Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
amiket én rajzolok, azok nagyon rövidtávra szólnak, ha egyáltalán bejönnek. a nagyok: joe, dexter, "long trend", ne várd az esést, ezt mondják. és lehet,h tényleg 19k-ig úgy felmegyünk,h érdemi esés még akkor sem lesz, csak maszatolás. DAXHU is írta, év végére 20k, akár. Benne van. Van úgy,h 1 év alatt 50%-ot megy, jó, szar időszak után, de 10% és tényleg jónak tűnő időszakban? mert bizony 18k +10% = 20k az a bajod, ami az enyém is, a longot hamar eladom, aztán keresem a short beszállót,. ami elég ritka, és rövidéletű. míg ha a longot tartanád, akár 17150-ről, most ihatnád a sört a kertben.
hogy ne csak magyarázzak, hanem rajzoljak is. https://kephost.net/p/MTE2MTk5MQ.png mondhatnátok,h akkor miért nem longolok? nincs olyan gombom gyerekek, ezen a szinten...:D
18170, 1h: nem zárt alatta, ha megnézed a gyertya testét. Nekem most nincs pozim, talán jobbi s. 18260 KO jön, erre szavazok pozi nélkül, és kivételesen boldogan.
Égetem a pénzt a longgal. A héten már többször visszahúzták egy esés után. Nevetséges, hogy naponta ATH van. Én voltam a hülye széllel szembe pisálással. Ma rávettem magamat, hogy ma is long parti lesz ATH-val. Nem pisálok széllel szembe. Erre elkezdték kapálni. Elkezd változni a széljárás. Sajnos úgy néz ki kontraindikátor vagyok. Egyenlőre NQ longom van 18350-ról.
"18170 alá esve inkább shortos mára, mint longos, magánvélemény." óráson fordulni látszik, látszik, ez a jó szó, soha nem tudni. támasz: 18140, 18100, 18040-50
Nem tudom mit csinál Bonti, remélem pozi nélkül mozizik. Ez a rajzom soha nem azt mondja,h "LONG látható", LONG lesz. Bármi lehet, tőzsde. Jön egy eszkaláció, DAX nem 18K lesz, hanem 15K 3 nap alatt. eddig 1h duplacsúcs 18209 környékén, kicsit beverték. (18200 alá) m5 ebből a szempontból még mindig emelkedő alj, nem számít még semmit. 18170 alá esve inkább shortos mára, mint longos, magánvélemény.
jelenleg sajna már nem , mert kibacott a stop a vissza szúrásnál ...ath körül ill felfelé meglehetősen szűk stopot használok , mert ugye bármikor beindulhat egy realizálás ... kitömés , neked nem tök mindegy ha az 50-300 pöttyödet akarod elrakni ...kit érdekel mi lesz ha zártad a pozit ,meg van-e teljesítmény a cégek mögött ? aggódjanak a befektetők , neked (nekem ) tök mindegy miért emelkedik valami ha jó irányban állsz.... a "tutit" úgy sem tudod kideríteni hiszen néha a jó adat rossz néha meg jó ,néha negatív a dodo erősödés néha letojják , néha elmondja powell papa , hogy nincs semmi extra és rally lesz stb stb....egy a lényeg a pici adatokra hírekre adott reakció kiszámíthatatlan rövid ( pár óra ,esetleg hét ) távon zömmel …. "Szoros figyelemmel követtem minden olyan történést, ami mozgathatta a piacokat, és rájöttem, hogy hiába tudnád a holnapi híreket ma, képtelen lennél konzisztensen előre jelezni, hogyan fognak a piacok reagálni. Nem tudnék felidézni egy konkrét pillanatot, amikor leesett a tantusz, sokkal inkább egy lassú felismerése volt ez annak, hogy ez a játék nagyon, nagyon nehéz "
tecnhikailag, szimplán technikailag 18202:) szár vég 18209 általában a zutty, vagy rakéta, a szár vége után van, vagyis a stopok, talán 215-220 körül, amik vihetik fel 30-40pötty.
