Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Voltak itt érdekes várakozások 18220-nál, amikor írtam,h a DAX felfele erőlködik, nem akarja elengedni a 18220-at, és most 18720-nál van. "Várjam meg a nap végét". Nem akarom visszamásolni, mit írtál:). Természetesen nem mutogatni akarok, mert a logikus a borítás lett volna. De nem borítottak. De értem amit írsz, a jószándék vezérel. "Amíg van tőke". Régi hibám egyike,h felfele long közben nyitogatok shortokat, közel a tetőhöz. Majd amikor igazán fordul, vagy fordulni látszik, akkor nem nyitok, és végignézem a 200-300 pontos esést, ami simán +ba hozta volna a korábban zárt - veszteséges - pozijaimat. De én azt szoktam mondani,h ha úgy látom,h még észak, inkább zárom, és próbálok egy ideálisabb beszállót keresni. Ebből a szempontból fejlődtem. Anno képtelen voltam - nem akartam pozit eldobni, mondván, 1x úgyis fordul, hát nem fordult. Abból a szempontból továbbra is szar a logikám, hogy feleslegesen nyitok pozikat, amivel ég a guba, tőke.egy része. Ahelyett, hogy kivárnám, hogy tényleg fordul. (úgy mint a nasdaq,h .-2% után +2%? na ez a baj) Tegnap írtam, hogy GAP-el nyithat, milyen napot várnék. 18730 kérdéses, de én 18780-at tippeltem, hogy azt megküldi, és utána fordul. Ott járt ma 18730-nál, meg se fordult egyelőre a fejemben, hogy ott nyissak. 18780-at szeretnék látni. A séma szerint túllövi a pénteki csúcsot, ami 18730 környéke volt. bár csinálhat egy duplacsúcsot is, akkor innen nincs tovább, de írtam. várok.
Neked kereskedési kényszered van? Holnap kedd lesz,olyan nap kb.mint a mai.. Szerdán este lesz a kamatdöntés nem? Arra adnak valami reakciót,és csütörtöktől lesz érdekes hogy akkor most lesz-e irányváltás,vagy megy tovább felfelé..Nem kell ezt siettetni.. Meg kitalálni sem kell.. Figyelni kell,ennyi az egész.. És még akkor is lehet,hogy fals irány lesz az elején. .
Az IBKR-nél FDAX-ra (25 EUR/pont) ezek a letéti követelmények: . Margin Requirements Per Contract Initial (long) . 40561.20 EUR . Maintenance (long) . 33801.00 EUR . Initial (short) . 43803.71 EUR . Maintenance (short) . 36503.09 EUR . FDXM-re (5 EUR/pont) ezeknek az ötöde, FDXS-re (1 EUR/pont) az 1/25-öd része. Ha nagyobb tőkeáttételt akarsz, akkor a német turbó certik használhatók (1-2 pont spread, 08-22 óra között kereskedhetők).
https://www.investing.com/currencies/usd-jpy JPY már 140 pánikos nap végén 143 volt, amikor a JPY korrigált 150-ig. Azóta 140, senkit nem zavar. Főleg ha FED kamatot csökkent, BOJ meg kamatot emel. JPY kinéz egy 125-nek........
