Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
én ma már minden mindegy alapon eladtam az egészet kétszer is és visszavettem közel 10%-kal többet, gondoltam átrakom a ts16-ba, de még adok egy napot, így legalább visszakapom a jutalék felét is, maradtam a 15-be és reménykedem, hogy megúszom, aki benne maradt, de a többieknek is kívánok szép estét, és jó alvást, mert ilyenkor azon kapom magam hogy hajnalban felkelek és ránézek, hogy él-e még a pozíció, ezért is kéne már abbahagyni...........
Este FED beszédig megtartották a longot,aztán majd elválik a folytatás. Azért az NQ beszokta a nyitó réseit töltögetni nyitás után,az esti piac mozgató hír most úgy tűnik bezavart.
nem kapkodják el a kamatemelést, és összeomlott a francia kormány, két "jó" hír mert minden emelkedni kezdett megint, reggelig ki kell bírni hogy ne nézzek rá
tegnapi max 20280. 20265 körül erőlködik. edddig m1-en ugyanzt látni, mint eddig. folyamatosan zöld, még m1-en sem tud igazán leesni, hoyg ezzel mi kell, hogy ez megfordlujon...azt nem tudom.. sztem valami bődületes buy AI állt be, aki nem engedi még az m30-ast sem alázuhanni.
Az a baj, megint a rossz hírekre figyelünk. Kamatcsökkentések vannak belengetve. Tökmindegy, hogy hosszútávon infla emelkedést okozhatnak,és azzal is kik járnak jól? a cégek, emelhetnek a világba. A kamatcsökkentés meg köztudottan Jó a cégeknek. Hát nem tudom. 90 pontra van a TS115 a KO-tól, szerintem ennek még vesznie kell. egyedül az m30 bolitető görbül lefele 20304-el. a többi észak. ha 20280-at elhagyja, onnantól iráyn a TS115 20363.
20295 örülök,h nem nyitottam vakon shortot. Azt mondja a fáma, az itt lévők, akik sokkal okosabbak nálam. Shortolni akkor kell, amikor csökkenő aljak, csökkenő tetők vannak, a csökkenő tetőknél meg lehet próbálkozni, arra számítva,h a többiek is lefele várják onnantól. Longolni a fordítottja. emelkedő aljak, emelkedő tetők, pont ezt kezdte1.5 héttel ezelőtt, ezt kellett volna észrevenni. 18850 > 18830 lebukás után magasabbra tért vissza. tehát a csökkenő aljból emelkedő tetőt csinált, visszateszt 18900! magasabb alj, itt volt a long beszálló.
ugyan azok állnak mögötte mint Amerikában az sp500 közel azonos mértékben emelkedik évek óta, ha valamelyik meglódul és elmarad a másik akkor én azt ki szoktam használni, mert vagy követi, vagy visszarendeződik, akik a háttérben leuralják a világot a FED , és a minősítő cégek segítségével, azok veszik a z INDEX pár sláger termékét és azzal húzzák fel, pl. SAP, bankok jelenleg, nálunk az OTP amikor hírtelen nagyot emelkedett és már túlvetnek tűnt, na akkor jött a brutális cél ár emelés én akkor shortoltam meg, az a baj hogy itt is minden rossz hírt figyelmen kívül hagy, és igazából akkor jönne a fordulat, ha bedobnának valami nagyon jó hírt, de hát nincs mit, maradnak az amerikai jó hírek, és az erő. Ha jön valami nagyon rossz hír akkor felbátorodnak a shortosok, és aztán őket ütik ki, de meddig lehet ezt csinálni. Akik emlékeznek még a fordítottjára is, végtelen esés, itt már longol a fogyatékos is, na akkor jön egy nagy leminősítés, vagy célárcsökkentés. Én nem vennék dax longot, ha valaki nagyon szereti a németeket, és csak longolni szeret akkor ajánlom a Bayer részvényét, mert ezzel azt csinálták, mint nálunk az Mtelekommal, amikor már elszedték akitől csak lehetett jött is a fordulat.......
Tegnap lezártad a longot. Ma meg a DAX már 20300. 18800> 20300 (1500) Most mi van akkor, ha kimaradsz egy napból? Menjen. Ott van a GAP alatta, legalább a GAP alját valamikor visszanézi: 20100. Kétlem, hogy ez újabb +1000pontos kilövés a 20000-ről,de ha igen, akkor várd ki. Ha már lezártad, és nem követted stoppal, én (magam nevében beszélek), már hagynám a picsába.)