m15 dupla alj 18170 körül, (gyakorlatilag letalpalva a tegnapi gyertyákra, látszólag. 200 az 200, de a kiütés az 260-nál van. Természetesen én is látom,h m5-m15, nyoma sincs a megingásnak, szépen tartják. Az eur usd? Az mit csinál? Powell 1.086-ról felcsűrte 1.095-ig, most meg 1.080-at verte....hát gyerekek. Valakit nagyon kitömnek. Ilyenkor longolsz is? vagy csak írod?
feltéve , de nem megengedve ( figyelembe véve az esetenként tapasztalható alacsony a frusztrációs tolerancia szintet és érzelmi önszabályozási deficitet ) talán arra szökött egy pingvin és befestette…
„tőzsdei reakciók alapja 10% a tény, és 90% pszichológia” Kosztó "A közgazdászok mind tönkremennek a tőzsdén" Kosztó ha ezt a 2 mondatot valaki érti és tudja értelmezni nyert ügye lesz , mert rájön , hogy zömmel (persze nem mindig) rövid távon ( HAHÓ nem befektetésről beszélek)az emberi psziché mozgatja az index és rv árakat https://www.youtube.com/watch?v=L99hpL5rLrs&list=RDcLFE7B8Cf_A&index=4
nem tudom ....először törnie kéne bizonyos szinteket ...minimum a 200 órás alá zárva , de onnan akkor is megtéphetik.....a vixek viszont mutatni fogják feltépnek 20 főlé és kúsznak felfelé .....mutathatja még a sentiment ha évesen ,6 havin , havin és összesen sacc 20-30 felett longot mutat... ( a sentiment nem szükséges, a vix mozgás igen) ...általában ha a kicsik extrém módon tele vannak longgal letérdel a daxi és fordítva ...remek és szinte tökéletes kontraindik, persze nem 100%osan sajna
Jól megnézve a chartot, már 3. vagy 4. hónapja mindig Powell segíti át az indexeket a "halálból" a mennyországba. Éppen éppen a letörés határán vannak, amikor jön egy Soft landing mosoly, és +1,5-2%-os emelkedés jön a hatására. Gyakorlatilag csak ennek tudható be 7-8%-os emelkedés. Nem is "teljesítmény alapon".
40et vártam volna, elvileg magasabb m5-m15 csúcsra ment, mint az előző gyertyákt. és dél van, innentől kb. long. eladtam. valaki pánikban eladta reggel 2300-ért, én 2600 +ért. m5 RSI 30-ról fordult, "gépiesítve", ennyit erről.
m5 talpak sorbarendeződtek. 18076 az alja legalább 6 gyertyának, fent 18085. (m1 sáv) 18070 alatt jöhet egy újabb 30-40 pont lefele, 18040-ig, felfele 18120
Minden pici esést meg kell venni:)) TA.aranykorban nem működik,...csak a long:))) Gyorsjelentésekre kiváncsi leszek majd,egyébként de amilyen euforikus minden valószinű az sem számit különösebben. Csak a long:)
én kérek elnézést. mindig van honnan esni, csak az esés mértéke a kérdés:D végülis, 400 pont emelkedés után esett 100pontot. most újabb +200. akkor csak 50-et esik, tehát 18140től újra long?:D
1min-es rsi közelít az 50-hez, 60-nál van. m5 még 77, 70 lesz a választóvonal, ha bejön alá, talán egy 50-esig lejön, ezzel folytatva azt a menetet, amit az előbb írtam (1h-s bevárás, addig csorgás)
17380-ra ugrás volt hasonól nagy UP, akkor 17280-ig jött vissza, 1h bolitetőt megvárta "technikailag", ami most 17090-nél van, árfolyam meg 18160 1óra múlva talán valahol 18120 körül lesz a bolitető, sacc.... talán-talán addig esegethet.