Holnap reggel/délelőtt itt leszel? Van egy megérzésem, mi lesz holnap. https://kephost.net/p/MTQwMTYwNw.png DAX futi +60 pontra van a 17:30-as zárótól https://www.investing.com/indices/germany-30-chart durván 18630-640 körül zárt, tehát nagyjából 18700 körül járhat. Holnap reggelre várnék egy MAX körüli nyitást (17000-720 körülit (mai naphoz képest egy GAP-est), amiből elindulnak északnak, majd ebből fordul, és pirosodik.A mai nap mellette oldalazott az erős zöld péntekinek, úgy, a pénteki tetőt sem érte el.Ha 18780-ig feljön ezen a charton, én tolok rá egy shortot: https://www.investing.com/indices/germany-30-chart
Nincs.. De nem egészen értem,hogy miért akarsz határidőzni? Cfd -ben pl 0.1 egységnyi shorthoz,longhoz 912.000 ft kell. 50 százalékos fedezetlenségnél zárják a pozit.Bármikor adhatsz vehetsz folyamatosan. Az Erste féle Bux határidőnél sok esetben nincs a vételi oldalon senki,vagy csak nagy árfolyamkülömbséggel.. A certiknél meg nagy a spreed,plusz a költség,és még az árjegyző is eltűnhet,plusz korán bezárnak..Szóval nyiss cfd-s számlát,aztán annyi kontraktust nyitsz,amennyi pénzt ráutalsz a számlára.. 0.01 a legkisebb egység,annak ugye 91.000 ft körül van a fedezete..
DAX 18645-nél most zárva (53 körül), most nem várok 16:58-ig. ~ -1,5% guba, belefér. dax 18630 körül nagyon fogja. pici emelkedő aljakat dobál az s&P a csökkenő m15 aljakról bármikor megpattanhat. nasdaq bollinger közép 19300,ha erről megpattant, ránt magával mindent: DAX, S&P. inkább dobás.
nasdaq 18410-es nyitó, ha itt lefordul, jó esély. Nvidia-t megküldték lefele. a nagy örömködés közepette. még 1% emelkedés és eléri a pénteki nap alját, meglehet a nasdaq nyitó 18410. várom.
Laza 1.20 as áttét mellett határidőznék.DAX-n Ennek mi lenne egy bankban a feltétele . Úgy hogy biztonságos tartalékom álljon mögötte , és ne üüsenek ki egy héten belül?? Ezt szeretném kérdezni??
Tehát négyszáezer valamennyi eurónak kell lenni a bankban hogy 1 kontraktussal mondjuk shortba álljak?? Valami itt tévedés lehet. Bux 10 kontraktus az kb 300 ezer Ft volt. Szeretnék Bux Határidőzni. Egyedül az érdekel. De nem tom mennyi pénzt vigyek a bankba?? Köszönöm egyébként amit válaszoltál, de mégsem elég , vagy nem értem
Tehát na, remélem érthető voltam. Én soha nem kritizálok senkit, ha mégis annak tűnik, akkor rosszul gondoljátok. Jók a meglátásaitok. Ti csak egy scenario-t vázoltok, a 2 közül, HA kitör... mi meg a HA beszakad scenariot:D Végülis, nem bíztunk a longban, 17000-19000 lett, végülis csak 8000 certipont bántja. 19000-ról meg esett 18220-ig (beírtam amúgy saját magam, csak nem idézgetem, mert az nagyképűség, hogy LEGNAGYOBB TÁMASZ 18220).
üdv attól függ , hogy milyen árnál van a dax , illetve az euró / ft árfolyamtól illetve ha cfd-vel trédelnél lakossági vagy professzionális ügyfél vagy ( lakos 1:20 , prof 1: 200 as tőkeáttétel lehetséges)... ha certi annak adott az ára ( magyarnál és a németeknél is változó függ a kötés ill korlát ártól (KO szint) ) ….. ha határidős kontraktus Egy DAX 40 határidős kontraktus értéke az alaptermék árának és a szerződés méretének szorzata. Egy standard DAX 40 futures kontraktus esetén a szerződés nagysága 25 euró pontonként(Eurex)...mivel a szeptemberi DAX futures (FDAXU2024) ára jelenleg sacc 18 655 pont(TradingView), egy kontraktus értéke ennek a szorzata: 18655×25=466375 euro ..ez tehát egy DAX 40 határidős kontraktus aktuális értéke....
