Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Ami biztos, az az, hogy egyszer mindenki meghal. Hisztis NQ nekem továbbra sem mérvadó. Én tegnap újranyitottam pozikat, tehát nem csak elmélkedek, hanem fizikálisan ott vannak pirosan, mert volt amiért megnyissam őket. Arról nem tehetek, hogy nem az a forgatókönyv, ami tegnap számomra elvárt lett volna. Volt néhány perc amíg zárhattam volna kis nyerőben, de nem tettem, mert nem hozták azt a szintet, amiért megnyitottam. Elvileg vissza kell menni a tegnapi aljakhoz. Még ma illene, de lehet, hogy nem így lesz. Minden pozinyitáskor számolni kell ezzel... Igaz?Most pedig elmegyek az Ikeába venni egy venni egy szép nagy szobanövényt. Addig majd lesz valami.Mindenesetre, aki bölcs volt és türelmes, sokkal jobb poziból kezdhet hasonló műveletet, kellő meggyőződéssel. :)
Annyira nem vagyok benne biztos. Nasdaq Futi Gőzerővel emelkedett éjszaka, tartva a nap végi (utolsó 1h) lendületét. Talán ha short, akkor kivárás 14:30-15:30, és akkor újranyitás. Persze ez csak elmélkedés.
DAX.nak 18900 nál a támasza amire látok esélyt, hogy megtámadja a napokban, ehhez persze USA-nak is elkellene kezdeni az esést.NQ a sávozásban elment a falig, ennél feljebb nem igazán mehetne már,a short megkezdéséhez lekellene törnie a sáv alját.
én várnék egy kék tetőre felrobbanást, majd onnan zuhanást, lendület
nélkül nehéz lesz átvinni az emelkedő trendvonalakat, ha egyáltalán ez a
cél. az valahol 20500-20600 között van, akkor már ATH. ez a mondat furcsára sikeredett én várnék egy kék tetőre felrobbanást (majd onnan zuhanást, lendület
nélkül nehéz lesz átvinni az emelkedő trendvonalakat, ha egyáltalán ez a
cél), az valahol 20500-20600 között van, akkor már ATH. így érthetőbb:).
durrant egy 20440, de ugye mindig visszafele a kérdés, 20350, megtartják-e most. ha fals kitörés irány a padló. ha valós, akkor irány 20440 újra és nap végén akár 20500
Halihó! Részleges zárást csináltam és tettem el nyerőt. Egy picin shortot hagytam NQ-ban és SP-ben, majd látjuk, este még ránézek. Lehet, hogy holnap pihenni kéne. :)
https://kephost.net/p/MTQ4NTA3Nw.png piros vonal: kitörés. a dojit szándékosan nem húztam át, annak az "elvesztése" szerintem kritikus fontosságú. Annak a talpa 20036, míg a korábbi GAP alja 20080. Valahol ezt a 20040-20080 szintet gondolom választóvonalnak. narancs 20500, ahonnan jött a korábbi nagy szakadás. rózsaszín 20700 ATH KÉK: emelkedő tetők fekete, emelkedő aljak. én várnék egy kék tetőre felrobbanást, majd onnan zuhanást, lendület nélkül nehéz lesz átvinni az emelkedő trendvonalakat, ha egyáltalán ez a cél. az valahol 20500-20600 között van, akkor már ATH. FALS kitörés a kékből, és összerogyás. Tipikus short scenario:D.
Számomra eléggé furcsa, hogy egy ATH-n lévő Nvidia ellenére nem tud 20300-20400 fölé menni a Nasdaq. Super micro 123-ról 45. Meta elakadt 600-nál. egy 540 visszateszt benne lehet 580-590-ről. "Innen hova mennének még"? szerintem inkább délre.
nasdaq vsizanézte a tegnapi zárót 20350 egyúttal ellenállás. ha megküldi a 400-at, simán jöhet az 500. vagy 350-ról visszacsatt? ki hogy látja? 20300-at elég rendesen átdúrták.