A legutóbbi 17000-es UP is hasonló volt. 16700-16800-ról ugrott fel 17000-ig, bevarrták 16800 alá, nem kell túlgondolni. Profitrealizálás. 16600-700 körül meg visszaszálltak. Tehát én "csak emiatt", várnék egy 18080 visszanézést legalább, még ha nem is tölti be ezt a rést, amit be kellene töltenie, mégis csak ATH-tól ugrottunk. Mondhatnánk,h "kimerülési rés", vagy inkább kitörési rés..? út a végtelenben..benne van.
Nem szeretnék úgy okoskodni,h közben mindig bukok!:) Túl sok pozit nyitsz ide vagy oda. Nagy UP után mindig van korrekció (áltlaában), általában. Csakhogy Powell a november eleji soft landinget előadta egy még puhább verzióban. Én nem várnék komolyabb esést, max pici korrekciót. Tégy úgy, ahogy jónak látod, saját döntés! NE hagyd magad befolyásolni.
a szerény képességű nagykövetünk írt valami hasonlót asszem , de kit érdekel...:) feketemelos szerda, 12:17Előzmény: #265162 ktamask#265164 " dax 18040-80as sáv feltörése (???) esetén jöhet a ( 140 vs. 200 ) , addig ténfergés.... nas100 ...250 feltörése esetén (???) jöhet a 320, 400 "
19.30kor fog makogni a don...azt az egész világ nagyon várja, hogy Powell mit mond " A Fed nyilatkozata megismételte, hogy nagyobb bizalommal szeretne lenni az árak csökkenésével (azaz az inflációval) kapcsolatban a kamatcsökkentés megkezdése előtt. Azonnali piaci reakció:- Dollár zuhan.- A kötvények hozamai zuhannak.- Részvény piac emelkedik.- Az arany ára emelkedik. Összefoglalás: A Fed nyilatkozata alátámasztja azt a nézetet, hogy a közelmúltban tapasztalt várt feletti infláció ellenére az idei kamatcsökkentések a Fednél továbbra is kilátásban vannak. " https://www.youtube.com/watch?v=0npqxbDMpGc
szerencsétlen nasi alig tud elindulni a napos boliközépről, várnék már egy izmos borulást, rég volt olyan. hétfő kalapács, a mai is piros. tegnapi "megmentjük a világot zöld"
nézegettem a vége fele, volt egy nagyobb certis, 1000db-os, az enyém ehhez képest piskóta. megtartotta, nem tudta eladni nap végén. azért láttam dobálták a végén, 1db 1000 meg 1db 500 pack.
kegyetlen amúgy, ami zajlik. beállok shortba, és pimasz módon észrevesznek az apácák, egyből zöldülnek a japán gyertyák. a dax anno simán mozgott 1-2%-oakt fel le, most képtelen esni. értem,h a mozgók felett van...kivárás, ha shortoolni akarok, mikor esik alájuk, 1x biztos, lehet csak jövőre.
volt,h 10 percig alig mozdult a dax, 1-2 pöttyöt. várják a jó híreket...mindig azt várják... volt néha 1-2 pánik eladó, aztán az vitte néha a lentebb a zöld gyertyákat...
mindenfélét látok, amit nem kéne látnom. 1-2-3-4-5 megvolt m5-no, ABC is 90pontot produkált az 1-2-3-4-5 (17950-18040), kb 17990-ig jött vissza az ABC. a következő pici 1-2-3-4-5 matematikailag 17990+ 90 =18080 DAX m5-ön most egy inverz fej váll készülget, ha...nasdaqon áll, USA-n áll vagy bukik minden, hogy megcsinálják-e. 18035 nyakvonal, vállak 18020, fej 17990 >> 18035-17990 =45, 18035+45 = 18080 az alakzat TP-je. long trendben általában működnek ezek a szarok ,még ATH-n is.
nasdaq nyitás után -0,5%. dax kb 20 pontot emelkedett ezen időszak alatt. DAX többségében nem német részvényeket taratlmaz. eszerint akkor USA-sat sem, mert akkor esne, de emelkedik. Mágikusan rakhatták össsze a DAX-ot, ha csak emelkedni tud.:).
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?