ezért írtam, hogy az élet nagy tanítómester. shortban hittem-bíztam, becummtam, ma tudtam volna 0-ban zárni (18630-nál nyitottam) most 18660 körül mocorog, 18690 körül zártam pénteken. kivárva a második 720/730-ról lejövő korrekciót. Max annyit tanultam, hogy korrekció mindig van, nem adom el napi maxon a shortot:D (de amúgy igazatok lett, hogy a dax megy rést tölteni). 18630-18720, simán megjátszhattam volna. (vagy csak 700-ig , akkor is) Egyelőre "figyelő állás" lövészárokban vagyok csdobossal. :D
....nem kritika volt.... "( …DD)) " ezért raktam a vigyorgó izét ....a kamatdöntés utáni reakcióról írtam , hogy ne legyünk elfogultak bármelyik írányba sem ...és értelemszerűen soha nem tudjuk mi lesz ,max valószínűsítünk ...mindenképpen és mindenkinek benne van a tévedés lehetősége komoly százalékban
Értem. Én soha nem kritizállak benneteket, csdobos sem. Maximum nem tartjuk logikusnak, néha. Aztán az élet eldönti, hogy "megy rést tölteni a dax"... én meg tartottam a shortot.... Az élet nagy tanítómester, az ember nem tanul a hibájából. (ezt magamra írom). m5-ön ugyanazt csinálja, mint pénteken. csak és kizárólag emiatt, szerintem ma 18730 fölé néz.
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart a képen jól látható,h pont 18730-nál kapott egy sallert. (réstöltésnél) https://kephost.net/p/MTQwMTE5NQ.png A kék tűnik "valid" csatornának, a feketének nincs igazán párja, mégis a fekete emelkedő aljakat törte, de mint tudjuk, ez általában nem elég. Túl nagy gyertyák, mélyen van az aljuk, zölddel jelöltem, hogy még mindig "emelkedő" aljak vannak. Ám nem túl logikus, de én várnék egy 18880 fellövést, és onnan erőből lefordulást, legalább érted-értitek miért írtam a 18880 "tuti beszállót", amúgy ez az utolsó előtti 4h szint. (az utolsó 18960 kb.)
a rajzomon ott van. 15500-at ütötték, mint támasz, emelkedő csúcsokkal. 16100-16200-16500. 16500-nál mi jött? USA leminősítés, bukthatja a legjobb besorolást. Most amúgy mi is van? -6%-os hiány, emelkedő államadósság, most nincs semmi? Lesz itt, majd a csúcson! Addig meg short-cumi. Kivárok. Szokásos zöld napok. elbizonytalanodók profitrealizálás...kis büfi shortot nyitogatja. Haladunk északnak, zöldekkel. Amúgy private bankár is írta. 18720 réstöltés megvolt. 18750 fölé kellene jönni, hogy "long" maradjon továbbra is, főleg úgy,h 4h-n van egy kis megbillenés.
nos nem erre céloztam ....azt írtam , hogy jelenleg nem tudjuk mi lesz a kamatdöntés hatása...nekem meg mindegy merre vakarok össze 2 - 4 X 30-50 pöttyöt (persze merek nagyot álmodni)
segítek ha már nem érted az alapokat ( …DD)) egy összehúzott havi (söpö) grafikonnal 10-6,5 (7 ) gyertya zöld (+ minden idősíkon persze) , az amcsi cégek profittermelő képessége nagyságrendekkel nőtt illetve volt infla is az uccsó 15-20 évben …politika : mivel az amcsik megtakarításai (+ nyugdíjalapok ) zömmel rv-ben vannak így mindegyik oldal érdeke a folyamatos emelkedés ….illetve jelenleg a világ vezető hatalma hambiland ( a trónkövetelő jelenleg gyengélkedik (Kína)), így veszik indiától kínáig japántól ausztráliáig + ugyi európa az amcsi sztár (és nem annyira sztár ) papírokat …..mivel a dajcs cégekből is sok globális így szintén zenész a dax 40 ( 30 , 50 no az foscsi)...persze a leírtak nem azt jelentik , hogy nincsenek szép combos esések hanem azt , hogy zömmel a múltban long volt az írány .... így a kaszinonkban (amcsi tőzsde, nagyobb eséllyel indult aki longolt ) ....ami (a félnótás kedvéért írom ( nem erre persz )) nem azt jelenti , hogy nem lehet jókor szépet shortolni https://www.kepfeltoltes.eu/images/2024/09/16/959_SP500_Monthly.png
Ja,meg még valami.. Nem nyitok előre shortot.. Ezt is sugalltad,hogy "tipikus kezdő hiba,hogy én megmondom hol fordul.." Nem lehet megmondani.. Csak várakozni lehet a megfelelő alkalomra.. Én most egyelőre várakozok..
