Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
~ 5 perce nyitottam DAX shortot. Nem meggyőződésből. Színtiszta spekuláció a délutáni USA nyitás előtti bizonytalanságra játszva.S&P shortot reggel. Azon szép mínusz van. A tegnapi nap jó lett.
Szokták írni, a VIX....a vix stabilan lefele néz. Újra 19000, szerintem jön joe-ék 19050-e... vagy 70- 90,nem tudom már mit írt. napos boli tető 19050 hetes boli tető 19144 Már olyan mértékű a bukó, hogy 170+ 20-30 pont...az ember azt mondja "ott rohadjon meg". tehát minek zárjam 19000-nál? vix tovább esik, -10% lassan. de végülis volt már előbb is 19000, most is 19000, miközben vix csökkent. nem írom,h fordul, mert nem fordul, oldalazik, próbálgatja átlőni a 19000-et.. szerintem amúgy cumi lesz, de még tartom.
Köszönöm. Bár újabban én inkább szerencsejátéknak fogom fel, és a megérzéseimre megyek. Ahogy már többször írtam, de van pár ember, akinek számít a véleménye. Te is Tamás közte vagytok. Egyébként a nagy bukásaim nekem is akkor voltak, amikor a saját elhatározásaimat nem fogadtam meg. Szerintem már zárom a longot. Majd látom mi lesz.
Nincs realtime-om, 18950 körül vettem egy adag TS certi, de a teljesülési árból láttam, hogy már felette van. Most már jöhet a hosszú felső kanóc kialakítás HA-HA
látom. 18970-et megfogták azonnal. akkor is azt mondom, amikor esni kell, a sentiment nem segít,h a tömeg longol, mert bizony nem zárnak, kivárnak. Persze tudom a magyarázatot. 100évből 3 shortos, 97 longos.
az ellenállások lefele támaszok....azt , hogy hol állhat meg lefele gőzöm sincs ....jelenleg extrém mennyiségben shortolják a kicsik a sentiment szerint .....tőlük ilyenkor sacc 80%ban elszedik a mannát aztán leves lesz valószínüleg szvsz ...mert amúgy döl a xar a dajcsoktól (is)...de mint tudható tőzsde nem egyenlő gazdaság
Ránéztem egy elméleti 3400 ft-os certi kiszállóra. mennyire fájna. Igazából 18990vagy 19000, már kb. a leszarom kategória, kivártam. Cicamisi remélem 100000 LOT-tal nyit shortot most. Ha a 19000 nem fordítja meg őket, akkor semmi.
Egy shortos ilyenkor már csak abban reménykedik,h az ATH megfogja. 1h-n ~ 80-90 ponttal kilóg a boliból. 1h és 1h alatti rsi-k kiakadva. persze tudom nem jelent semmit. megy a cumi körbe-körbe, amíg lehet. Jó döntést hoztál, én szart. Ennyi. Közel 100 pontos GAP maradt a tegnapi, és a mai nap között. Persze lehet kitörési rés, amit majd alkalomadtán visszanéznek, a talpig 18810.
Grat! Annyi jó tanácsot kaptál már,hogy okosabb lettél mint mi Tamással..Legalábbis annyival,hogy volt merszed irányt váltani,és haladsz az árral,amíg mi szembe megyünk..Pedig milyem szépen leírtam tegnap,hogy addig nem nyitok shortot,amíg nem látom,hogy valóban elindulnak lefelé.. És nem birom betartani..😡
1h-n mintha 18930-nál látni valamit, talán ez fogta meg (egyelőre). 4h-n 18960 a testek magassága (ATH előtt) Hetes tetők kb. 18920. 18920 körül mocorog. ha tippelnem kell, előbb lesz 19100 ,mint 18700:).
emelkedő aljakat csinál kis TF-eken. Amíg itt nincs változás,addig szomorkodok. https://www.investing.com/indices/germany-30-chart itt minimum 18874 alá kell bejönnie, és még akkor is csak reménysugár. lett egy m5-ös "relatíve" hosszú száras ~ 15 pont értékű piros inverz kalapács mutatóba. úgy tudják deaktiválni, ha 18900 fölé mennek, akkor csattoghatnak a short stopok. VIX egyelőre nem támogatja a fordulatot, bár volt már így. DAX -80 pont esés alatt VIX végig lefele ment, mert USA nem esett. Egyelőre szopóroller:).
Nekem a második adagom már zöld..Ez a lépcsőzetes nyitás a multkor is bejött.. Nem kell az összes kp-t egyszerre feltenni...még mindig van vagy 4 adagnyi készenlétben..+3%-nál nem hiszem hogy magasabban nyitna a nasi..az már eleve majdnem 600 pont..
tudom, nagyon jól tudom. certi 50 pont eltérés (főleg ha árjegyzőtől veszed, piacin, simán beszophat 10-20 ponttal. ~ 13 EUR pötyi. kötési díj 80-100dbnál durván 2000 ft, 100db-ra visszaosztva 20 certipötyi, megint újabb 4 EUR, gyakorlatilag 17EUR esésnél van 0-ban a pozi.
https://kephost.net/p/MTQwNjYyNw.png egyelőre 876-nál szutykol. 860 alá kellene bejönnie GŐZERŐVEL, hogy legyen értelmes esés, de nyoma sincs.. fasza megint :D.
