Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
USA indexek hozták a TA alapon várhatót, ha nem Trump nyer akkor is szerintem hasonló lett volna a végkimenet, mondjuk szerintem pontosan tudták a nagyok, hogy kinek van nagyobb esélye.Dax-ban is megvolt a felrántás,az elsőnek volt TA alapja a másodiknak már nem,így gyanítom, hogy DAX-is long irányba fogja folytatni majd az utat. Ott 18950 nél az utolsó emelkedő szakasz támasza, ami elött megállt.
Azért ilyenkor megkérdezném a forgatókönyvírókat, ha esélyes volt a Trump győzelem, akkor 19140-ről hogy lett 19550 a DAX, majd 19000? (19140 tegnap, ahonnan indult), ma 19330> 19550>19000, napon belül... szép -3%-os bukta.
Mire leírtam, már 19020. (40-ről) USA-n múlik kb. minden. kivéve,h USA emelkedést végigeste a DAX. Mi lesz akkor, ha USA ezt visszaadja 1x? DAX-nak kinéz a 18xxx.
Nem tartom valószínűnek. 17:00-ig. 19030-40 kőkeményen be van védve, a gyertyákból ítélve. ezeknek a stopjai biztosan 19000 alatt vannak. a legutóbbi alj 19004 most 19008.
Nasdaq 1h-n dupla csúcsozott, futiban 20700-20720 környéke megállította. DAX nagyon nem örül valaminek. VIX lassan de biztosan araszol felfele m5-ön. -22,5 (-24)%-ról van hova korrigálni.
USA 10 éves robbantott közel 20bp-t. 4.28> 4.48 eur usd kicsit megkönnyebbült 1.07-en padlón állt sokáig, esett is a DAX, elindult északnak. USA nyitásig várok egy zöldülést.
réstető 19463 (amit már betöltött, de most alatta van) m5-ön oldalazgat a boliközép alatt. 4h bolitetőt megpöccintette 19574 és arról jött a 19380. Te hogy érzed, nekimegy újra ennek a tetőnek? (19580) USA nyitásig? mire leírtam, már 19463. 1h testek alja 19420 tetői 19550. 19480 felett simán jöhetne egy mindenható zöldülés.
az ember néha nem meri beismerni, hogy hibázott. én hibáztam. 19480-ról shoroltam, ahol "látszólag" elakadt. aztán jött a 19550...amit írtam is... hogy EZT várom. azért akárhogy is, az 5000db-os certisek tudnak valamit. olyan gyönyörűen berakták TP-re az eladást, ahol éppen megbicsaklott az esés, és korrigálni próbált. "megérzés" - tudás. 3900-as "értékű" volt az első TP, meg "4000" ,én is 4000-nél zártam, pedig volt egy 3900: 19400: 4000 19380, számokban.
https://kephost.net/p/MTUyMDk2Nw.png ez az utolsó előtti m5 gyetya. sűrűn mérvadó. alácsúszik. korrigál, dojizik. következő picit alánéz a dojinak, de zöld a 3. erősebb zöld. V alakban erősödik. 19430-nál elakadt amúgy. 19430-19450-19480-19530-19580 USA nyitásig iszok egy pár kávét. Nasdaq + 400 pont lassan. DAX tolt egy inv. kalapácsot 19450> 19430, ha kiveszi északra, jöhet a 19500 újra. kivárás. Certiben sinsc forgalmo. 2db 5000-es is realizált. én is.
Volt egy célom TS-nél , utolsó előtti M5 gyertya teste, 19380, itt zártam. kis fordulós gyertyák m5-ön, persze nagyobb tf-en még bőven eshetne. de szép lett így is.
Joe szokta írni, azt kereskedd, amit látsz, hát látok egy m5-ös zöldülést. 19460 az 1h tető, 19560-nál járunk. volt egy m5 fals kitörés 19560-ig, már 19540. egy idő után erőből vissza kellene jönni, legalább az m15 emelkedő aljakat elcsípni, ez 19490-
Volt egy 5000db-os TS certis. 200 pontot csökkent azóta. "nem realizálva" 1 milla bukó. Most a nagy kérdés a 19550, ha átlövi, simán ATH gyanús. 19680.
Kb. arról szól most minden,h csattogjanak a short stoppok. Be lett lengetve,h DAX-nak mennyire szar,ha Trump nyer. Ennek ellenére 19140-ről már 19550-et üti. Simán mehet tovább. Elég ha a shortosok zárják a pozikat, még "vevő" sem kell effektíve. Elég ha támaszoknál nyomogatják a BUY gombot. Ettől függetlenül akkor is érdekes ez az 1h-s dax gyertya. Főleg úgy,h éjszaka azért esett 300-at, most meg a világba akar menni.
rossz kérdés maga a kérdés , mert lényegtelen....írhatnám azt , hogy a dax csudi ötőse (is) P/ E mutatókat tekintve olcsó a hambisokhoz képest .....teljesen felesleges keresni az össznépi döntések eggyüttesében a logikát , mert zömmel nincs ......megijedtek a tramliitől a várható kínai vám balhé miatt (dajcs autó ipar) ...aztán rájöttek , hogy óóócccsóóó ( mondjuk a shortom a 200 órás MA-tól a 200 órás EMÁig leengedhették volna) ........( közhely sok a tőzsde zömmel nem logikus föleg napon belül vagy pár hétre tekintve , mert ha az lenne tele lenne a glóbusz okos csilliárdosokkal) " Keynes nyomán, a tőzsde egy olyan szépségverseny, ahol nem azt kell kitalálnod, melyik a legszebb lány, hanem azt, hogy a zsűri kit gondol legszebbnek. Ezt a különbséget nagyon fontos megérteni. Ha valamilyen istenadta véletlen folytán te hajszálpontosan meg tudod jósolni, milyen tőzsdei következményei lehetnek egy hírnek, sajnos nem jutsz messzire ezzel az információval. Nem számít, hogy neked igazad van-e. Csak az számít, hogy a legnagyobb és a kisebb piaci szereplők összessége mit gondol. Ha tévednek, attól még az történik, amit ők gondolnak , de lehet egy óra múlva vagy másnap mást gondolnak. Nem kell újságok tucatjait olvasnunk, nem szükséges vérre menő vitákat folytatnunk különböző fórumokon. Egyetlen dologra kell figyelnünk, az ár alakulásra. Persze ez így sokkal egyszerűbben hangzik, mint a valóságban és nem tudtunk megállapítani meg abszolút időtálló igazságokat. "
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?