Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
16500-as az utolsó short certi. Gondolom az előtte lévőt éppen elcsípték a 16500-es körrel. (így bukott el a 16000-es) Legalább egy DAX 16000-as jöhetne. OTP-ben is elég sokat kellett várni a TL86/TL87-re pl. (amiből a TL86-os már KO)
azt nem értem ts-re miért nem rak már be az erste újat, nagyon drágák a ts-ek...vissza kellene már hozniuk a felfelé kiütött 16000es és a15500as korlát árú certit....de ezek szerint ők nem várnak esést már nagyon, így lehet úgy vannak vele úgyis kiütődne? fene tudja....
nem nyerhet azzal, mert értem, hogy egy long certis drágán vett és olcsón adta vissza, de annak van egy túloldali lába is, közben az olcsón vett short certik ára az esésben felment érted...szóval ez a két mozgás miatt az erste nem nyer...akkor nyerne, ha nem lenne egy short lába a dolognak adott termékre, de mindnél van
KO-val magával semmit sem nyernek, egész pontosan azért valamit igen, hiszen a maradványérték mindig alacsonyabb, mint az adott pillanatban ha élne a certi annak az értéke....másrészt egy megszűnt pozi végül is a kiütött certi, tehát aki kereskedik annak újat kell nyitni, ami számukra bevétel a kötés miatt
Ők természetesen úgy fedezik magukat, hogy nyitnak egy valós pozíciót. Ennek a költsége elvileg benne van a spread-ben + napon túli kamatokban. Amiről én írtam, az az összeg a KO-nál extra bevétel nekik, de ezt lehet úgy is nézni, hogy egy kockázati felár arra az eseményre, amikor a DAX egy bazi nagy réssel átugorja a KO-t és a bázis árat is. Ekkor ugyanis veszít a bank.
"Mert szted sokat nyernek egy KO-val? szerintem semennyit." . Amikor megveszed a certit, akkor egy kis összeggel drágábban tudod megvenni, mint ami a valós ár lenne (plusz még a spread), amikor eladod, akkor visszakapod ezt az összeget. Amikor a certi kiütődik, akkor viszont a bank köszöni szépen, és zsebre rakja ezt az összeget, neked meg az aktuális árnak megfelelő összeget adja vissza. Legalábbis a német és francia market maker-ek ezt csinálják.
Értem, hogy a 7000-es kötési költsége sokkal több, mint egy 2500-es TL certié.. de 100db-nál TS-nél is TL-nlé is ugyanakkora nyerő van, pozi szempontjából, miközben a kötési költség 3x...
https://invst.ly/11mih2 Nézzük a piros madár 0.618-át 15102 Igaz, hogy tegnap lent nyitott, de jött is fel ide, ha sávosan nézzük 50-150 között megy a LAMBADA, hogy éljek a hasonlattal! :) Majd valamerre elindul valamikor :)))))))) csak tudnám merre!!
Mert szted sokat nyernek egy KO-val? szerintem semennyit. valós pozi nyitás nélkül nyereség sem lenne. azért van KO, hogy ne tudjon a befektett összeg alá menni a pozi, még véletlenül sem.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?