Jól van Joe,akkor longoljatok csak,mert most az látható,valóban.. Én sem azt mondom,hogy azonnal be fog esni,mindjárt csütörtökön... Lehet vicceskednek még egy darabig,és úgy lesz ahogy mondod,kiütögetik a korai shortosokat,500,akár 1000 pont emelkedéssel,de azután be fog indulni az esés.. Átéltem már ilyet párszor,úgyhogy számítok erre a variációra is.. De hogy longot nem kereskedek,akármit látok,az hót ziher...
vagyok. szóval, amit írtam mobilról...a shortosokat valahogy könnyebben cumiztatják mindig, mint a longosookat, amire nem látok logikus magyarázatot, hogy miért esik nehezebben, mint emelkedik (könnyebben) https://www.investing.com/indices/germany-30-chart 18625, ebből törtek ki pénteken, foggal körömmel védeni fogják. Túl közel van az erősebb támasz a 18580, simán letörhet 18580-ig, és utána vissza 18660-ig, kevesebb, mint fél %. Kicsit lefele konyul az m15 bollinger, de az alját el sem éri, nemhogy tolná. 1h bollinger közép 18600 (erősen emelkedő) / napos bollinger közép is kb. ennyi. (18593) 4h bollinger közép 18440 (~vízszintes), tető közel van, legalább 1-2 napig itt kellene tartaniuk 18600 körül, hogy kiszélesedjen a tető, forduljon a boli, mint augusztus 12 környékén 17700-17800 körül, akkor 2 napot oldalazott.
https://kephost.net/p/MTQwMTEyMw.png DAX 1D telepókhálózva. a pirosak mentén oldalazik, korrekciózik. a zöld mentén emelkedik. kék aljakat teszteli, ahonnan indulnak az impulzusok. ha a 4-es alatti az fals letörés (amúgy az pont a 17000-et tesztelte vissza, amit VASTAG naranccsal jelöltem). a 4.-es padlója valójában a kék vonal. Ha szépséges elliot, 1=5 20000 körül van a megálló vagy valahol előtte., rózsával jelölve. ami nekem nem tetszik, hogy a 3-astól indított piros vonalkán ül, abból jöttek a kitörések korábban is. mindenki azt lát bele, amit akar. szimpla long scenario, arra az esetre, ha északnak megy.
-Jó napot! Private Banking friss:-DAX, napi: A múlt héten lefelé hagyott rés és erős eladási jelzést még nem semlegesítette a görbe, de ha a 18 750 fölé zárna, akkor ez is megtörténne. Nagyon kétesélyes így ez a helyzet, mert esni nem hagyja magát a piac, de az emelkedésben meg nem látni az erőt és a trendszerűséget. Ezen bizonytalanság miatt alapvetően az oldalazó szakaszokban használatos momentum stratégia lehet kifizetődő. A túladott és a túlvett értékeken lehet érdemes kereskedést indítani. Ellenállások:19062; 19 375; 20 000. Támaszok: 16 875; 16 250.
