Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
lassan elértük az általad írt hetes fibkitet (fibo kiterjesztést 161 , nálam sacc 450....) csak kicsit sietett ....kérdés mi lesz most (jéééé...DD)) ...egyelőre most nézegettem úgy 20-30 "elemzést " ...atya gatya is levárja és a nyájjal necces menni (mint a topik alapító mondta a birkákat zömmel megnyírják ugye) ....majd holnap kederül ....:) https://www.youtube.com/watch?v=6F3Shs2Vwbo&list=RDqwwx7jijhJE&index=6
nos ezek a napos és hetes elemzések napon belülre ill. 1-5 napra nem hasznosíthatóak , mivel lehet esik 300-500 pöttyöt aztán ballag fel (azt meg hagyjuk is hogy idei tetőre már olvasgattam 27-30000es daxról is) ... DE ilyenkor mindíg eszembe jut , hogy annó vidáman lemarhaságoztam egy " öreget" amikor arról írt a jósdánkba kb. 5k-s daxnál anno , hogy 2-3 éven belül 10 k lesz meg pedig akkor még messze nem tőzsdéztek ennyien globálisan ill a digitális lehetőségek is nagyon gyerekcipőbe jártak ...
ez még csak csak vidám faxság....de ha mond vagy ír pár extra " negatív" ökörséget amit pár nap mulva meg visszavon vagy persze nem "ugy értette" ....lehet pislogni kezdődik a "móka"
Nem szeretnék tanácsot adni ebben a döntésben, mert csdobos már számtalanszor lebaszott. "könnyű dönteni, nem saját poziról". Az a bajom a DAX--al jelenleg, hogy Nasdaq egy helyben áll. S&P küzd a 6100-al, egy helyben áll. Ha átviszik, jön 1-2%-os örömködés véletlenül, akkor a DAX-al nagyon beszívod. Ha olvastad amit írtam, STOP használata erősen javasolt. ezt már 21350-nél le kellett volna állítani. Most meg már 21450. A STOP néha cumi, de gyakran inkább hasznosabb. csdobos szerint jó az, ha egyszerre 3 féle pozi van, szerintem meg kevésbé jó. nasdaq tegnapi 830-850 short, amikor írtad-írtad ,h shortoltad, még most is +ban lenne. (persze ki tudja mit kell megtartani, és mit dobni? amint +ban van STOP +ban. DAX örül minden olyannak, amiben USA segítené, emiatt őrült nagy potenciál van benne.
Pont emiatt az ígérgetések miatt nem megy a nasdaq/USA, vagy csak kivárnak még. A FED mondott valamit, Trump meg löki a rizsát, az ellenkezőjét. Ha a FED-nek lesz igaza, akkor nagy rotty lesz, ahogy a többiek írják, nem az a kérdés,h lesz-e,hanem hogy mikor. STOP-olj, hallgass a többiekre, akármennyire is szivat.
A DAX 22000 a napokban simán meglehet, komolyabb előzetes korrekció nélkül. Még mindig megéri 500-600 pont miatt akár long certiket is venni különösebb kockázat nélkül!
https://www.investing.com/indices/us-30 Dow mutatja az irányt. a FED féle öntés volt a beszálló. 10 piros nap, kivárták a borítást. 1 alájött még annak, utána rakéta.
Furcsa itt minden. Lehet, hogy tényleg balfasz vagyok. Visszanéztem a covid időszakot. A rohadt nagyon szakadásban 3-szor annyi long pozit nyitottam, mint shortot. Most, amikor minden emelkedik, akkor gyanítom, hogy fordítva van. Háromszor annyi shortot nyitok mind longot. Csak még nem jöttem rá, hogy az admiralban hogyan lehet exportálni az előzményeket, hogy statisztikát készítsek belőle.