A cfd-nél jóval kevesebb a bukta..a certinél eleve 50 pont minusszal indulsz,plusz még a vételi,eladási díjak..a cfd-nél nincs ilyen..minimális árrés van,alig észrevehető..
Tegyél stopot egy neked megfelelő, korrekt értéknél. Mert ha tényleg fordul a VIX, te leszel széllel szemben. Nekem egyelőre reménysugaram van csak. Ha 18874 alá visszajön, az előző ellenállás-támasz alá, akkor van esély további csorgásra. Balta arccal nézem a 18825-ös pozimat. Ebből a szempontból CFD sem jobb, ha már szar irányban ülök.
18825-ről shortoltam, 18815-ről fordult. 18855:) m15 bollinger tetőig visszajött, miután visszacsorgott a boliba. 18860 -et vitte át, mint tech szint, ezt nézi vissza, de "EGYELŐRE" talán fordul róla.
daxnál 18780 alatt lehet kicsit gyorsuló esés, addig tötymörgés. 18710-et gondolnám választóvonalnak, ezt tegnap foggal körömmel védték, addig még 100 pötty.
baljós. kivették a tegnapi "felszúrás" csúcsát. https://www.investing.com/indices/nq-100-futures-chart 19860-ig visszajött a csete-paté után, a futiban jól látható kis TF-en, hogy ott szutykolt egy ideig, de csak erőt vett magán 19930. 19900 most. kívánom,h zöldüljél.
Szeintem meg a shortzárások generálják most ezt az emelkedést..20-22ig emészthették volna,el is indultak felfelé,de a végén minuszba váltottak..Ott nyílhatott egy pár short,amit szépen kistppolnak most éppen..de leget hogy rossz nyomon járok,és valódi happy napok elé nézünk...
És az se m8ndegy,hogy melyik indexről van szó.. Most pl nasit választottam,a +2,35% miatt,a Dax-al szemben,ami csak +0.6%-on állt..Erre a nasi felfelé indult,most éppen +2.47%,a Dax meg lefelé,az +0.43%
Vesztőben zárod a shortokat,és +2%-nál longot nyitsz? Érdekes gondolat menet..És mi van,ha pont beleadnak ezekbe a nagy pluszokba..arra is gondolni kell..akkor oda-vissza veszíteni fogsz..
Powel: " Nem félünk a recessziótól,de most nagyot kell vágni" Mekkora kamu már ez.. És beveszik a piacok... Este még esnek,aztán az éj leple alatt meg csinálnak +2%-ot...
Azért az én véleményem továbbra is az,hogy esésbe fog ez átmenni végül,a kérdés csak az,hogy mikortól.. Az 50 bázispont azt is jelentheti,hogy elég nagy a baj..
Nasdaq 19450-19620-19450-19600-19360-19525 :) Realizálások miatt pattog 200-200anként. Majd kiderül holnapra. Bár sztem az üzenetet egyértelmű, kamatcsökkentés elindult. Mindegy mi miatt. És 50bp. Bár ha erre rally jön az is furcsa, sztem ezt már beárazták.
Jól megrángatják azért a piacokat.. Volt+1% utána lementek egy kicsi minuszba,aztán most megint zöldülnek.. Fogalmuk sincs merre induljanak el.. Ezt vártam amúgy...
Időbeli különbség a spot és futures piacok között: A VIX index az S&P 500 volatilitását méri azonnali (spot) piacon, míg a futures a jövőbeli várakozásokra épít. Ha a jelenlegi volatilitás emelkedik (ez magyarázhatja a +7.7%-ot a spot piacon), de a piaci szereplők hosszabb távon kevésbé tartanak volatilitástól (ezért a futures piacon esés, -3.5%), akkor kialakulhat ilyen eltérés.
Piaci várakozások változása: A futures piaci mozgások sokszor előrevetítik, hogy a befektetők mit várnak a jövőben. Ha most nagy a volatilitás, de a piaci szereplők úgy vélik, hogy ez rövid távú, és a piac stabilizálódni fog, a futures ára csökkenhet, mert a jövőbeli volatilitásra kisebb esélyt látnak.
Különböző idősíkok: A VIX azonnali index a mostani, rövid távú volatilitást tükrözi, míg a VIX futures a későbbi időszakra vonatkozó várakozásokat méri. A jelenlegi bizonytalanság növelheti a spot VIX-et, míg a jövőbeli kilátások nyugodtabbak lehetnek, így a futures árfolyam csökkenhet.
Piaci események: Egy közelgő esemény, például kamatdöntés vagy fontos gazdasági adat közzététele feszültséget okozhat a piacon, ami növeli a spot VIX-et. Ugyanakkor a futures kereskedők már beárazhatták ezeket az eseményeket, és ennek megfelelően alacsonyabb vagy magasabb futures árfolyamot alakítottak ki.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?