Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
" péntek, 08:24Előzmény: #276300 ktamask#276301....:) a delfi jósda a főjósa engedélyével fellebbentem utoljára a titoról a fátylat nem halj meg teljesen tudatlanul ..:) ...08 kor nyit a határidős kereskedés 09 kor a prompt és ha sks van és felballagott a futi kicsit éjjel zárnak a short stoppok és fordítva a nyitáskor .... illetve ha nagy vidámság volt a kinaiaknál akkor is felpattanhatott picit...régebben mostanság már nem , ha rossz kedv volt a sárgáknál (esés komolyabb)) akkor meg kisebb eséssel kezdett európa....szívesen.....:) " a futik éjjel nem mentek fel ill sárga barátainknál nem volt vidámság ...és shortoló barátaink száma a nagybb tf-ken láthatóan a semleges zónába ballagtak ( zártak sokan)...és ezek a " meglátások" természetesen nem tuti hanem csak a fenti feltételek alapján várhatóak
Jók ezek a zseniális magyarázatok (ja nem) és én mint teljesen kívülálló félve kérdezem akkor miért shortoltad zömmel az idei sacc 3000 pöttyös dax emelkedést ? (költői) Miket kikkeltél össze az 5-60t perces gyertyák alapján a 40-60 pöttyös spredes cuccoddal (még kisebb esély a kockázatkezelés hiánya miatt). A megállapítás napon belülre ill 1-2 hétre ( befektetés más terület ) teljesen irreleváns. “ El kell döntened minden pillanatban, hogy a rendelkezésre álló végtelen információ közül mit ignorálsz, és mit veszel figyelembe. Továbbá kezelned kell az egymásnak ellentmondó információk halmazát. És mindez kevés sikeres konzekvensen profitos traderré váláshoz, mert mentálisan ( !!!) is alkalmasnak kell(ene) lenni ahhoz és megfelelően kezelni kell a kockázatot .” “Egyetlen dologra kell figyelnünk, az ár alakulásra. (Fentről lefelé mert tök ász mindig üti tök alsót ). Persze ez így sokkal egyszerűbben hangzik, mint a valóságban és nem tudtunk megállapítani meg abszolút időtálló igazságokat.”
"Carry trade" Lehet ezért veszik Dollárból eurót. Euróból daxot /dax részvényt Eur erősödik (eur USD 1.033>) Amikor elér egy 3-4% erősödést, borítás. Euróból dollár visszavétel. A forintnál pont ezt csinálták. Csak devizában. 400+os USD HUF nál Ft vétel. Pénz kamatozott. Ftban. Dollár lejött 330-360ra Kamatot megkapták, USD visszavétel alacsonyabb árfolyamon.... Vágod?
Kedves barátaim elemző csaoattarsaim! Minden este itt vagyok veletek rkemezni a napi és heti adatokat. Szeretnek veletek maradni minden este. Sz adatok én úgy látom hogy nagyon jók.felfele megy a tőzsde is ez jó hír! Én is szeretek ezzel foglalkozni.
egy lopott ábra az örök birodalmából származó " tréder társtól " ( kösz és bocs len ha véletlenül olvasod) ami szintén elgondolkodtató , de a tető saccográfos ill és napon belülre és pár napra használhatatlan https://kephost.net/p/MTU5MjE1MQ.webp
Lehet hülyeség ezen lovagolni,de a Dow már -1200 pont,Dax meg -100.. Mármint az eddigi "korrekció" Aztán amikor csökken egy kicsit a Dow minusza,a Dax azonnal pluszba fordul.. Mintha együtt estek volna eddig..Csak felbosszantom magam..Hol vannak már azok az idők,amikor -0.5%-os Usa esésre a Dax -1,5%-al válaszolt...
Abban igazam lett, hogy "először" pattanni fog, és lesz egy új csúcs. Nem sokkal lett nagyobb 450/500 > 540. m15-ön volt egy duplacsúcs (550-540), ott akadt el, innen lett volna jó ötlet a short.
dow -0,02% DAX -0,01% DAX örült a "nasdaq" rakétanak éjszaka, meg reggel, de rájött, hogy a dow-t figyeli... eur usd-t nem értem. 1.045> 1.052, nagyon nem akarnak bejönni 1.05 alá. pedig paritás jön, idővel. az meg senkinek nemj ó.
DAX Fordulós gyertya. középről indul, felső száras, alsó piros test. csak sajnos nem zár "kritikus" pont alá, 20400/20350 alá, kb. kilőtt, visszarotty. Nasdaq két napja még elengedte a 21430-at...21330-on zárt, most meg 100 pontra volt a 22000-tól..... Stoppok harca ......
Ha a Dow mozgását nézem,az 1100 pont lefelé az utóbbi időben.Ez Dax esetében kb 500 pont,tehát 20.000 közelében kéne már lennie,ha a régi kolleráció élne..
Ugye,hogy az a 9.30-as long nem volt túl jó ötlet... 500 körül már bármikor jöhet a lefordulás..Sok volt a shortos,a stopok elindultak 450-nél reggel,azok vitték 500 fölé szerintem..Mármint a hatit..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?