Én az OTPt is rajzolgatom. 2-2,5 hó alatt 18700>24250 Pedig a magyar piac nem ismert, kis forgalmú. Kivéve most. Minden szart megvesznek, mert "olcsó". Nasit USAt túltolták, dax nem mutatta az igazi arcát, mert USA bénázott. Ahogy kijött a gödörből USA, dax rakéta. 20150> től long. Nekem idén 0 pozim volt. Certi befejezve. 1,5-2 hó és jövök rendes cuccal. Én szarrá fogom stoppolni. Ez az akcióterv.
4. GAP az emelkedés során. Ha a fordulósat 20000 környékén nem nézzük. igazából, ha a gap után jön 2 zöld, akkor az kitörés megerősítés. idővel majd visszatöltik. ami késik ,majd jön.
Bonti, néha félreértelmezed, amit írok. És még mindig nem hiszel abban, hogy a STOP megvéd. Nem vagy béna, vagy ahogy te fogalmazol balfasz. Lehet SHORT-olni, STOP használata mellett. Persze miért short-olna az ember, ha long van. Ahogy joe írja, mert bármikor betaknyolhat. Bármikor. 21490-nél elakadt 21460 alatt GAP töltést valószínűsítek. EZ A 4. GAP az emelkedés során. A 4. GAP után ismét északnak indult, fejbebaszták 21490-nél, majd "2. nekifutás", elakadt. Tehát ideálisan 21490 alatt picivel indulhatott volna egy SHORT ,ahol úgy látja az ember,h na nem megy ki új csúcsra. 21480-70 SHORT. STOP 21500, arra az esetre, HA MÉGIS rakéta jön 21460 napi MIN-ről, akkor 20-30 EUR Pont cumi, de ha mégis esik a stop-odat átrakod 21500 -ről 21467-68-ra, HA 21460 alá jött, tehát AZONNAL. Így tehát +2 EUR-t nyersz CSAK, ha mégis visszatesztel, ha azonnal visszaüt az árfolyam, de nem ég rád. Kíváncsi leszek ismét, mit ér a tippem, valószínűleg szart sem, mert brutál long van... Ellenben CSAK -20-30 EUR bántja, ha rossz a tippem.
https://kephost.net/p/MTY5NTUyMw.png DAX 1D Nem sérült még a napos emelkedő csatorna. És ameddig ez így van, addig minden egyes short próbálkozás teljesen esélytelen. Erre mondják itt a többiek, várd meg, hogy elinduljon egy korrekció, egy piros gyertya, majd a visszatesztnél vegyél bele. Hátha elakad, és akkor jön a nagyobb rotty. Vagy megy tovább a long, bármi lehet.
dax 4h. https://kephost.net/p/MTY5NTUzMg.png még a csatornában van. amatőr elliottal jóval felette van a vége. 22k is akár / 21875, nem tudni. én biztosn nem longolnál már. 4 gap van alatta, kivárás, aki nincs poziban.
közhelyek sokadszor: Bármi megtörténhetNem kell tudnod hogy mi fog történni ahhoz hogy pénzt keress A nyerők és vesztők aránya véletlenszerűen van elosztva A setup nem több mint egy jelzés, hogy valaminek nagyobb a valószínűsége mint a másiknak Minden pillanat a piacon egyedi . A tőzsde egyik nagy paradoxona, hogy ami túl drágának tűnik, az tovább emelkedik, ami túl olcsónak, az pedig tovább esik. - O'Neil ____________________________________________________________________________________ „Mindig arra figyelj amit a piac tesz és felejtsd el, mit gondoltál róla öt perccel ezelőtt. A kereskedésnek nem az a célja, hogy bebizonyítsd az igazadat, hanem az, hogy meghalljad, ahogy csenget a pénztárgép " _____________________________________________________________________________________ és amit havonta " kötelező" lenne meghallgatni az első 3-5 évben pár gondolat miatt https://www.youtube.com/watch?v=H9tGmEpUFIM
