Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
1h bolitető 19880, ezt próbálja tartani, a lendületet. Dexter és Joe most vehet longot, mert hát dobta a beszállási lehetőséget , véletlenül esett 20 pontot, buy buy buy.:D.
Amúgy, ez is érdekes hozzáállás, hogy "20000-nél fogok csak shortolni". Lehet pont erre várnak, akkor lépnek igazán a gázpedálra, még jobban cummantanak.
"Mr. Pánik", meg Mr. Medve Brumm-Brumm. Jön majd, vagy a sötét úr szoktátok írni, és borít. De most még isssza a Gin-Tonicját....kihasználja a longosok lázadó erejét és a térdelő shortosok félelmét.
Nézőpont kérdése. Lehet úgy vannak vele, ha már elindultunk, félúton ne álljunk meg. irány 20k. 4h bolitető 19780 1h bolitető 19820 nem tűnik úgy, mint akik hátrafele nézelődnek.
Bonti jól írta, írja. Kaszinó - szerencse kérdése. Mert néha tényleg az. Érdemi long nem csattant 18850-nél, emiatt nem zakóztunk, USA sem esett DAX csinált egy kamu borulást, hogy trump mennyire megszivatja Európát, aztán lehet, hogy mégsem. USA ment 3-4%-ot, DAX borult 2%-ot, 5-6% hiányzik a daxból. 18800-19000*1,05= rögtön kijön, hogy 20000-nél van a helye, nem 19000-nál. fals borítgatás volt.
Ha jól tudod olvasni a grafikonokat és 5-ből 3-szor jó irányba állsz, a maradék kettőnél meg jól használod a stoppokat, akkor jól lehet vele kereskedni. De én nem vagyok még azon a szinten, és nem mindig tudok napi szinten többször ránézni, hogy pont megtaláljam a jó beszállót. Egy párszor megszívattam magam korlát áras kiütődéssel, nagy összegeket bukva. A Random Capital tőkeáttétes termékét pl. ezért szerettem jobban. Ott nem volt kiütés és a spread is részvény spreadje volt.
Nagy spread + a 23-24 órát mozgó instrumentumokra 09-17ig történő nyitvatartási idő + szépen , de sűrün el eltünedező árjegyző. Napon belül vagy egy két napra reménytelen hosszabb távon jól kijönni a történetből. Hatalmas hátránnyal indulnánk a piaccal szemben. A kisebb zárt forumokon lévő + 10 éve trédelők között nincs erste certis. Pf-t hagyjuk mert láthatóan félhülye illetők arról hazudoznak , hogy milliókat szedtek össze, persze egy gyors képernyő fotot még véletlenül sem küldenének ( pedig ugye ha elmondták , hogy mennyit keresett mi lenne az akadálya). Hosszabb távra (1-2 hét felett) valami távolabbi KO-s cucc jó lehet , de a kockázatkezelés ( tőke védelme mindenek felett ) akkor is neccesebb. Persze miattam had keressen csak az erste, a pénzügyi , tőzsdei szférában szép ügyesen elszedik párszor a balekoktól a pénzt néha így ,néha úgy....DD)). https://www.youtube.com/watch?v=vOBKxUT9Da4&list=RDvOBKxUT9Da4&start_radio=1
Kisbüfi hova rakja a stopját? nyitás + 10 EUR? nem realizál "nagyot"? kivár? vagy 1h-n gondolkodik legalább, 1h gyertyához rakja? az 19720. kétlem,h hagyna veszni 120 EUR-t, ha frissen nyitotta. Pont ezért nem logikus "általában", hogy nincs visszanézés. m15-ben gondolkodik? és ott hol?
Tökéletes példa, 1 óra alatt esik a nasdaq 200 pontot, az 800 certipont, durván. ebből 60 a spred+ kezelési költség számoljunk még 40-et. 800-ból 700 nyerő. Értem ha szar irányba állsz...akkor... amikor a dax 17000 körül dupla aljt tolt, meg a nasdaq is 17000-nál " le lettem Margitozva", hogy Long? hülye vagy? Amíg nem csinál emelkedő aljakat tetőket, legalább megerősítve, addig..nincs long. aztán tessék. 19000-ig felszambázott. Most 1000 pont emelkedés 1 hét alatt. m1-m5 kicsit elakadt ennél a "TP-mnél", amit írtam 19850.
Igen, ebben igazad van, ha jó irányba nyitsz, és kifogod a rakétát, akkor jó pénzt lehet szakítani. De ugyanez a másik irányba is igaz. És a nagy spread növeli a kockázatot. Ha nem jó az irány hova rakod a stoppot? Mekkora a veszteséget kalkulálsz egy pozi nyitásába (tudom, ez egyénfüggő)? A korlát ár miatt gáz. Ha átugorja a stoppod, mert mondjuk gappel nyit lefele, és ki is ütődik, akkor van gebasz (lásd nem olyan rég japános hétfőt). Míg, ha nincs korlát ár, akkor kiülöd, és kész.
https://kephost.net/p/MTU3ODYwMQ.png volt ez a napos duplaalj 18850/18830, ha 19350-ről számolom, akkor ennek a vége 19850. Technikai alapon borult le 18850-ig, ahogy most az emelkedés is TA alapú. 19150-et elengedték, töbszörösen csattant. a dupla alj után már nem jött ki újabb aljra, kilőtt 19350 fölé, itt az emelkedő aljakról kellett volna longolni "így utólag". Tökéletesen látható, ahogy az egyes szinteket átcsapták. 19440-19480 19500, 19580 (ma ennek a visszatesztje volt (19590 formájában), múlthéten már megpusszanttotta az ATH-t (kicsit fölé is ment zárás után (19700). egyelőre nehéz megtippelni a végét.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?