Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Nem vagyok biztos benne,hogy jók voltak a tanácsok,inkabb csak biztonságosak. A DAX nem akar már emelkedni,arra spekulálnak,hogy a nap végére kifullad az USA,és akkor érdemes tartani a shortjaikat.. Nekem most nem volt ehhez bátorságom..
Köszi a jó tanácsokat, a felét megvalositottam. 10 DAB árát fogtam rajta. 7 végére pont elég is lesz. De a 107-esre azért még gyúrok egy kicsit. Talán nap végén...
Inkább rakj be stopot. Certit higítani életveszélyes,bár én is ezt csináltam a multkor.. Láttam már ilyet,hogy ideig-óráig a DAX ellenáll amerikának,de ha kint folytatódik a hegymenet,akkor short covering is lehet..Az IG-nél 77% most a DAX short fogadások aránya..a múltkor is kb ennyi volt mikor fordult.. Ehhez akkor megvolt USA indexek támogatása,plusz egy kis pánik,ezért szaladt át a 15.700-on. De ez már a mult. Lehet most nem ismetlődik meg..
Szia. Lehet de nem biztos! A DAX ha esik akkor elsőnek a 15.960 majd a 15.800 környéke. A nagy bankok, a Wells Fargo, a Citigroup és a JPMorgan jelentenek. Nem tudni mi jön.... Segíti a magasabb kamatok viszont a hitelek iránti kereslet megcsappant lehetséges. Elsőnek a Wells Fargo és a JPMorgan 12:45-kor, 14:00-kor a Citigroup ha jól tudom. Sok nyerőt
Jó reggelt shortosok!🤪 Talán ma lehet egy kis lecsorgás..A nem túl jól induló amerikai bankok jelentéseiben lehet bízni,meg a sávkereskedők profitrealizálásában..
na ja….nos a medve piacnak 2 ismertebb definíciója van az indexeknél.... 1. ATH -20 % alatti ár…. 2. a 200 napos MA alatti ár….a harmadik ami nem elterjedt annyira az ATH -30 % alatti ár ….ergo ha tetszik ha nem bika piac van ( ha egy zsiráfot hosszú nyakú egérnek hívunk zsiráf marad)...egyébként medve piaci rallyban nem szoktak (dax) ATH-t csinálgatni
Ez már nem medvepiaci rally.. Fél év kitartó emelkedése több ennél. Mostmár az inflaciórol is egyre jobb adatok jönnek,ezt még tetézheti a várt recesszió elmaradása is,úgyhogy valószínűsíthetően az lesz mint a covid után volt,új csúcsok jönnek még ebben az évben. Persze lesznek közben kis ijedtségek,amelyek pár napos heves korrekciókat hozhatnak,de azokban az előrejelzésekben,hogy innen 10%-os esések várhatók az USA indexekben év végéig,nem nagyon hiszek.Tehát lehet továbbra is shortolni,csak nem biztos hogy kifizetődő..
Félre értettél.Biztos,hogy nem miattam távozott,az az ex-férjem volt 14 évvel ezelőtt :DDDD Arra céloztam,hogy lehet 12 év bika piac után,úgy látja,most csak egy medve-piaci rally van,és nincs még itt az ő ideje.Passz.Ennyi.
nos azt magyarázol bele amit akarsz....bár nem hiszem , hogy a vidám pillanatokat leszámítva akkora benyomást tettél volna rá , hogy a sacc 12 éves regisztrációs nickjét (is) törölte volna bármilyen kijelentése miatt...DD)
Óóóóóó...tényleg nem tudtam.Köszönöm az infót. Most akkor mégsem tért vissza a bikapiac?csak egy medve piaci rally a mostani emelkedés?Vagy ne magyarázzak be semmit a távozás időzítésébe?
Nehez egy forumon barmilyen jo tanacsot is megosztani. Aki tud kereskedni az tudja mi a lenyeg, aki meg nem, az ugy sem fogadja meg es/vagy elfelejti majd idovel, ha odaig egyaltalan eljut megyanulja. Igazabol mar majdnem mindegy, lehet hogy 5-10 even belul nem lesz mar jelentosege.
