Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Ha pozit fogsz, jó irányban, ne adj Isten longot, akkor is stoppolni kell. Itt bármikor jöhet egy fordítás, aztán nem lesznek kegyesek hozzád. Itt ma már 2 jó beszálló volt. SHORT 20920 > STOP 20915 ezt már kicsapta volna. LONG 20890> STOP 20895 (már lehetne), ez még élne.
-Jó napot! Private Banking friss:-DAX, napi: A korrekciós fázis trenderősítő mintának
bizonyult. A piros vastag trendvonal áttörése újra
teret nyitott felfelé.
A 21 250 környékén lehet újabb megálló, de felfelé
nyitott a tér.
A 19 375 számít egy fontos vízválasztó szintnek a
long és a short oldal között. Ennek a törése viszont
nincs napirenden.
Ellenállások: 21 250; 21 875; 22 500.
Támaszok: 18 750; 18 125; 17 500.
talán megnézték a 15 perces bolit...:) passz (nem tudom) havin 3 havin évesen k. sokan izzadnak shortban a daxinál és zárogatnak , de persze valami hír lehetett mert minden megugrott kicsit (lényegtelen amúgy)... a következő 4 évben célszerű lesz kerülni az ilyen kérdések több okból is ..pl. tramplii és musk tweetek , mondatok piacmozgató hatásuak lehetnek, lesznek 1-2 %ban le fel , így aki nem megfelelően kezeli a kockázatot annak mókás lesz napon belül vagy 1-2 napra poziban lenni szvsz... esetleg a bevatás (elnöki) lehet az oka és az amcsi hatis cuccok vidámak lettek ( az elnök kb. ma 50 rendeletet ír alá ami különböző szektorokat érint)
" Az árnövekedést a Wall Street Journal beszámolója váltotta ki, amely szerint az új amerikai elnök adminisztrációja a beiktatása napján nem kíván új importvámokat bevezetni." na azért van vidámság , mert ma nem lesz bíg vám ....DD)) az erste brokik 4 évig extrém bónuszra számíthatnak https://www.youtube.com/watch?v=_XLJvx3T_1c&list=RDZT71G-7jJuk&index=16
Pár napja pont az autógyártókat írtam, hogy mennyire padlón vannak. Hogy ha ezek tolnak egy +5-10%-ot, csak ennyit, az DAX-ban mérve simán okozhat +1-2%-os EXTRA emelkedést, azon kívül, hogy alapból is emelkedik...
21575 nél NQ órás short határa szerintem,21426 nál órás támasz, ha folytatja a shortot akkor 21575 alól kellene egy duplacsúccsal lejönni, fölötte viszont ATH-t várnék.
Én őszintén kívánom, hogy jó irányba fogadjál. Ha egy kicsit is jobban a dolgok mögé nézel, csupa jó híreket próbál mindenki mondani, amit sokan el is hisznek (tőzsdések mindenféleképpen). Minden rosszat elfelejtenek = olyankor jön a rettenthetetlen long. Nem azt mondom, hogy most fordulj longba, mert akár eshet is. De mire esne? Hogy Trump 4hét múlva megmondolja magát? De most ezt mondta ez az ökör, hogy Soft Landing. Kit érdekel, hogy mit mond 4 hét múlva? Kitör, elindul 1 rakéta. Eltelt 1 év Powell marhasága után, Nasdaq 16800> 22130, rottyant 20550-ig.... de nem 16800-ig, csak mert a FED "elszámolta magát", kicsit, nagyon. Majd fél év múlva kiderül. Most talán megy 1000 pontot a nasdaq. Utána közli Trump, hogy "csak kellenek azok a megemelt vámok"... Hidd el, előbb fognak tudni róla, mint mi. És lehet akkor már nem is érdekli őket, mert addigra jönnek jó gazdasági hírek az EU-ból, Grönlandon kinyílnak a 1000éve szunnyadó hóvirágok... csdobos zárta a longját, így utólag "kár volt", nem tudta nézni, alig a nyerő fogy. Elhiszem, el tudom képzelni. Érthető. Hogy azóta poziban volt-e, nem tudjuk. Amikor írtam, hogy ne zárd a DAX-ot, tartsad! USA borulás ellenére nem esik az a szerencsétlen... CSAK stoppold, és kövesd. Ezt 20150-nél mondtam, most meg 21045-nél járt. Már lehetne a STOP 20900-950 körül. Tisztes távolságban. És nyugodtan aludnál, mert a stop kivág a picsába, ha elér. Ezt sajnálom a legjobban, hogy ebből kimaradtál. csdobos longolt, nyert vele, tavaly meg erőltette a longot. Azt is elhiszem, hogy covid alatt telibeszopattak, mert az egy olyan időszak volt. De tudod mit írnak a többiek? 40 évből 3-4 medveév volt, a maradék 36 long. És hidd el jó a stop, az megvéd ettől a szemét bukótól, ami néha rádég. Neked idén ezt kell megtanulni, jó pozit nyitni, és akarva-akaratlanul, rárakni a stopot, még akkor is, ha kivág a picsába. Jó éccakát mindenkinek! Nekem tökmind1 merre fogadtok (long/short), csak nyerjetek!