20285 alá kellene esni. minimium, ahhoz h beinduljon valami. valami olyasmit tudok elképzelni, mint tegnap. egy + 70-80 pont felszúrás, aztán kőkemény zakó. TS115 elpicsázva, lehet esni. TS116 jól jár.
pedig minden shortra és sok sok shortra szükség van ( bár kezdenek fogyogatni sajna 🧐🧐🧐 💀) ..az Úr áldása legyen velük és a bőkezűségük legyen örök ....majd ha szépen esik neki állnak longoni ....:) http://keptarhely.eu/view.php?file=20241205v00zt9fe.png
dax emelkedő tetők, soha nem felejtem el 16100-16300-16500 16500-nál jött az USA leminősítés, amiből jött a 14700. 14700-14800 körül powell "soft landing", ez tavaly november. 17k-ig rakéta, ott oldalazás, 16360-ig majd 18500. utána 18900 környéke később, majd 19680, most meg 20300.
azért fontos a 20285 - szerintem - hitetlen longosként, mert ez a tegnapi tető, ha nem tudnak erőből tovább menni, akkor a tegnapi gyertyában lecsoroghatnak a GAP-ig., ami szerintem egyértelműen profitrealizálást hoz magával. de egyelőre csak az m30 fogta meg. 1h 20350 4h 20461 kis tf-ek mutatják magukat, hogy erőlködés van m3-m15. Várjuk a nagy esést, 5 pontot nem esik.:D.
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart itt m5-ön jól láthatóan a 20285-öt tartják. 20307-20310 nél akadt el. m5 már kibőlvült 20323-ig, simán megüthetné a tetőt, és akkor nyalná ismét a stoppokat. TS115 vészesen közel van.
https://kephost.net/p/MTU4Mjk3MQ.png 1h-n érdekes divergencia van. 2 nappal ezelőtt az rsi csökkent, a charton is jól látható volt, ebből jött egy kitörés. Most pedig RSI szintén csökken, charton mégis emelkedik, emelkedő aljak tetők.
4h: https://kephost.net/p/MTU4Mjk4Mg.png egyfajta zászló látható, vagy készül, HA készül. Nem tudni. Pontosan meghatározva: az első gyertyától, 20380 a TP-je. Ez éppen megcsípné a TS115-öt. Majd kiderül.
a kérdés a dax longgal vagy a dax kosár rv longjával mi a terv , meddig akarják tartani és hogy tudják kezelni megfelelően a kockázatot a saját türőképességükhöz viszonyítva ....és a legjobb vevőkről nem is beszélünk ( a short poziban beragadtak) , mert ha megfelelően felkészületlenek (90% sacc felett) remény trédelmek ("nem lehet az , hogy nincs igazam..nem lehet az ,hogy minden ellenem történik...igazam kell, hogy legyen ") és várják tátott szájjal a fax erdőben a csodát és ha későn szakad el a cérna szép drágán vesznek (vissza) ill. nem kezelik megfelelően a kockázatot (nem zárnak időben).... a zsenibbje hígít is illetve + sokan rámennen a nagyon könnyűnek látszó "prédára" ( most már k@rva sokat ment fel tuti esnie KELL) ....a fentiek extrém emelkedést tudnak generálni viszonylag alacsony forgalommal.....vissza kell nézni hetesen a régi grafikont 2010ig sacc , mert nincs új a nap alatt….ebben a fórumban is az extrém mozgásoknál ugyanazok a standard óbégatások voltak ( csak a nickek változtak ) …a zömük elkullogott és csak egy ember lett aki a sok közül, aki élete végéig panaszkodni fog a hülye piacokra… ha van egy megfelelő szabályrendszered nem visznek el az érzelmek ( nagyon sokan mentálisan teljesen alkalmatlanok ha tetszik , ha nem) lehet sikeresen kereskedni a megfelelő instrumentummal ismerve azt
Néha kell szerencse is, bent vagyok eladáson, rögtön tudom módosítani, ha beindul, még kiütés elött adom, és átrakom a másikba, mert az a legbosszantóbb, hogy kiütik, és beszakad és jönnek a hírek hogy szakadnak a tőzsdék, én meg végig idegeskedtem és ki is maradok, az a bosszantó, hogy dolgozom, de kénytelen vagyok percenként nézni
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?