Írtam hsz-t mobil.......page expired. Lényeget írtam, nincs pozi. Akartam, de visszavontam. Emelkedő csúcsokat csinál, a logikus egy 19100-19200 lenne, ennek alapfeltétele a 18720 rés feletti zárás naposon. Majd leirom pcn, amit akartam.... Mobil......
A recesszió jöhet szép lassan, de ha a piacnak kedvező döntés születik akkor azt ideig-óráig longolni fogja. Ahogy a Joe is írja az adott helyzetet próbáljuk meg kihasználni.
1. kár elfelejteni , hogy egyik régebbi kamatdöntés (csökkentés) után még 2 hónapig ultra intenzív emelkedés volt amcsiban mielőtt betaknyoltak volna.... 2. kár elfelejteni , hogy a cikkek zöme inkább (szenzáció hajszás , kattintás vadász ill reklámbevételi okokból) szeretik önteni inkább a xart mint a valóságot vagy a jót... 3. persze a fentiek nem azt jelentik , hogy európában (ill a dajcsoknál) nem döl a xar , de ugye szintén kár elfelejteni , hogy a dajcs csoda ötös (is) globális cég...... 4. kár elfelejteni ha a lúzer szekció telexarja (??) magát shorttal (jön a tuti bíg short ezredszer) abból zömmel bacott nagy emelkedés szokott lenni idézetek az egyik kedvenc sacc 70-80%ban hasznos videóból: “ én megmondom hol fordul a piac “ tipikus kezdő hiba… ”a piac nem logikus” … “azt kereskedd amit látsz ne az amit gondolsz “ https://www.youtube.com/watch?v=H9tGmEpUFIM
Beálltam certibe 4800-ra, fix árral Kivettem. https://www.investing.com/indices/germany-30-chart Bár szerintem a péntek reggeli csúcs 18660 fölé nem kellett volna mennie, és ma 18660-at kocogtatta 2x. A 18720-at technikai alapon megcsinálták, réstöltés. De ebből a szempontból 18650 ELLENÁLLÁS továbbra is, hiszen ma alatta nyitott. TÁMASZ 18580, még durvább a 3 zöld gyertya alja 18530. 07.31-es DOJI megghatározó. 18500, ez most a kitörési szint, ha ez alá visszajön, szerintem 18220 alá jön. Eddig ez az esés korrekciója.
Szerdáig ülj rá a kezedre.. Lesz előtte csapkodás,úgyhogy a közeli Dax-SP short certik veszélyben lehetnek..Aztán csütörtöktől mar lehet próbálkozni...
Furcsa helyzet van, dollár erő csökken, eur usd emelkedik. 1.11 felett újra, FED kamatvágást kezdték áratni. Szerintem akkora hype van körülötte, hogy már csak ezért IS esni fognak. Főleg úgy,h én csak 25bp-t várok!:).
Nasdaq 19500. nem kizárt,h innen nem megy sehova. S&P m1-en 15 pontos eséseket csinál, de megveszik. Valószínűleg a fontosabb szintekre (aljakra) be vannak állva vételre,h ne érjék el a stopookat, ezek bizony most északra tartanak. szerintem nap végén jön a maradék short-"szivattyú" S&P 5640 a zárótipp.
Bank of america szerint szeptember 11.-ig nagy mennyiségű 6.1 miiliárd dollár hagyta el a részvényalapokat,és vándorolt át pénzpiaci alapokba az előző héten.. Ez nem olyan mintha esést várnának ők is? Csak kérdezem..
Nézz utána a hírekben.. Valami olyasmit mondott,hogy akkora a kereslet a termékeik iránt,hogy nem tudnak annyit legyártani,meg hasonlókat a várható nyereségről,stb. Közben meg adogatja el a 26 millió dolláros csomagjait két naponként..a sok kicsi rajongó meg megveszi..aztán csodálkoznak majd,ha a bezúgásnál a nyakukon marad...