Jó ideje ,tavaly ősz óta bikák vannak többségben,mégsem találkoztunk itt a fórumon ,barátunkkal daxlis Gyuszival.Érdekelne,hogy ő most hogy látja a piacot?van-e lehetőség további emelkedésre,hosszabb távon?Fogadást megnyertem,hamarabb lett espé 4000,mint 5000,amit ő várt. Apró győzelmek :DDD dax-ra vissza térve,holnapra naposon piros gyertyát várok,max doji.
Ok.Bocsi,lehet eltúloztam egy kicsit..de nem rossz szándékból..Csak sokan beleesünk abba a hibába,és ezt saját magamon is észrevettem már,hogy egy emelkedő trendnél állandóan a short legetőségek után kutatunk,ezt pl tavaly előttig sokszor a szemünkre vetette a Daxlis Gyuszi,és egészen tavaly év elejéig igaza is volt..Csúcsok,és új csúcsok következtek az örök long birodalmában. Aztán tavaly végre megtörtént a nagy fordulat,egy év medvepiac következett..Egész évben lehetett shortolni,vagy akár benne ülni..De akkor meg sokszor a long lehetőség után kutattunk,mondván,hogy már sokat esett..Csak arra akartam rávilágítani,hogy kifizetődőbb a fő irányban lenni,mint elcsábulni a "sötét oldalra",és a fordulatra várni..
Merész a megállapításod úgy, hogy nem ismered a kereskedésemet. Tudatlanul állítasz valamit -ez komoly hiba. A mai napon is volt lehetőség mindkét irányba. -csak használni kell a stratégiát, ami már bevált.
Na látod ezaz.. Napon belüli kereskedőket nem érdekli a napon túli irány.. Napon belül akár többször is váltotok pozit,még akkor is,ha nem indokolt..pl a mai napon
Szerintem már az is sokat segít,ha egyszerűen irányba áll az ember,persze ehhez is kell némi grafikon elemzés,de akkor sem kifizetődő az ellenirányra fogadni,hogy amint írtad,már sokat ment,hátha megfordul.. 15.900-nal az irány felfelé volt,és mostanra elérte a 16.000-et. Ezért nem értettem a shortot..
" Nem vagyok biztos abban, hogy ilyen gyorsan eljutottam volna erre a felismerésre, ha nem lett volna a Twitter. Igencsak beszippantott a kereskedési közösség, olvastam az emberek tweetjeit, követtem az ajánlásaikat, és figyeltem, hogy mit mondanak akkor, amikor a piac velük szembe ment, és mit akkor, amikor a számukra kedvező irányba.Nagyon gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy ezeknek az embereknek a 99,9 százaléka sarlatán. Legalább annyira szomorú volt, mint szánalmas, és nem akartam azok közé tartozni, akik az egész napjukat az interneten töltik, azt a látszatot keltve, hogy igázzák a piacokat, amikor még egy hozzám hasonló zöldfülű számára is nyilvánvaló volt, hogy ennek pontosan az ellenkezője történik. Láttam embereket – akik egész életüket a piacnak szentelték – napi szinten bohócot csinálni magukból. Szoros figyelemmel követtem minden olyan történést, ami mozgathatta a piacokat, és rájöttem, hogy hiába tudnád a holnapi híreket ma, képtelen lennél konzisztensen előre jelezni, hogyan fognak a piacok reagálni. Nem tudnék felidézni egy konkrét pillanatot, amikor leesett a tantusz, sokkal inkább egy lassú felismerése volt ez annak, hogy ez a játék nagyon, nagyon nehéz. " https://hold.hu/holdblog/michael-batnick-nagy-hibak-konyv-wall-street-reszveny-befektetes/
kereskedési stratégia kérdése (erről pár könyvecskét írtak már) ….sacc 80% veszteséges a kicsiknek és persze nincs semmilyen stratégiája ….a kérdés milyen indikátorok ,elli , MA-k , támaszok ,ellenállások , fibók ,pivotok sentiment , vixek gyertya formációk jelzéseire lép be ill. ki , hova rakja a stopot , tp-t ….mi a terv?…van -e egyáltalán terv (a , b , c) vagy csak a sokat ment esnie kell (vagy fordítva )formációban gondolkodik szegényke…. a fórumokon a kamuzós utólagos “győzelmi jelentéseket” tán hagyjuk , mert ugye valójában ki a faxt érdekel https://www.youtube.com/watch?v=7UNuj3nQ2qY&t=1147s
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?