Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
ja és + h4nél és felette (D1, W1) az általam trédelt instrumentumokra van fent egy teljesen más jellegű profil ( ichimoku + fibók) ......az ichi h1 alatt már sok fals jelzést ad így csak h1 felett nézegetem
tehát amcsi nyitó után leszaladtak likra betöltötték majdnem (pici likak maradtak) aztán kicsi fel aztán teljes betöltés ( a mai nyitó rések már betöltve )...... utána meg azóta erőlködnak felfelé óvatosba...
Milyen rést tölt? 20200 volt a tegnapi max. 20370-en kezdett, a rés 20200 és 20370 között volt. Lehúzták 20200-ig, onnantól meg észak fele erőlködik. Én anno a 20400-at szemeltem ki, mint ellenállás, nem a 20500-at. de a napos gyertyák alapján a 20440 tűnik a leküzdendő akadálynak. testek teteje. amúgy rossz a logikám? őszintén kérdezem (ezzel a 20440-el kapcsolatban)
visszament rést tölteni a söpö és a nasi amcsi nyitó után .....előtte meg a spekik veszik meg a "tuti esik tovább " szekció vette (vissza) .....a nasi napon belül képes simán 200-400 pöttyöket fel majd le majd fel tud mozogni minden különösebb és nagyobb ok nélkül ...ezért fekete öves index...nézd meg h4en a gyertyákat akár http://keptarhely.eu/view.php?file=20241017v02zb4iyc.png
https://kephost.net/p/MTQ3MjI5MQ.png 1h-n így néz ki. talán a kék vonal dupla tetőt jelez, és kioldalazik a sávból, talán. még nem oldalazott ki. ha USA magára talál (S&P ma ATH-ra jött), azért óvatosan.
https://www.investing.com/indices/nq-100 számomra mindig elgondolkodtató, ki a f... veszi meg nap közben 20370-ig, pont a plafonig, utána meg ki borítja? ilyenkor ki kellene füstölni a shortosokat egy büdőletes további emelkedéssel. A tegnapi max lesz az érdekes 20200, azt először megtartották lett is belőle egy majdnem 20300, azóta is csorog. a következő alkalommal 20213-nál próbáltak belelongolni, 2 m5 alatt felvitte 20250-ig, de csökkenőben. 20150 az igazi támasz (az én szememben), valószínűleg védik a a 20200-al.
Jó kis shortos ap volt ez 15.30-tól.. Csak ki kelkett tudni várni.. Fele certi zárva,cfd-k mind zárva..Egy kis olajjal gázzal megspékelve,szép nyereség lett a vége.. Dax ba,nasiba maradtak még certik..hosszabb távra..
" kedd, 09:13#273571dax ellenállások : 580, 640 ,680(90) ha elmegy odáig ( extrém gyengék miatt írom (nem erre persze) nem tudható , de valószínű) onnan némi taknyolás várható.....:) " 640nél fordult le kissé korábban a tippmixnél , további ellenállások : 680 ,720 , 800 , https://www.youtube.com/watch?v=9VfG2tc5rBw&list=RDa9c7Iwzr59o&index=8
DAX ismét 19540 19600 dupla csúcsról, (3 órán át keresztül ütötte) támasz zóna: 19540-19520-19500-19480-19460. gyakorlatilag 20 pontonként van valami...
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart Szerintem itt short szempontból az lett volna a kulcsfontosságú, hogy 19377-19392 GAP-et betöltse és bőven 19377 alá szakadjon. Ehhez képest a 19392-es GAP-et simán megtartotta, 19401-en megtartották. 1h-ra át kell rakni, és látható a kulcsfontosságú testek 19410 környékén csoportosultak. Valamit elbasz ezaz investing. napos aljnak 19401-et mutat, m5/m1-en 19409-14910 körüli aljak vannak. Tehát pont a kritikus 19410 nem esett el. Nem adat hatására estek, hanem szimplán technikailag boliból kiugró gyertya, naposon, 4h-n..mindegy, inverz kalapács, vitte a súlya. Rásegített USA-Nvidia esése, DAX-ot vitte USA. (főleg úgy,h DAX eleve szar poziból indult, szarul állt.) ha meg naposra átrakod. az előző 19500-as csúcs után, volt 2 nap, amikor erőlködött északnak. Ezeknek a piros testeknek a teteje 19410. Nem véletlenül.
Szerintem nem kell esniük, de tegnap írtam, hogy volt kiemelés long irányba és dupla alj esetén további magasabb csúcs jöhet DAX -nál. Dupla alj tegnap délután megvolt és a magasabb csúcs meg ma.Ha jól néztem ma kamatdöntés, így nem igazán piszkálnám már, kamatdöntés után esetleg. De ott van NQ,ha ilyen magas szinten nyit akkor ott keresnék short jelet inkább, ha kifutotta a reggeli long kitörését.
Hát jól kell felülni a hullámokra.. Ha most váltasz longra,az nem biztos hogy jó ötlet.. Ha tegnap váltottál volna,az jobb lehetett volna.. De sok a volna..😉
Én is építkeztem és csak a minusz. És már bőven október közepe. A hétfői rakéta csinált egy vastag minuszt, kedd visszahozta. Most megint minusz van, mert zöldül minden.
A te logikádat követve. 19520-at átütötte 19550. én ezt tippeltem, 550-580. de most meg az 520-at foggal körömmel védik. az OTP közel az ATH-hoz ,ha csak ezt nézem, miért esnének? OTP...
egy kis paradoxon (a tőzsdén bőven megszokott nem több) , kár belelátni a végítéletet ....:)...a dax hetesen az ötödik hullámot csinálgatja , mint írta valahol, valaki kissé régebben , némileg magasabb célárral
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?