Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
NASDAQ-ot rajzoltam csdobosnak: Futi 1D: https://kephost.net/p/MTgzMzY1Nw.png A zöld sávban megy az adok-kapok. Le az aljig, fel a tetőig. 1x az egyik elfárad, és vagy kilő vagy brutálisan beszakad. (NASDAQ hónapos MACD - eladás, legnagyobb TF-en) Én emiatt írtam, hogy szerintem szakadás jön, de lehet tévedek:D. 11:45-kor DAX SENTIMENT +60!! gyerekek +60. Bődületes, ha átfordítják..
Te megjátszottad a DAX 22460 Longot, csak túl korán dobtad. Én meg lemaradtam róla, még megy..még megy... 22930 körül meg már shortolni akartam. Hiba... Ha most záródott volna 22950-nél a DAX om (23150>22950) gondolkodnék, hogy mit csináljak. 1H-n még mindig teljesül a csökkenő tetők. 22999 22992 22930 körül szöszöl. Inkább a long a "reális". Egy fej váll gyanús alakzat van. 22930 - 22810 - 22930, ha átmegy 23000-on, megcsinálhatja. "játszunk el a gondolattal": LONG 22930, STOP 22910, feláldozok 20 pötyit a 200 nyerőből.
Egyébként DAX és NQ is long még óráson, a jelenlegi esés az órás emelkedő szakaszok visszatesztjei.Szerintem a napi alj kb meglehetett DAX-nál NQ még kicsit eshetne de nem muszály, a jelenlegi szintekről ha ma nem lenne visszapattanás, de stabilizálás igen ,akkor holnap lehetne egy longos nap.
Látom nyitásban pattant azóta NQ,ot most 19746 nál az ellenállás ami foghatná,ha fölé megy akkor viszont el is tud valószínűleg még ma menni long irányba, ha az alatt marad,akkor marad a pénteki long lehetőség.
DAX +0,5%-ot hozott USA nyitás óta NASDAQ +1,2%-ot Látom a 19850 GAP-et. (m5-ön nézve) Ki várta ezt a bődületes USA rakétát? Te vártad? őszintén? Ha úgy nézzük, 19500 felett nyitott, ami a tegnapi NAPI MIN. 19580 volt a meghatározó, alatta kezdett, mégis emelkedett, nem adták be. NASDAQ már +1,5% emelkedés után-alatt DAX kb. +0,5%.
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart én a 19930-et tartom "igazán" meghatározónak. (dupla tető) ha ezt IS átküldik, akkor esélyes a további long. Szép...eddig.. 19550 >19830. Minek estek, ha most meg veszik? :D
ugyanaz 100x ...persze nem segít azon aki nem érti....:) feketemelos ma, 09:10Előzmény: #280861 Shorttime#280869 a miért pár napon vagy napon belül lényegtelen …soha nem tudjuk , hogy mi lesz az adott hír , adat , mit makog valamelyik menő jenő (pl. trampli, musk , powell) és ami a legfontosabb nem tudhatjuk , hogy tréderek milliói és a nagyok összességében , hogy reagálnak rá ….csak az ár mozgást érdemes ilyen esetben figyelni…és , hogy még szebb legyen az adott reakció egy óra mulva (akár) változhat és rá egy napra ismét vissza fordulhat https://kephost.net/p/MTgzNDIzOA.jpg
1H felfele görbül. M15 felfele halad. Előző Hetes Open 19830. ezzel IS küzd. Hetesen emelkedő aljak, emelkedő tetők vannak már. Én most kockázatnék, állítanék be egy vételt: Elsőre KOPP, másodjára HOPP: NASDAQ VÉTEL 19850 STOP 19820 egyből rá. Amint eléri a 19900-at: STOP 19860. 30 USD -t kockáztatnék.
DAX pattot várnék 22930-ról. Nasdaq eddig fog esni, trükköznek:D. Elméletben!:D Nasdaq át akarja forgatni az m5 boliközepet emelkedővé, az m15/1H már emelkedik Nasdaq pici támasza: 19800.
Én most kockázatnék, állítanék be egy vételt: Elsőre KOPP, másodjára HOPP: NASDAQ VÉTEL 19850 STOP 19820 egyből rá. Amint eléri a 19900-at: STOP 19860. Becheckoltam volna ;-) "Szigorúan elméletben".
nasdaq m5: "hogy mire nyitottam volna longot": https://kephost.net/p/MTgzNDI1NQ.png a sávból ha kitör északra, nagyon erősen elindulhatnaa rakéta. szépen megtartotta a kis tf-es bolit, a tető előtt oldalazgatott egyet, tartva az emelkedő aljakat és az emelkedő sávot. 19900 felett "Bődületes erőt" várok. STOP mehetne is 19860-ra.
Nem vártam nyitóban ezt a felrántást NQ-nál ,nyitóban ritkán nyitok be,max 30 pontos stop szinttel,az meg a kereskedési szisztémám szerint nem volt.19930 nál az ellenállás ami tegnap fogta.ha ott úgy látom,hogy fordul, akkor rányitok, de a short reggel volt, azzal mondjuk szerencsém volt,mert átaludtam a 300 pontos nyerőmet :)),az utolsó 2 percben teljesült a céláram.
