Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
https://www.investing.com/indices/nq-100 + nem csinálsz vele rossz üzletet rövid/hosszútávon. 20350-20200 belelátható, 20350 kritikus fontosságú, hogy átbukjon rajta. én most lépek, majd hétfőn kielemezzük, mi történt a nap további részében jók legyetek!
Nasi shortot most nyitottam 690-nél..egyet mar le is zártam egy még fut.. Sp certijeim nekem sem állnak túl jól,de azokat békénhagyom,mint ahogy a daxot is..
https://kephost.net/p/MTQ5MzUyMQ.png nq 1d bejelölve a 20500 és ath 20700-el. kirakta a fejét 20500 fölé, és szépen visszacsorgott 20500-ig. az utolsó 5-6 db m15 nem zárt 20500 alatt, alsó száraik vannak. ha én ezt látnám, és pozim lenne, dobnék mindent, amit érek. de persze sokan mondják itt,h feketeöves..esik kel 1-2%-ot ide vagy oda. ha nem esik, akkor short cumi jön. 20700 +++
Én elhiszem, hidd el. Csak azt írtam, hogy lendületből kell esnie, maszatolással nincs sávtörés. 20500-20600ra várom, ezt írtam 20000-nél is (2 napja?) ahogy az OTP topikban is írják, az ATH a legnagyobb madár-pingvin. zavaró néhány mágikus 7-es , pl tesla volt 420 is, most 260-270.
Nna, reggel nyitottam 1 NQ shortot. Nem túl szép, mint ahogy az SP shortok sem. Ha ez így megy tovább, akkor újabb ATH-k jönnek. Bakfitty! Térdre imára, hogy jók legyenek 16 h adatok a shortra, vagy kezdhetek ügyeskedni.
Nos, azért volt a smile a végén... Direkt, vagy véletlenül, de az irány sosem kollerál a jóslatokkal. 😅 Én közben dolgoztam és most ebédelek. Talán a du.-i nyitásra a gép előtt leszek.
pedig egyszerű ...statisztikailag kimutaták , hogy a hangzatos xar ill. félelmet keltő hírekre többen kattintanak , mint egy pozitív hírre ....ezért van a bulvár (is + már sajna nem csak az) hatásvadász fos@tós címekkel tele....egyébként meg pont letojják ha nem az lesz amit írtak , mert írnak egy másik cikket ....DD))
7:00-7:30 DAX + 100 pont. (persze 4:45-től meg estek 100-at) Kis likviditás, nem kereskedési időben. Ettől függetlenül nem szép. Én is esésre szavazok, de persze be kell várni a nasdaq ATH-t, anélkül nem lesz esés. DAX 19700-19800ra felrakétázhatna. Én várok egy GAP-es nyitást északra, majd onnan kőkemény profitrealizálás- borítás. Csorogva nincs esés-szakadás, mert megfogják a kishambik.
Az indexek valóban így vannak, folyamatosan változnak a súlyok és a legerősebbek a legdominánsabbak is. . Pedig a végtelen növekedés nem lesz fenntartható egy véges környezetben. A populáció növekedési üteme folyamatosan csökken és jelenleg is többet fogyasztunk, mint amit a Föld elbír. Gyakorlatilag a minden évben rájárunk az éléskamrára és minden évben deficites a végeredmény, mert kevesebbel töltjük fel, mint amit kiveszünk. Itt évtizedes skáláról van szó. Nyilván az sem fog nyerni aki ellene játszik, mert végül több fabatkája lesz, amit nem tud majd használni semmire :)
a tőzsdei “ rendszer “ hambilandban indexekkel az élen úgy lett megalkotva a gazdasági és politikai elit által , hogy kisebb nagyobb döccenőkkel folyamatos emelkedésre ítéltetett….a keletkezett “nagyobb” esések, korrekciók zöme arra jó , hogy a bálnák akciósan bevásároljanak….mi lesz gyj- k után ? 21k -s nasi (esetleg majd a mikivel 22) ….aztán némi világvége jön lassan vagy gyorsan mind meghalunkkal (nagy taknyolással ) és a tőzsdei körforgás kezdődik előről magasabb aljakkal és magasabb tetőkkel…DD)) #36: “240 éven át szörnyű tévedés volt Amerika ellen fogadni, és ez most sem tűnik jó ötletnek. Az amerikai kereskedelem és innováció aranytojást tojó lúdja egyre több és egyre nagyobb tojásokat fog tojni." #55: (gazdasági prognózisokról) "Miért vesztegessünk időt olyasmire, amit úgysem tudhatunk? Az emberek folyton ezt teszik, de vajon miért?". https://www.youtube.com/watch?v=vOBKxUT9Da4&list=RDvOBKxUT9Da4&start_radio=1
Ha rosszabbat jelentenek a vártnál, akkor is pattanhatnak a fellegekbe. Ez is beteg. Én várok egy 20500-20700-ra felpattanást, kb 20620-650 most a sávtető.
Nvidia 140! már 80-90 körül is furcsáltam,h mire képes, de így 140-en... lesz itt akkora kijózanodás 1x, ezek miatt a túlárazott papírok miatt, mint legutóbb, -20% 1 hét alatt.
Ebből a mai Nasdaq 100 emelkedés +138 pontból a Tesla adja a 100 pontot a 20% emelkedésével. Mi lesz itt jövő héten amikor nagyobb súlyú papírok jelentenek? (aapl, amzn, goog, meta, msft) Totál beteg az egész.
ha tényleg az aljakat húzom össze, akkor így áll a nasdaq: https://kephost.net/p/MTQ5MjEwNQ.png erre a lefele tartó csatornára felpattanhatna, hogy onnan essen.
Továbbra is bízok a választás előtti beadásokban.. Plusz elmaradó kamatcsökkentés,egekben levő kötvényhozamok.. Adatok átmeneti fellángolást okozhatnak csak szerintem..
Tele vagyok short certikkel megint,és nem zártam le egyet sem..Dax 650-nél (hati) Sp +0.4-nél..nasiból meg cfd-jeim vannak..Nvídia kipukkanásra,és Tesla korrekcióra várva..A felét már zártam,mert bolond index..
DAX +0,77 Nasdaq +0,5% USA +0,27% KB ez volt látható tegnap is,h a DAX kevésbé akar esni. És amikor kicsit is boldogság van, hipp-hipp-hurrá. jóval többet emelkedik, mint USA.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?