Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Sziasztok !
Ki nyer ma ?... , :))
ázsia kicsi minusz , kicsi plusz
dax : felul rés 940-970
alul rés 700-680,
ma kis lecsorgásra számitok, shortos érzéssel ... :)) ...(4 nap szünet !)
Törölt felhasználó2012. 04. 05. 08:21
Sziasztok,
futi 6820, prompt 6817.
Nyugodt, oldalazós húsvét előtti kereskedést várnak ma a németek, enyhe emelkedéssel.
A 6835 körüli +/- 50 pontos oszcillációt ma szerintem csak nagyon alapos indok miatt fogják elhagyni, mivel Frankfurt sem holnap sem hétfőn nem lesz nyitva, ez a szint pedig éppen megfelelő bázisnak tűnik mindkét irány számára a jövő héten.
15-20-25 pontos gyertyákat megjátszani illetve certigyakorlásra ez a nap pont alkalmas lehet.
Változ(tat)ás joga fenntartva.
(Die Angaben - wie immer - ohne Gewähr.)
Ázsia minuszos nyitások után kereskedési időszakban emelkedni tudott, DAX futi jelenleg ~ +20-30 pontos nyitást áraz.
Ez úgy néz ki, mint aki megint fel akar pattanni valami alakzat aljáról.
Kár, hogy 'ereszkedő szétterülő alakzat bull trend után' nincs a nagykönyvben.
Szóval szerintem nyitás után lehet longokkal próbálkozni, felfele 7020-7050 környékéig szabad a pálya.
Alternativa, hogy ma reggel nagy forgalom mellett lefele alakzatot tör: ennek kevesebb esélyét látom, mert bár az alakzat afféle bika->medve trendváltónak tűnik (első csúcs nagy forgalom, utána völgyekben nagy forgalom), tegnap nem volt kiemelkedő forgalom az alján, ma meg már felfele áll a zászló... Azért egy stop 765 köré illik.
bocs pozitivat akartam irni csak kapkodok, mert mérges vagyok hogy ilyen jó kis mozgásről lemaradtam, sztem egyformán használjuk,árfolamon csökk aljak ,... macd -n emelkedő aljak, akko pozitiv ... jol irom?
A TA mindaddig megbízható egy adott árszinten, míg arra a szintre durván rá nem rúgják at ajtót, vagy rá nem gyújtják a tetőt.
A DAX 7k feletti szintjére hétfőn rárúgták az ajtót, ma meg pluszban még rágyújtották a tetőt is.
Innentől nekünk, kevés vagy éppen semmilyen lényeges információval nem rendelkező kisbüfiknek komplett újratervezés szükséges az adott egyensúlyi ár körül.
Nagyjából ennyi marad. A tőzsde csak a bennfenteseknek tuti biznisz, mi itt lent legfeljebb arra figyelhetünk, hogy ne ragadjunk be túlságosan még napon belül sem.
mikor van időm és gép elött ülök , és lemaradok , akkor tudom hogy fac voltam ... :)) de mikor hule dolgok miatt szaladgálni kell, tegnap is , meg ma is, na ez bosszant , mert máskor 3-4 napig alig történik vmi...
oké, rárúgták az ajtót :) ... :), kiváncsi leszek, sp re rágyújtják a tetőt?... mert ha igen a duplacsucsi-ból 1380-1370-t kalkulálok (naposchart), ott esetleg átgondolom a "május közepéig emelkedés" teóriám ... :)
Watch your step, hambisok huncutok, még a Föld forgásirányát és az időzónákat is direkt úgy alakították, hogy mindig náluk menjen le a napocska legutoljára. ;)
sok minden valtozhat meg. kedden pl ugy nezett ki hogy meglesz a 7200 is mire csutortokon tok ellentetes lett a hangulat a piacon.pedig nem tortent semmise es meg is meg fordult az irany es nem is kicsit
Térjünk vissza erre kedden délelőtt vagy akár már hétfőn este a hambisok zárása után. Jelenleg úgy gondolom, hogy az időzítés és a lebonyolítás módja szándékosan történt így (a prompt piacot megkímélték a "korrekciót" okozó hírek azonnali hatásától).
A japók, ha nem is szedték össze magukat, nem estek tovább.
Futi szerint ha DAX most nyitna, hát ~ 6650 körül. Ez szintben van a 03.07 körüli lokális minimummal, potenciálisan egy bazinagy fej/váll nyakvonalát adhatja.
Holnapig még van ugye este egy menet USA, meg reggel Ázsia, de úgy ~ egy napnyi tökölődés után felpattanást várok.
Hát ez bizony új helyzet. Úgy tűnik, hogy a longot egy ideig jegelhetjük. Kérdés, hogy meddig? Ez minden bizonnyal a hambisok rövid/középtávú terveitől függ elsősorban.
Ha a mostani hétvégi reccsenést néhány nap alatt nem dolgozzák vissza, akkor május-júniusra - logikus módon - QE3 következhet, mely az SP500-at elviheti kb. 1440/1450 közé, hogy ott aztán végképp összeroskadjon vagy hosszabb oldalazásba váltson a közelgő választásokra való tekintettel.
DAX? Most sem tehet mást, tisztes távolból követnie kell a jenkiket. Marad a szokásos napizás, TA alapon.
Pillanatnyi állapot szerint 6690-700 közötti nyitás várható.
Cikis, nem elég mély, hogy másik nyak legyen, ugyanakkor van benne némi emelkedés lehetősége... Asszem, mozi. Ha lemegy 950 köré, akkor talán érdemes lehet vételen gondolkodni.
Sziasztok !
Nyitó kb 6690 , kis felpattra számitok kb 850-ig, ez D1-n MA50, sp tegnap hozta a dupla csucs célárát csütörtök helyett, (fene essen bele), ... ma Alcoa gyj , usa zárás után, ...nagyok azt mondják , hogy ez irányadó szokott lenni...
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?