Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
gratulálok, ma én is nyugodtan alszom, ráadásul, rengeteg dax shortot átraktam nasdaq shortba, mert a dax már esett egy keveset, az meg a csúcson volt, ha ez így marad holnap.........szép álmokat kívánok mindenkinek
ez valami hacker volt ...elhatárolódom...:) Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek... "Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és közben azt várni, hogy az eredmény más legyen." ( ezt már én is unom )...:)
Disclaimer: nettó short poziból írtam, átlag 750 pontos nq100 mínuszban. A rózsaszín köd még kitarthat pár hétig, szóval pls kezeljétek fenntartással, és tőkének megfelelő kockázatkezeléssel.
Kis mértékben emelkedik az infla. A gazdasági adatok nem mutatnak esést. Az más kérdés, h a hiány emelkedik ott is. az nem zavar senkit? - 6-7%? USD MRD-okban mérve......
93%ban 25pontos vágást várnak, de csak 63%a a megkérdezetteknek tartja helyesnek a vágást. Mindegy ma mit lépnek, ha nem vágnak esés a meglepi miatt, ha vágnak de 2025re csökkentik a vágás sebességét, akkor amiatt lesz esés. Lassan nyilvánvaló lesz, hogy két lovat egy seggel nem lehet megülni.
lehet , hogy nem ártana átgondolni az az ezt “várunk” ( max a géniuszok meg pár hasonszőrű szponzor…DD)) meg ezt várunk helyett objektív mutatók szerint dönteni , hogy merre az arra (kereskedési szabályrendszer ) főleg napon belül vagy pár napra ( a delfi jósdából illegálisan lopott gondolat) https://www.youtube.com/watch?v=Ar7FD7qvGYg
Ma longos nap van.. Jól helyen is nyitottam meg,kár volt lezárni.. A kötvényeknél nem azonnali a hatás..hónapok is eltelhetnek,mire esetleg lesz belőle valami..Nézd meg a videót,nem tudom itt elmagyarázni..
https://www.investing.com/currencies/eur-usd-chart hetesen látni igazán. a korábbi 1.06 aljat visszatesztelte 1.03 tartotta meg, azonnal jött az 1.05, én erre írtam, h ettől erős a DAX, az EUR erőtől. 2%-ot erősödött a dolcsiban szemben (carry trade) hetes aljak óvatosan emelkednek, ellenben csökkenő tetők vannak, szűkül a mozgástér. szinte már csak 1.05-re korlátozódik.
Járt már 5%-nál a 10 éves, száguldottak tovább. most 4,4, és esést várunk. kb. senkit nem érdekel smemi, amíg long van. ez a nagy büdös és idegesítő helyezet. DAX? ... emelkedik.
Cimballi prognózisát óvatosan kell kezelni. Ő várta volna a további esést 2022ben, még egy lefel körre számított, hát nem lett belőle lófasz sem, finoman fogalmazva.
Újra megnéztem azt a Cimballi prognózist,Ő várja a rövid,és hosszú lejáratú kötvények mozgásából következtethető recessziós fordulatot..Pár hónap mulva lehet hogy be is következik..
Egyesült Államok A 10 éves államkötvény hozama +85 bázisponttal emelkedett a "Fed-pivot" kezdete óta. Eközben a Fed újabb, összesen 100 bázispontos kamatcsökkentést tervez 2024-ben (a várható decemberi 25 bp-os csökkentéssel együtt).A kötvénypiac szó szerint küzd a Fed ellen.A "Fed pivot" szeptemberi kezdete óta a népszerű hosszú-kötvénykövető ETF ára, a $TLT ~11%-kal esett vissza. Az EGY ÉV alatti 11%-os lépés is nagyon nagy elmozdulásnak számít a $TLT esetében, nem beszélve hogy itt ez az elmozdulás ugye 3 hónap alatt következett be.A kötvényárak a kamatcsökkentések kezdete óta a szó legszorosabb értelmében lejjebb kerültek. Eközben a 30 éves amerikai jelzáloghitelek átlagos kamata 6%-ról 7%-ra nőtt 3 hónap alatt!! Mindezt teszi akkor, amikor a Fed 2008 óta először 50 bázispontos kamatcsökkentésbe kezdett, és a kamatok az egekbe szöktek. Nyilvánvaló, hogy hatalmas a szakadás a Fed és a piac között!A novemberi Fed ülésen Powell-t megkérdezték erről a hatalmas eltérésről, aki azt válaszolta: "a pénzügyi feltételekben bekövetkezett lényeges változások még tartanak, és nem tudjuk, hogy ez a lépés mennyire lesz tartós."3 hónappal később a 10 éves kötvényhozam a +100 bázisponthoz közelít (szeptember óta). Tehát miért ilyen hatalmas a szakadék? A válasz az, hogy a piac tudja, hogy az infláció újra emelkedik miközben a Fed csökkenti a kamatokat. (És eddigi tudásunk szerint jövőre is folytatná a csökkentést.) Az 1 hónapos, a 3 hónapos és a 6 hónapos évesített mag-PCE infláció mind ismét emelkedik.Elemzők szerint, a mag-CPI 2025 elején 4% felé fog elmozdulni.Jelenleg a 3 hónapos évesített CPI-maginfláció már megközelíti a 4%-ot.A Fed kettős mandátuma a munkaerő-piaci részt helyezte/helyezi egyenlőre előtérbe, és ennek eredményeként az árak ismét emelkedni kezdtek. Szeptemberben biztos nem volt szükség egy 50 bp-os vágásra, - ebben ma már a legtöbb elemző egyetért.Aki még nem lenne meggyőzve, az vessen egy pillantást a pénzügyi feltételekre (Financial Conditions Index). Az Egyesült Államok pénzügyi helyzete (lásd az indexet) az elmúlt 24 év legkevésbé szigorú szintje közelében van.Valójában a Fed kamatcsökkentése "könnyíti" a pénzügyi feltételeket, úgy mint amikor a Fed egyik napról a másikra 0% közelébe vágta a kamatot 2020-ban.Ebben az időszakban az amerikai dollár index 7%-ot emelkedett és az infláció visszatért. A piacok az infláció fellendülését, a közelgő kereskedelmi vámokat és az egekig emelkedő költségvetési hiányt árazzák. A nagy kérdés most, hogy mindez mit jelent majd kinek kinek a saját portfóliója szempontjából! Már ugye akit érint.
Szerdán reggel alig változott a forint árfolyama a
vezető devizákkal szemben. Este azonban minden szem az amerikai Federal
Reserve kamatdöntésére szegeződik. tehát ma kamatdöntés van.
Zártam hát.. 5515-ön kaphattam volna certit is 9.10 körül,de nem mertem..Visszapattogott 275-ről..ott zártam le a cfd-ket is.. Mindig korán zárom a nyerőket. Öreg hiba...
Elképzelhető hogy elengedték tegnap Ma talán erőből vissza 20290/350 fölé Lendület nélkül nincs esés. (Nasi +, ez ez indoklás) Kellene egy kanyar 20300>20420>20250 alá
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?