" Mi a TA ? (volt ez is párszor) A kereskedésben alkalmazott módszer, amely a múltbeli árfolyamok, kereskedési volumenek, valamint különböző piaci adatok elemzésén alapul annak érdekében, hogy előre jelezze a jövőbeli ármozgásokat. Az elmélet szerint az árfolyamok mozgása nem véletlenszerű, hanem ismétlődő mintázatokat követ, amelyeket a befektetők pszichológiája, a piacok viselkedése és a piaci erők alakítanak. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A TA minden esetben “csak” valószínűsít statisztikai alapon nem a “tutit” mondja meg. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Egy rendszer ,messze nem egy elem ( fibo , MA–k , elli , trendcsatik , indik stb stb.). Ennek megértése nélkül, rengeteg csapdába fogunk besétálni. Túl sok paramétert használunk? Kiváló, jól eladható múltbeli eredmények, silány jövőbeni teljesítmény. A szabályokat felvéssük egy kőtáblára és áhítatosan tiszteljük őket. Ide nem lesz ez elég. Egy rendszert ápolni, folyamatosan monitorozni kell. Mennyire robosztus, hogyan reagál a környezet vagy paraméterek változására? El kell döntened minden pillanatban, hogy a rendelkezésre álló végtelen információ közül mit ignorálsz, és mit veszel figyelembe. Továbbá kezelned kell az egymásnak ellentmondó információk halmazát. És mindez kevés sikeres konzekvensen profitos traderré váláshoz, mert mentálisan ( !!!) is alkalmasnak kell(ene) lenni ahhoz és megfelelően kezelni kell a kockázatot . Továbbá kellene némi gyakorlás. " https://www.youtube.com/watch?v=DFhFjah_GgE
Ezen a héten szerintem már marad a long,jövő héten viszont jöhet az esés szerintem. Ami a japán kamatemelést illeti, kicsit benéztem én is,ott ugye a hírre kezdett esni minden és a kamatemelés napján volt egy kis emelkedés majd egy nagyobb esés amiből visszajött, a japánok azóta egy viszonylag jól behatárolható sávban sávoznak.NQ is emelkedett a japán kamatemelés napján majd a következő napon folytatta a már eleve elkezdett shortot, szóval ott eleve shortban volt már a japán kamatemelés napján és nem órás longban mint jelenleg.
Szerintem már ma esni fognak...Hiába jöttek ki jó hírek,már minden beépült pl.a Daxba..Persze esésen csak egy kis profitkivétet,konszolidációt értek,aztán mehet tovább a rally..
még mindíg tele van beragadt szponzorokkal nagyobb tf-n ....egyelőre a legkisebb esést is megveszik ( zárnak)...... naposon és h4en szépen túlvett , de nem árt azonban elfelejteni , hogy ezt ha nem lesz elég realizáló ki is oldalazhatja egy kisebb sávban ...... ahogy egy régi klasszikus ma írta " DAX jelenleg földöntúli tempóban, tiszta eksztázisban mozog. Ennek egyetlen módja az, hogy a pénz egy nagyon likvid piacról egy viszonylag illikvid piacra, például a DAX-ra kerül "........persze nem mintha az indokolás számítana bármit is https://www.youtube.com/watch?v=TnRZhLRv6eM&list=RDL3VpA0sED9w&index=3
Az az ötödik hullám, amiben te jelölgettél... egyébként: 1. Hetesen már múlt héten kilépett, 11 800-tól indult, az ötödik hullámban van, szabályosan jött hullámonként kb. 4500 pontot, túlvett és ráadásul divergens. 2. Havin is kilépett a csatornájából, túlvet. Ha visszanézed a csárton, ez 2 alkalommal történt eddig, ilyen sikerrel: - 8000 pontról leküldték 4000-ig (felező); - 12 400-ról lenézett 8600-ig (közel harmadoló). http://keptarhely.eu/view.php?file=20250124v02z0npy.jpeg Bátorság és színes fantázia kell a longhoz, nem is kérdés...
Ja, és még egy valami: ha a legutolsó emelkedős szakaszra (Covidos beesés mélypontja és orosz-ukrán háború kitörése előtti hónap) rádobsz egy Fibonaccit, akkor pont 161,8-nál vagyunk... azt hiszem, 21 290 körülre esik. Púzókat krosszolni, hogy ma vagy a jövő héten ne menjen alá...
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?