Utánanéztem az investingen.. Az azért beszédes,hogy Huang az Nvidia vezérigazgatója szeptember 6 és 9.-én,(pont a szülinapomkor,amikor reggel zártam a shortokat) adott el 26 millió dollár értékű részvényt.Azután pedig 10-11.-én újabb 26 millió dolárért adott el,miközben felbeszélte az árát..Nagy esés lesz ebből szerda után..(vagy valamikor)😉
Szépítettem, ha a 18720 vs. 18695/692-es zárás "szépítés": https://www.investing.com/indices/germany-30-chart 1000-1900db-os certi társaimhoz képest + 100 certi nyerőben zártam, 10-15 perc türelemmel, 16:45 vs. 16:58. Tudom ez nem szépíti meg a pozit, és nem is lesz tőle zöld... ez van!
Most néztem éppen,hogy amikor tegnap előtt sikeresen zártam a shortomat,akkor a nasdaq long certi 2.600 körül volt. Mondjuk 1000 db-nál az most 6 milliót érne.. Azért ha akkor megtudjuk frissiben,hogy mit nyilatkozott az Nvidia igazgatója,akkor talán belemertünk volna vásárolni a nasiba...Mert azóta tart a rally..
durva mekkora long van. s&p simán esik 12-13 pöttyöt, és már buy buy buy buy. m1-en durva pofon, nyoma sincs a további realizálásnak. mintha powell padlógázzal nyomná a buy-t.
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart nasdaqnál a 19500 az a szint, amiből nap végéer 18737 lett. ha ettől sem félnek, akkor én kérek elnézést, zárom 19500 feletti nasdaqnál a dax-omat.
apró kis bizbasz, de dax m5 rsi nem megy 70 fölé, pöcögteti csak, hamar jöhet egy 50-es RSI, boli középig. 18650/18630 Ha más nem , ott kiszállok, vagy 18700.
Amikor tegnap shortoltam, csak én szálltam ki idő előtt, a többiek szépen bent maradtak poziban, és jól döntöttek. sokkal lentebbről is vannak, és tartják, egyelőre. S&P-nél a vízválasztó a 5620-24. óráson is alig tudott felette maradni, most ezt küldi (20-at küldte)
Én már reggel írtam,hogy nem lesz itt számottevő mozgás szerdáig,esetleg folytatódik az óvatos emelkedés.. Ugyan mi változtatna ezen? Majd ha megtörténik a kamatdöntés,és az utánakövetkező mondóka a további tervekről,majd arra fognak reagálni..
Legalább elázok, ahelyett,h bukok, ugye?:D nasdaq MINTHA megállt volna. S&P MINTHA fordulna. DAX eget karcolja. 18680 fordulatban bízok. (reggel még persze azt írtam,h jöhet rést tölteni 18730-ra..)
Most értem oda,hogy belenézzek a mai nap történéseibe.. Hát ugyanott vagyunk ahol reggel,tehát nem történt semmi..Te mit össze nem tudsz elemezni egy ilyen napon is..Ilyen tüske,meg olyan rakéta stb. Nem történik semmi,nyugodtan elmehettél volna sétálni egyet,bár esik az eső..☺️
Hát nem egészen erről van szó a videóban..Nem pár napos profit kivét az. Ha recesszió lesz,az szerintem medvepiacot jelent a részvényeknél..Az pedig nem pár napos szokott lenni,hanem pár hónapos. 20%-nál nagyobb esést,és tartósat,nem ilyen belevásárolgatós,visszapattanósat..Ugye 20%-ig beszélünk korrekcióról,a fölött medvepiacról..
tüskézi az m5 bollinger tetőt de még nem tolja, bár látszólag felfele erőlködik. s&p nyitó óta +12 pont, dax meg kb. tetőn, még mindig. m5 tetőt szőrözgeti a DAX, kb. lefele hajlik. 18620 alatt van némi esély a szakadásra, 18660 felett meg a rakétára.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?