Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Most piszkálom. Új szokás. Egy kedves ismerősöm hívta fel rá a figyelmem. 🙂 Kicsit szokni kell. Elég rakoncátlan. Remélem már mindenki a short gyümölcsét nézegeti épp az aranyban.
Szerintem az idő majd eldönti mit ér a 14.8k-s támasz. Így is kb. 2000 pontot pottyant ami elég sok. Simán visszatesztelheti a 10-es mozgóátlagot 15500-on és ott eldöntheti mi a jövője. Főleg, hogy elvileg nagyon közeledünk az év végi Mikulás rallyhoz.....
2 darab certi konvergál? A német tőzsdéken van 10+ kibocsátó, és simán találsz kerek 50 pontonként fix bázis áras certiket, ahol 10-nek van certije. Mindkét irányban.
nem a certik mozgatják :) de a certik kiütését többnyire kulcs-szintekre teszik. meg lehet figyelni más indexek és részvények certijét is. ez kb alapszabály hogy kulcsszintre teszik - amit vagy elér a papír vagy nem. Mivel itt 2 certi is convergál 13.900ra, "erős mágnes" ez a szint :) ne legyen igatzam de az optimizust nem értem, bárhonnan nézem. gyakorlatilag leállt a legtöbb gazdasági ág Európában :) nem tudom aki optimista milyen más "csatornát néz" :) nem költenek az emberek... nem vesznek, nem fogyasztanak eleget :) munkahelyek szünnek meg. már miért lenne biztos hogy 14.800nál van a dax alja . komolyan kérdem, fricska nélkül. talán én nézek túl sok negatív hírt...
Nem valószínű, hogy pont az erstés certik kiütése fogja a DAX-ot mozgatni. A német tőzsdéken tízezer számra vannak DAX certik, gyakorlatilag több ezer pont távolságig majdnem minden ponthoz van 1-2 turbó certi.
Inkább azt kéne belátnod,hogy szeretsz trenddel szemben kötögetni napon belül,mert veszélyesnek tartod a napon túli trendirányú tartást.. Ettől még lehetsz nyerőben,nem vitatom,és sok sikert kívánok hozzá,dehát egy páran már felrakták ide a fej-váll alakzatot,ill.volt szó a halálkeresztről is,ami mind az eső trendet valószínűsíti,és úgy néz ki be is teljesedik.. Ettől még jó longolást kívánok,csak nehogy beragadj,aztán meg jön véletlen egy fekete hétfő a további hozamemelkedések miatt..😉
830 környéke (sávban) hetesen azaz hetesen kemény dió onnan szép soxor pattan az ár … ha letöri (passz ?) majd alatta a 100 hetes MA- val akkor csúnya lehet…a fekete manusz hullámos kacatjának (ellis izé) elméleti célára naposon 14600 kb. finoman matekozva http://keptarhely.eu/view.php?file=20231020v02xh7351.jpeg
No comment...😜 Fáradt vagyok már ahhoz, hogy újra leírjam az idősíkok szerepét +a többi "okosságot". Irígylem azok türelmét, akik ezt rendszeresen megteszik, mert sokat tanultam itt tőlük(pl.Joe)🙏
"Minden irányt lekereskedsz" Kb.egy bő hete egy irány van,és az nem a long..😉 Majd ha fordul,és elkezd emelkedni,akkor longba állok pár napig,hétig..Majd amikor Te a pluszos nyitásokba beleshortolsz. Na akkor kell majd longolni..🙂
egy javaslat nézegess elemzőket minél többet , de ne ezt várd , hogy tudják a tutit az irányt , mert ugye csak valószínűsítenek (és a zöme nem kereskedik csak lóvéért elemezget) , hanem nézd meg hol , hogyan , hová húznak ki fibót , trendvonalakat, csatikat stb stb ...milyen MA-kat , EMA kat használnak ill indikátorokat esetleg elliznek....nincs egyedül üdvözítő út, egyszer valaki azt mondta , hogy ez egy külön szakma , de a bankok szolgáltatók komoly érdeke , hogy idehozd a pénzed majd elvesztve bánatosan elkullogj...:) „ Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad. A traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél. A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked. A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad. Mások félre fognak informálni téged. És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene. Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat! "
Ne ijesztegesse a dolgozókat kérem ! Hiszen ahogy az anyavállalatnál lévő don szokta ( maximális empátia hiánnyal és szerénységgel ötvözve) mondani “ ha a kicsik sokan veszik gyorsabban esik és ha sokan shortolják emelkedni lássák “ http://keptarhely.eu/view.php?file=20231020v01xfp422.jpeg
"Jelenleg 70 pontra van a KO-tól, 2200 az értéke. Ha jól tudom, kb. 6 certipötyi 1 dax pont, tehát 400 körüli a "felár" a KO-hoz képest. 20% körüli bukta, ha kiütik, ha fullos a maradványérték.". . Nem tudod jól. A certiknél a "szorzó" mutatja az alaptermék és a certi árfolyamának kapcsolatát. Az említett erstés certinél ez 0.01. Azaz 1 DAX pont => 1 eurócent változás, tehát 3.8-3.9 hufos változás.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?