Amint látom már alatta van 777-nek,de szerintem még kell lennie egy 30 perces long gyertyának az eséshez,és 920 köré vissza kellene még jönnie.A mostani esés még csak egy visszateszt elvileg.
Azt szeretném tisztázni, hogy én amatőr vagyok, bár ezt már írtam.. Szeretném megérteni a mozgásokat. De alapvetően szerintem sokszor "kaszinó", hogy ki mit tesz meg, de azért némi logika (TA) párosul hozzá.
Néha az apácák (longot támogató erők) az ATH-n longolnak, illetve az ellenállás környékéről. Logikusan azt vártam,h 19850-ről legalább nekirobbant a 19900-nak, ha már ilyen "gőzerővel" feljött az (amúgy) m15 bolialjról. Becummtam volna 20-30 USD-t, egy próbát megért volna, ha viszont kitör, +100.
Elvileg a lényeg a türelem ,napon belül általában 1-4 biztos pozi lenne az ideális a szisztémám szerint de volt amikor kb50 pozim volt egy napon belül és nap végén,pont ott voltam számlaügyileg mint a nap elején :)Értelemszerűen aznap nem igazán voltam pszichésen alkalmas a kereskedésre, aznap inkább kaszinóztam mint kereskedtem.
egyes hozzá nem értők szerint ha a vixek emelkednek a a 7 mágus indexe meg esik , zárni kell a nas longot vagy nem nyitni...persze kérdés a mérték és nem mindegy mit milyen idősíko nézegeteünk https://www.youtube.com/watch?v=aDg8zxe1OTQ
Azon már régóta gondolkozom, hogy az NQ és DAX közül csak az NQ-t fogom kereskedni, elemezni, rengeteg lehetőség van benne és kereskedési időn kívül is tud szépen menni.
DJ-vel kereskedtem valamikor,aztán maradt az NQ és a DAX,és valószínűleg az NQ marad csak.Ma meglehet benne az 1000 pontos mozgás is a fel-le mozgásokból,azért ebből pár százat belehet zsebelni. 1-2-10-30-60 a fő idő síkjaim ahol szinteket nézek,és persze a stochastic amit sokszor akartam már dobni mert időnként nagyon eltud vinni pszichésen,a múltkor 1 perces túladottság alatt zúzták be NQ-t.Longot persze nem nyitottam, de a shortba sem mertem igy menetközben beszállni. Persze ha az elején benne vagyok nyitó jelre a shortban akkor kikapcsolom a stochasticot ,hogy ne befolyásoljon. Mondjuk,nem tudom,hogy BTC-t lehet -e hétvégén kereskedni az Admirálnál,mert ha igen akkor ránézek majd.
Mindenkinek azt kell kereskedni amit jobban tud, nálam kb egyforma az elemzés szintje,de sok délelőtt meg délután is fejben ott lenni. Egyébként általában nyitástól számítva az első 2 órában szokott jó pozíció lenni,DAX-ban és NQ ban is. DAX-nak is megvan az egyénisége meg az NQ nak is.DAX kevésbé szokott csapkodó mozgást produkálni ,NQ simán kitör nyitóban majd simán visszarántják a kiindulási pontra jobb esetben,monjuk ott kell beszállni. De sok olyan mozgás kombináció van az NQ-ban ami valószínűleg kódolt de számomra is értelmezhetetlen,szóval van még bőven mit tanulnom az NQ-ról.
DAX általában hasonlóan mozog. 1. Lefele indul (támaszig), majd emelkedik, átüti a tetőt (aznapi max-ot), és megy északra ellenállásig. VAGY 2.a Felfele indul (ellenállásig), majd lefordul, átütik az aljat (aznapi min-t), és megy tovább délre. 2.b Felfele indul (ellenállásig) ,majd lefordul, megtartják az aljat (aznapi min-t), és akkor jóval erősebben megy északra, átütve a napi max-ot) Napos bollinger közép nagyon emelkedő. Inkább longolnék. tegnap FOGGAL KÖRÖMMAL 22810-22900, miért esnének erőből 22780 alá?
Letörte az emelkedő órás aljakat. 1H boli lefele tart. 4h közép alatt van. tegnapi min 22811, 22800-22805 körül keresnék újabb longot rövidre: STOP 22790.
és újabb -15 EUR lett volna :D ennyit a "trend ellenes kereskedésről". USA zakó jön. NASDAQ FUTI 1D https://kephost.net/p/MTgzNjY0MA.png DAX addig pattant, amíg USA is pattant, eddig tartott a boldogság.
Ha unatkozol, néha játssz el a gondolattal te is, mit és hogyan nyitnál. Amolyan "DEMO":D Eddig sávosan lefele csorog, átverte a napi mint, 22780, most teszteli vissza a letörést. ha nem jön vissza fölé, zuhan tovább: 22700 m5-ön látszólag megfogták az esést, szerintem CSAK látszólag. 22780-as shortomat most stoppolnám 22775-nél (visszatesztelte a 22780-at, büdös volt neki)
Nem tudom. Amit amúgy kezdek észrevenni, más sokszor bebizonyosodott. Általában az esések vége egy rövid idejű -120-150 pontos csattanás. Tehát 5-10 perc alatt közel 1%-os zakó. Ugyanígy az emelkedésnél is, amikor +150-et jön fel rövid idő alatt, sűrűn annyi a vége.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?