Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Még Tom írta pár hete. nem fogják hetesen lentebb engedni, de amiért megküzdenek, azt sem fogják elengedni. vagy legalábbis megtartják, mégha nem is mennek tovább. Hát ezt nem látni, Kőkemény észak. így hogy kitört ATH fölé 21130-40 fölé, igazából "érdemi" ellenállás nincs. Lehet rossz döntést hoztam, de pont ez az, amit írsz. TS115-öt még megnyalják, nem hiányzik a fenének sem:D. Engem már nem érint, STOP 20215. Vége van.
Tippre még egy ugrása lesz, a TS115-öt vszeg pont nem fogja túlélni 20 366-on, persze utána is merjen shortot nyitni a megmaradó TS116-ra 20 852-os korláttal aki nagyon bátor :D
ez lesz az én trend-életfordulóm pontja, akárhogy is legyen. A saját példám (talán a tiéd is hasonló) Nyered a kis gubákat, próbálsz visszakapaszkodni, nyerőbe lendülni. Aztán kifogsz egy masszív cumit, és megint kezdődik minden elölről. Amikor azt hiszed, hogy hú de jól megy, akkor megint cumi, és egyre csak fogy a guba. Írta valaki, hogy neki "csak", a TS113-ból 500+ db volt, hát részvétem, én még 1/3 ennyivel se tolom, és így is fáj. Lássuk a medvét, vagy a bikát. Nasdaq +150ponttal nyit.
A gépek megunják, hogy le akarják húzni az indexeket a mélybe. Tudják-látják,hogy hónapokon keresztül több 1000-10000-100000 kisbüfi épített fel short pozit, amit szépen felnyalnak, kis pénzből, erőből. "Aprópénzből". Hiszen sokkal kevesebb erővel, gőzerős buyyal a shortokat csattogtatják. A saját longjaikat védik, emiatt nem engedik le túlságosan (korábbi éves max-ok alá) de igazából a lényegen nem változtat, jó irányba kellett volna állni. aki szar irányba áll, az cumizik.
volt egy rajzom, ahol 20000 volt a sávtető illetve a nagy inverz fej vállnak valahol 20400 körül a vége ez a 20400 pont arra elég,h a TS115 repüljön a lecsóba.
„ Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad. A traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél. A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked. A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad. Mások félre fognak informálni téged. És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene. Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat! " https://www.youtube.com/watch?v=ueKo2-011x0&list=RD-g9ACZKXe80&index=2
....DD)) volt egy mondás erre kissé régen...mi történne a daxival ha Berlint porig rombolnák ? természetesen emelkedne hiszen a német cégek szép profit várakozás elé néznének az ujjáépítés során....DD)) ...a tőzsde nem változik csak a zsebek https://www.youtube.com/watch?v=y-lcihCF-AI&list=RDMM&index=11
Megmondom miben bízok, Nasdaq GAP-el nyit. Már közel +200 pontban van a futi. DAX eleve egy ici-pici korrekciós fázisba lépett. azért ha jön egy -0,5%/-1,0%-os USA esés, talán egy ici-picit eshet a DAX, USA-val. A másik scenario, ami a DAX-nál, GAP-el nyit, irány tovább észak, akkor DAX-ot viszik tovább magukkal.
Igen adat most nem sokat ér.Baszki ha egy atomot ledobnának akkor is öröm lenne.:) Milyan kicsit pukkant:) Max. ha nem lesz áram talán akkor várható stagmálás:) Eufória:)
emelkedő tetők csökkenő aljak. pont ezzel van bajom. mivel lentebbről indul, nagyobb erővel "támad". m5-ön kb. a 10. zöld gyertya.. "visszateszt", hát szerintem megyünk ATH-ra. ennyit az ADP adatról:D
én eddig amit látok, alap esetben az m15 emelkedő bolit tartják. de ha sokat szöszöl a középnél, és közelebb az aljához, akkor "szépen átfordul", V-ben. 20111 jelenleg ez a közép. Értelemszerűen nagyobb tf-en....vicc ahogy lebeg. Long trend ereje, vagyis a short cummantás ereje.
https://kephost.net/p/MTU4MTkzOA.png nem az a klasszikus megyünk a világba. közben az előző alját már átfogta. továbbra is látszik, 20180 alatt jöhetne valami, ha jönne.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?