Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Hát jósolásban én is elég jó voltam,a végrehajtásban már nem annyira.. Nov.6-tól írtam,hogy emelkedés lesz,ami meg is történt,Dax kicsit késve követte Usa-t,de végül felmászott a csúcsra.. Aztán amikor a Dow elkezdett csorogni,írtam,hogy vége van a Miki rallynak,és esés várható..Persze kaptam az íveket,hogy semmi jele ennek a grafikonokon..Aztán mégiscsak bekövetkezett.. Ezt a legutolsó felpattanást nem lehetett látni előre,ez egyértelműen a jobb infla adat miatt történt...
Amikor ilyeneket írok,h 21000-ről 21350... szerintem gyakran hülyének néztek. Meg amikor a 21200-et "megjósoltam" 22000-ről". tippmix kategória, jól írja bonti.
Tegnap nasi shortban voltam,kb.este 8-ig.. Ma meg longot nyitottam certiben,és egyiket sem hagytam kifutni.. Brutál sok nyerőt hoztak volna..De már ez a túlzott óvatosság miatt,ami az utóbbi idők mellényúlásai miatt kialakult,már azt sem hiszem el amit látok..
Meglátjuk Tamás.. Kicsit túltolták ezt a Miki rallyt,mint ahogy utána az ijedezést is a jövő évi kilátásokról.. Most éppen a korrekció korrekciója van..
Az adat pont arra jó, amiért várják. FED mond X dolgot, kicsit beszartak. Az adatok Y dolgot mutatnak, amik megváltoztathatják akár az X-et. Túl jó adatok jönnének, változtathatna a FED a mostani kijelentésén, és esetleg mégsem 2 hanem akár 3-4 kamat csökkentés jön.. "mert ki tudja?" Tavaly mi volt? +50%-ot mentek idén, aztán csökkentettek 2-3-at? 2-t? Jövőre csak 2-t csökkentenek.. és? mi van akkor? csökkentenek, nem emelnek.
Nem ez a lényeg, hogy támaszról ugrottak. Vagyis részben igen. Hanem elhiszed, hogy ugranak, és hogy meg lehet próbálni a longot is az ilyen esetekben. "Elsőre pattan".
Én beírtam.. És vettem is.. Kaptam is a kritikákat,(nem ebben a fórumban)hogy így a l9ng trend,meg úfy az ath.. Holott a Dow már jelezte egy ideje,hogy vége van a Miki rallynak...Dax kis késéssel követte..Pechemre pont a Fed előtti napon zártam őket.. Tehát egy balek vagyok..
Tudod mi a probléma? az előző 115-be sokan belebuktak, 20377 körüli KO-val. szomorú. tipikus szemét kereskedés a kicsik ellen. sokszor leírtam, h USA segített a DAX-nak a kilövésben. AZzal,h ők nem akartam esni. és tessék, 21000ről felment 22130-ig, 21000 alatt nyithat, nem kicsit. 20800 körül. Ha gáz lesz, lehet idén megpaskolja a 19xxx-et.
DAXTS116 , lazán közel duplázás !!! Kíváncsi vagyok, ha ezelőtt 2 héttel beírtam volna hogy érdemes venni, mert küszöbön a beomlás hány mínuszt kaptam volna ?
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?