Az egyik legjobb fej fórumozó vagy. Figyelsz a másikra, megérted a másikat, és nincs benned rosszindulat. Nem vagy fennhéjázó. A tanácsaid mindig jószándékúak, és nem bántóak. Mindig szívesen olvasom, amit írsz. Én meg nyomom itt a kamikázét. De tudod, én lovinak fogom fel. :) Most megint egy kicsit a tűzzel a játszom, de van egy olyan érzésem, mindjárt beborítanak mindent. Majd látjuk. Ha nem, akkor zárom a pozijaimat. Amúgy megint nem tartottam a fogadalmamat. Poziban maradtam. Szép estét neked és mindenkinek.
Ezt sajnálom a legjobban, hogy ebből kimaradtál. csdobos longolt, nyert vele, tavaly meg erőltette a longot. Ezt elírtam * a shortot erőltette tavaly, nem igazán mert longolni.
Lehet jól tetted, hogy zártad. Mindent megvesznek. Itt a komoly támasz a 20900-20880. https://www.investing.com/indices/germany-30-chart Ha megnézed itt kis tF-en, m5-m15, 20920 a tegnapi kitörés szintje, erről indult a mai nap.
Szerintem jelenleg brutál long van..Ilyenkor követjük el azt a hibát.hogy shortokat nyitunk,"mert már sokat emelkedett". Aztán amikor meg több ezer ponttal fentebb van pár hónap mulva,akkor csak nézünk,hogy miért shortoltuk végig az évet,amikor cdak ülni kellett volna a longban.. Én pl.most elkaptam a nasi longot 21 ezer alatt,és eldöntöttem,hogy tartani fogom végig..Mert 22.200-ra lőttem be a rövidtávú céláramat..Aztán persze a második napon jött egy kis lecsorgás,amit a stop ki is ütött..Ez még nem lett volna baj,mivel szép nyeremény lett így is. A baj ott volt,hogy a következő nap nem szálltam vissza,pedig volt rá lehetőség.. A stopok használatáról az a véleményem,hogy persze megvéd egy esetleges nagyobb fordulattól,de ki is szúrhat az emberrel,pl nézzétek meg ma éjjel mit csinált a nasdaq hati,amivel a cfd-ken kereskedsz.. Majd 400 pontot jött le,kiütötte a longosok stopjait,és mikorra felébredtek,már 300 pottal feljebb járt az index nélkülük.. Így hogy a fenében tartson az ember hosdzabb távra pozit? Lehetetlenség...
a kockázatkezelésnek a sima stoppon kívül van egy kissé bonyolultabb és messze nem elterjedtebb változata a hedgelés akár (?) függő pozik elhelyezésével is ….(sok broki cég pont ezért nem is engedi már a hedgelést)….így a cfd-vel kereskedőknek (jelenleg az egyik sajátról írok ) 23.00 - 00.05 percig visel kockázatot (akkor van zárva a cfd kereskedés az indexeknél( már a dax , söpö , nas,dj) a függő pozival ami adott árnál köt be csak a pozi hasonló méretben , de ellentétes irányban mint az eredeti….vagy be lehet bármikor kötni ami az adott szitut rögzíti ( mínusz kamat ahol van) addig amíg nem vagyunk gép előtt ….értelemszerűen akkor az eredeti poziról le kell venni a stopot és a tp-t…+ akár opciós kontraktusokkal korlátozhatod a kockázatot, miközben lehetőséget biztosítasz a profitra , de ez túl …szóval messze nem erre felé való
Nagyjából értem azért.. Ellentétes irányú opció,adott arfolyam elérésénél.. Ez nálam azért sem műköfik,mert általában full tőkével nyomom... Tehát lwgalább 50%-os téttel volna rá lehetőség... Ki fogom próbálni amúgy..🤔
van kettő cfd longod 500 pötty +ban jön a zárás 23kor (cfd ) nyitsz kettő shortot leveszed a longról a tp-t és a stoppot és míg vissza nem jössz az ár bármerre mozog az 500 pötty haszon marad …ha meg várod a 00.01 (00.05) perces nyitást (broki cég függő) bezárod a shortot és visszarakod az eredeti long pozira stoppot és a tp-t
