Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Usa lassan minden évben eljátssza ezt az államcsőd lesz lemezt...de hogyan is lehetne, hiszen ők a világ urai nagyképűség megtestesítői, abba nem fér bele egy ilyen blamázs.....
16200 környéket ahogy láttam zártam a shortot közel 70 pont...nem érzem hogy esni akarna....remélem jól érzem és 16350/16400 körúl vissza tudom nyitni....
Na, akkor mára befejeztem. +60 pötty shorttal. Matek: tegnap 100 pötty +ma 80 pötty A két nap napi átlaga: (100+80):2=90 pötty Remélem a zárójel és az osztás jele senkinek nem okoz problémát. A heti eredményemet már nem részletezném, hátha megzavarna bizonyos személyeket a hosszú matematikai művelet.🙈
ja igaz, te ma zárod...akkor viszont szerintem ma nem lesz short pedig...tegnapi műsor a 130 pont eséssel arra jó volt, hogy ma rányissanak, de szerintem heti max körül zárunk....
ami veszélyt látok amúgy az az, hogy ha megállapodnak hétvégén, akkor itt azért hétfőn lehet egy 100-150 fel még simán, ami 150-200 pont mai záróhoz nézett mínusz esetén fájó lehet már....
Az állampapír klasszikusan negatív reál hozam. Ha minimális kockázatvállalási kedv van, akkor a pénz egy része biztos nem oda megy. Most az egy speciális helyzet, hogy a magyar állampapíron egy egész éven keresztül pozitív reálhozamot lehet fogni. Persze csak akkor ha a KSH számait készpénznek vesszük. De mindegy is. A magyar papírba az európai piaci szereplők igen kis százaléka ugrik bele. Más országokban meg a hozam az infláció alatt van jellemzően.
Ahogy penzboseg van forintból, úgy - ugyan kisebb mértékben - de penzboseg van euroból is. Keresi a helyét a pénz. Kötvény kamatok infláció alatt vannak, nem annyira csábító. Olyan sok helyre nem lehet pakolni a szabad pénzt. Pl ingatlan vásárlásra se annyira kedvezőek a körülmények.
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. ellen felvázolta azt is, hogy az állami adósságlimit emelésének vagy felfüggesztésének elmaradása június 1-je után katasztrofális következményekkel járna a pénzügyi rendszer, valamint az amerikai családok és vállalkozások számára Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. alakul szépen....és már csak a mai napon kívül 8 kereskedési nap maradt egy minipánikot összehozniuk (ma szerintem még biztos nyugi lesz)
őszintén megvallva azért a shortosoknak erre kellett számítani, ami ma történt....szóval azért lássuk már meg, hogy a DOW a 33000-33150 sávról sokszor pattant, ahogy a Dax is 15850-15870 környékéről....benne volt egy erős fel durrantás....én is írtam többször a 16150et...
már volt párszor : „ Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad. A traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél. A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked. A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad. Mások félre fognak informálni téged. És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene. Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat! "
szerintem durva ennyire örülni, hogy talán nem megy csődbe a világ legnagyobb gazdasága, miközben a adatok ZEW index, vagy ipari termelés.....nem sok jót mutatnak, először mindenkit rémisztettek, hogy mi lesz ha csődbe megy az USA majd kinyírták ma a shortosokat, ma már nem bírtam ki és amikor kiütötték a daxts97-et belevettem a következőbe, most lehet jön, hogy mégse állapodnak meg majd mégis, így a híreket előre tudva lekereskedik az egész világon, lehet ráijesztenek a 15850, de inkább a 15700-as támaszra is a napokban, aztán megállapodnak szinte biztos, de mégis beesnek........miattam senki se vegyen shortot...sok szerencsét
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?