dax-ot rakd m5-re, és látni fogod, megerősítésképpen, hogy (talán) nem jó ötlet shortot tartani. Persze bármi lehet, az ellentéte is. 19440/450-es nyakvonallal egy inverz fej vállat csináltak. 19430-at bezúzták 19380,, visszajöttek 19450-ig, megtartották a 19430-at, és indulgatna felfelé. tehát az inverz fej váll 70 mélységű MIN 19380-19450, ideális kilövés 19540-ig beleférne (19450+70= 19520 +20ponttam számoltam). 4h bollinger közép 19520, végülis adja magát ez a 19520. 19460 kulcsfontosságú, hogy vissza kell kapaszkodnia e fölé, ha long van továbbra is. Ahol megakadhat, sok ilyen van. 19460/19500/19540/19580/19600/19640/19660/19680 ATH. az előző 19410 aljat bezúzták, de egy azonos záró-értékű, de magasabb értékre emelkedő 1h gyertya követte. 19410-430 "Támasz", ebből a szempontból.
Most látom, hogy zártad, pedig ezt részben Neked szántam, mert írtad hogy hosszú távra szeretnéd. Nekem ez az eladás megvan jó ideje és gondoltam megvárom vele a TP teljesülést, vagy a decemberi határidő váltást. Mellette van egy Dow Short is ( hasonló indíttatásból ), illetve néha klikkelgetek. https://i.imgur.com/ao6bEIV.png
Bonti... Nem tudom számít-e,de én zártam a shortokat.. Certiket is,mindent.. Nem azért,mert nem bízok a folyratásban,hanem inkább a holnapi BÉT.zárvatartás miatt. Minden megtörténhet csütörtök reggel 9-ig. Így most inkább kisebb nyerővel lezártam,minthogy egy felrántásnál beragadjak 2 napig...
én csak azt írtam, hogy nem biztos mindig ez a dupla alj. ahhoz jó hangulat kell, masszív USA zöldülés, m5-m15-ön. Persze ideális esetben 10-ből 7x lehet,h dupla aljoznak. vagy sűrűn 10-20 ponttal aláesik, vagy 20-30-al ,és onnan indul meg és általában órás zárásra az előző "alj", alá nem zár, így dupla aljaznak, egyúttal ez a 10-20-30 pont alászúrás elég arra, hogy nagyobb lendületet vegyen, ha tud. Nasdaq tegnap nap végén tolt egy "MINDENT BELE" +100 pont emelekdést. azóta, éjszaka óta csorog, -150 pontban van.
nasdaq futi (15 perc késleltetéssel) 20380> 20410. DAX 19430> 19380 1h-n a 19430 volt a kulcsszint (emelkedő aljakat összehúzva, alárántották újra 19400-ig), visszajött 19430-ig, és 19380ra borult. USA "látszólagos" ereje pont a DAX nak nem kedvez, mert ha erre USA még ráesik egy -1%-ot, DAX már eleve szarul fest, csattog minimálisan a long stop, sokkal nagyobbat csattanhatna. 19270 19180 ezek foghatják ránézésre.
DE eshet is hosszabb távon, akár ezen a héten is elkezdheti, de aki nem napon túlra kereskedik , hanem napon belül, annak lényegtelen, mert az esésben is mozoghat több száz pontot bármelyik irányba mint ahogyan az emelkedésben is.Nálam a pozíciók zöme 2 órán belül záródik.
200 pontot esik 1.5 óra alatt, csak a hülyék akarják fogni. de persze simán lehet igazad:). a nasdaq egy jó nagy akasztott emberről akar esni. technikailag pont a hanging man tetejétől csorog, https://www.investing.com/indices/nq-100-futures-chart itt 20340 környékéről várnék egy kisebb erőlködést, vagy 20270. hogy ez reál mennyi, fogalmam sincs. de azért lássuk be, ha már 2-3 aljat átfog 1 piros, az inkább shortos. ha az emelkedő aljakat összehúzzuk 20380 erős határ, innen már nem szabadna tovább esnie. De mi táplálja azt a logikát, hogy SOHA nem eshet, csak emelkedhet?
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?