van kettő longod 500 pötty +ban jön egy adat nem akarod seggbe húzni a stoppot raksz alá a + 500 haszon alá valahova kettő függő shortot mondjuk 450nél , ha adatra valamiért beszakad az ár 450 körül beköt a függő short pozid így a haszon zöme marad... és ha kilő az ár némi “cikázás” csapkodás után akkor hurrá van…nincs para ha valamiért esik 100-150 pöttyöt az ár és aztán rájönnek , hogy végül is vidámság van a bekötött shortot is nyugiban +ban tudod zárni ill adott szituban a longot is …. “némi “ gyakorlatot igényel, értelemszerűen az irány ( short , long) lényegtelen és a tp-től való “távolság” is …..oldalazó csapkodó piacon (nas100 soxor) szuper szvsz ( részemről ennyi a témáról disszidáltam…DD)
1 . ha abbahagyod pl. 20kor és reggel vagy valamikor keveredsz elő nem biztos 2. nem hát ,a függő nyitásban az a szép , hogy csak akkor köt be ha beesik (vagy kilő ) az ár , de Ön dönt hadgel vagy nem ( és mint pár éve megkonzultáltuk nem egyszer te nem , én igen)....közhely sok ezer az út egy a cél
Ha úgy vannak pozijaid, hogy bármerre megy az ár, akkor nem változik a P/L, akkor az ekvivalens azzal, hogy nincs pozid. Mindegy, hogy éppen kilö, vagy nem. De persze mindenki csinálja úgy, ahogy neki tetszik.
Teljesen jogos, amit írsz: https://www.investing.com/indices/nq-100-futures-chart A testek vége eléggé meghatározó szint. Futiban 21400-ig öntötték. Sok test itt találkozik, ha itt nézed. Én azt is el tudom képzelni, hogy kicsit beragadtak shortba a gépek, egy kicsit önteni kellett a long pozikat, a shortokat realizálták, gyakorlatilag megoldották az irányváltást, egy kis ugra-bugrával. Az irány nem változott, csak egy kis kitérőt csináltak. DAX ez alatt esett 100 pontot...nasdaq meg 400-at.......
Technikailag a 21870 ellenállás futiban. Vidd oda az egeret, és látni fogod, hogy hol van ez a szint. MÉG NEM jött ki új csúcsra, az előzőhöz képest, tehát még nincs long. Nagyban nézve, emelkedő aljak, emelkedő tetők. HA ránézek a chartra, még mindig csökkenő tetők, csökkenő aljak vannak. Ha visszaborul , 21000 ismét benne van, bizonyíthat. "Brutál long", lehet. de még nem.
Nagyban nézve, emelkedő aljak, emelkedő tetők. "nagyban" hetesen. Remélem érthető mit akartam írni. "nagyban",tehát a longhoz ki kell törnie az előző csúcs fölé, de még nem tört ki Főleg Trumpli miatt, aki 2-3 naponta hülyíti a népet, hogy lesznek-e megemelt vámok, avagy nem. @csdobos, amit te írsz,h visszaborult rád, csökkent a profit, pont azért csökkent, mert Trump cáfolta az első híreket, miszerint "mégis lesznek vámok", most meg azt mondta, hogy "tényleg nem lesznek". Aki longolt, az realizálhatott, lehet itt bizonytalanság, pontosan Trump miatt. 2 naponta mást mond, bár már megszokhattuk. Kaszinó-kereskedés várható:)
Gondolom ez nem árfolyam befolyásolása: 🤣🤣Készen vannak. https://www.portfolio.hu/befektetes/20250121/elstartolt-elon-musk-hivatalanak-honlapja-ki-is-lott-a-dogecoin-736073# Ma is ünnepi nyitvatartás van az USA-ban?
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart https://kephost.net/p/MTY4OTQyNw.png ez alapján kitörés visszateszt. de még nincs vége a napnak. a dojis napok eléggé meghatározóak, ami a 21550, ezt valamelyik nap szintén rajzoltam, hogy ezt kellene elhagyni, "stop zónának" gondolom, ha átmegy rajta. Ha nem megy át, lehet oldalazik még egyet, vár valamire. Alul a 21330 "támasz"-nak gondolom, én.. mint amatőr.
Sztem az eleve hiba hogy több dolgot nyitsz, kezelhetetlen. Vagy stoppold mind. Nasdaq 21570 550 felett. Én stoppolnám, de te nem fogod. Sok sikert előre is.
https://www.investing.com/indices/us-spx-500 s&p-nél a 6000 tekinthető kitörési pontnak. + szép kerek szám. 6070,67 Felett számítanék igazán nagy rallyra. EZ a NAGY piros gyertya legteteje (A FED-es mondóka napjának a teteje)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?