Idén őszre nagyon szerencsétlenül jöttek össze a dolgok. USA kamatvágás évek után, elnökválasztás, a világ 4 legnagyobb gazdasága bajban van. Németország meg egyenesen földbeállt. Ja és a Német politika is forog balról jobbra rendesen. Ember legyen a talpán aki ezt nyereségben átvészeli. Meddig fog ez tartani? Szerintem decemberig. Ez még csak a kezdet. Nagyon heves mozgások várhatóak.
Metatrader algoritmusaim szinte mind csődöt mondanak. Mert bizony tényleg jönnek a tüskék.
Megoldást én abban látok, hogy :
1 nem kereskedek olyan eszközzel ami más időzónában megy mint a certifikátom
2 eleve próbálom kerülni a certifikátot
3 kis pozíciók, hogy tudjak tág stopot berakni
4 híreket fokozottan kell nézni
5 vagy nagyon hosszú trendben pl hónaposban vagy egyenesen ultrarövid pár perces skalpolásban való kereskedés lehet előnyösebb.
.
Az, hogy most tegnap volt egy Nasdaq kitörés ez még messze nem lefújt meccs a shortosoknak. Sőt! Szerintem senki nem dönt rosszul csak az időtáv és pozícióméret lehet, hogy nem volt szerencsésen megválasztva.
Én nem kereskedem USA rv. indexekkel. Legfeljebb ritkán S&P500, DXY, VIX de árupiacon ott vagyok na az aztán volatilis!
Metatrader algoritmusaim szinte mind csődöt mondanak. Mert bizony tényleg jönnek a tüskék.
Megoldást én abban látok, hogy :
1 nem kereskedek olyan eszközzel ami más időzónában megy mint a certifikátom
2 eleve próbálom kerülni a certifikátot
3 kis pozíciók, hogy tudjak tág stopot berakni
4 híreket fokozottan kell nézni
5 vagy nagyon hosszú trendben pl hónaposban vagy egyenesen ultrarövid pár perces skalpolásban való kereskedés lehet előnyösebb.
.
Az, hogy most tegnap volt egy Nasdaq kitörés ez még messze nem lefújt meccs a shortosoknak. Sőt! Szerintem senki nem dönt rosszul csak az időtáv és pozícióméret lehet, hogy nem volt szerencsésen megválasztva.
Én nem kereskedem USA rv. indexekkel. Legfeljebb ritkán S&P500, DXY, VIX de árupiacon ott vagyok na az aztán volatilis!
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?