Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
na ja , bár a dajcsoknál a kormány nem hörög bele annyira és annyiszor a gazdasági szabályzókba, mint keletebbre, de kétségtelen , hogy szintén egy + bizonytalansági tényező
Miért hasonlítgatod össze mindig nasit,a dax-al? Semmi közük egymáshoz,még normális esetben sem..Ami meg most folyik, az meg nem éppen normális..Joe jól összefoglalta..Németeknél sok a probléma,egyik nap esnek,aztán próbálják visszahúzni,a következő nap megint esnek..Ha amcsik abbahagynák az eufóriát,dax-nak napokon belül annyi lenne..de lehet,enélkül is..Nálam nem kérdés,hogy daxnál a felhúzásoknál bele kell adni..
a dajcsoknál dilemma van miki rally vs fosás tramplii vámoktól….ráadásull az autóipari szektort sujtja , hogy Kína gyengélkedik ( persze napon belül pár napra klikkelőknek szinte mindegy ) " Németországban a gazdasági előrejelzéseket lefelé korrigálják az elemzők Trump megválasztása után. Az LBBW (Landesbank Baden-Württemberg) 2025-ös GDP előrejelzését 0,7%-ról -0,2%-ra csökkentette. A Dax-célt is csökkentették 20 000-ről 19 000-re, míg az S&P 500-as célt 5900-ról 6200 pontra emelték. "
https://kephost.net/p/MTUzMzc2MQ.png ez volt 17:00-ig, 19480 "megvédése minden áron", majd utána esik 80 pontot. ezek gépek, jól látható,h m5 boliiig oldalazás, majd amikor elérte, akkor fejbevágták.. Pont akkor, PONT, amikor elérte. nem előtte, nem utána.
Tökmind1 mi tartja. DAX +1,4%. Ha csak a Tesla emelkedne, zöldüne. A DAX nem +1,4%-nél pislogna, sajnos. m5-ön 8-10-12db 19470-19480 gyertya, VÉDIK, mint pénteken a 19206.-öt. az előző csúcs a 19500, gyakorlatilag annak a megtartása eléggé longos jel, holnapra. 19484 közben.
19476 dobás (19516-ról) Kín szenvedés. Jók legyetek, mára befejeztem a hülyeséget. Jöjjön az az ATH Dow Jones közben 44400. reggeli csúcs 19467, idáig engedték, 19468 >84 "azonnal".
csdobosnak és Bontinak szánom a mai napot. klasszikus 3. gap-es nasdaq. megpróbálták a lehetetlent, tovább emelkedni. de 3 piros m5 már. viszi át a tegnapi zárót. ha sablon mozgás, akkor erős borítás.
19513-19516 hagytak egy picike GAP-et m1-en, sűrűn visszatöltik. 19516-ról pattogott több percig beesett ez alá, 19516-ot visszanézte,, onnan piroslik.
Nekem más a véleményem, de persze simán lehet, hogy tapasztaltabb vagy, és csak a "short dumát" erőltetem. DAX közelítő az ATH-t. 19530 vs. 19680 ATH. USA meg 5-6%-os emelkedés után "elgondolkodik" az élet nagy dolgain? Ha jön egy 1-1.5%-os korrekció, a DAX akkor indul meg? Hát én pont akkor várok/várnék DAX pofáraesést, amikor USA fordul. Természetesen amit írtam reggel, ez a 4h boliközepes dolog, az inkább a longot favorizálja, új ATH ütését. 19513-19516 hagytak egy picike GAP-et m1-en, sűrűn visszatöltik. 19516-ról pattogott több percig, ennyit sikerült ismét és már 19530.
Látom a zöld 1h-s gyertyákat. 2db 5000db TS certi repült ma (amit láttam) 1. 19450 2. 19500 Igazából, ha csak az OTP-t nézem, az északra tart. Pedig az OTP az első fecske, amelyik esik, de nem esik. Volt egy aprócska shortom. 19470 környékéről. 13:05 környékén dobtam 19460-nál. az indoklása rém egyszerű. eleve egy longos nap, és az m5 boliközepet szúrkálta, 3x. és a reggeli első gyertya teteje, ez a 19464 környéke, tehát egyértelműen "megerősítették", hogy na innentől észak. 19550 egy köpésnyire. Ez a mostani lenne a 6. 1h-s zöld gyertya.A kitörési pont m30-on jól kivehető: 19480. tehát dax m30: https://kephost.net/p/MTUzMzU5OQ.png 1h bolitető 19560. 500-550 között szerintem nincs semmi. 520-on ácsorog. Beleltok egy zázlót. 19370-19470 19440-19540 Joe-ék ilyenkor szoktak 19550-longolni, mondván, ha átütik (elég nagy a lendület), simán ugrik tovább.
Dax csütörtökön naposon kapott long nyitó jelet,ezt pénteken visszatesztelte, ma elvileg napos long gyertyával kellene záródnia, ideális esetben,ha így lenne ,akkor holnap ,vagy megismétli a pénteki napot és visszateszteli a mai longot vagy eltud már menni long irányba.Dax gyengeségébe azért szerintem nem feltétlenül az van benne,hogy Németországban kormányválság van,hanem inkább az,hogy átment a tőke az USA részvényekbe, ha ott elakadás történik akkor tudna szerintem a DAX megindulni long irányba határozottabba.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?