Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
860-ra felment a nyitás körül, bár láttam,h a tegnapi záró kicsit alacsonyabban van. betoltam egy 16835-ös stopot, 1USD-vel a nyitóm felett, USA nyitáskor pont lenézett idáig 1-2 pont + leszúrással, így kimaradtam a +60 pontos körből. azóta persze már ezen érték alatt van.
Többen javasolták, használjak stoppot, ha szar az irány. Ne tartsam végtelenségig a bukót, főleg ,ha a trend nem arra mutat A legnagyobb bukóimnál segített volna a stop.
Shortot zártam, termelői árak kevésbé emelkedtek a vártnál, még csökkent is valamelyik. Nem túl jó hír short szempontból, a tegnapi szar infla adatot simán felülírhatja hosszú távon...
Én is, persze shortban. 2EUR-os spread-del nagyon sok pozit nyitok-zárok - nem profi módon, hit and run. Imádom, rengeteget össze lehet napizni, likvid, mozog. :)) Üdítő az EUR/HUF carry után:))
14.30 adat ....valószínűsíthetően piacozgató adat előtt sacc 1-2 órával kb. némileg bátor dolog pozit nyitni napon belülre a kufár apácák szerint.... "Vannak régi pilóták és vannak bátor pilóták, de nincsenek régi, bátor pilóták."
Én úgy látom, lehet szarul persze, hogy az irány 15530. 100 pötyit esett (16700-16600), abból csinált egy 50-es korrekciót, 16650-ig, ilyen szép sávos mozgással, majd kiesni látszik a csatiból Ha "zászló", akkor 16650 - 100: 16550, kb. (mai 4h chartom: kék sáv alja) Tévedés joga fenntartva! (én poziban vagyok ettől függetlenül)
ügyfélszolgálatot hívd fel …admirals (ciprusi) 1,2 dax ( az angol részlegnél 0,8) , 1,9 nas100…ami változhat és éjszaka magasabb lesz …broki cégenként (is) változik az adott instrumentum spreadje ami a likviditás szolgáltatótól függ , amik általában nagy bankok
Friss DAX 4h: https://kephost.net/p/MTA4NjY3NQ.png volt egy gyorsuló zöld csatorna, amiből kilépett tegnap. ennek a zöldnek szerintem nincs sok jelentősége. a tegnapi aljakból csúcsokból csináltam egy kék sávot, elég szépen kiadta.
200 órások (MA, EMA) erős támaszok (viszonylag ) napon belüli trédnél.....a h4es esőcsatiból csinálgatott egy fals kitörést tegnap......ami pozitív ismét összejött az az axióma féleség , hogy adatra történő hírtelen esések 80 % ( ha nincs komoly fundás hatás) 24 órán belül visszatérnek a kiindulási árhoz..
16750-ről longoltam, várva,h az adatra ugrik, de akkor csak 16715 körül volt, és lefele indult el, 16660 környékére. ott megvártam egy 16618at, visszajött 16720-ra, nem adtam el... aztán lehet holnap újra 16720...ki tudja.. köszi!
Korábban írtad, hogy 16830-ig fel fog menni. Reggel felment. Onnan shortoltam, de zárogattam is, hogy majd adatközlés után visszamegy lehet. Akárhogyis, kicsit rossz érzés, hogy a méréseidből csak én profitáltam,.Sajnálom a bukódat. Nincs kedvem diplomatázni, írom ahogy van, remélem tudod, hogy nem bántani akarlak: sztem te profi módon akarsz kereskedni, és ezek szerint kitartasz, de sztem ez nem erény, mert főleg ilyen jó piacmozgató adatnál - akármilyen irányban - sokat lehet keresni nem-profiként. rugalmassággal.
" A márciusi Fed-kamatcsökkentés most kevésbé tűnik valószínűnek, a decemberi amerikai fogyasztói árindex magasabb lett a vártnál és magasabb, mint a múlt hónapban, 3,4% (év/év) & 0,3% (hó/hó), miközben a maginfláció tovább lassul 3,9%-ra, de még mindig valamivel magasabb lett a vártnál ... Éves szinten a szolgáltatások (lakhatás és szállítás, közlekedés) járulnak hozzá a legnagyobb mértékben az infláció emelkedéséhez, ezt követik az éttermi étkezés és az egészségügyi ellátás dologi tételei. 1. Autóbiztosítás éves inflációja: 20,3% 2. Közlekedés éves inflációja: 10,1% 3. Autójavítás éves inflációja: 7,1% 4. Lakás bérlés éves inflációja: 6,5% 5. Lakástulajdonosok éves inflációja: 6,3%6. Kórházi szolgáltatások éves inflációja: 5,5% 7. Éttermi szolgáltatások éves inflációja: 5,2% A kötvény hozamok elindultak északnak ...
Érdekes emelkedés van. Ha gépek veszik, olcsóbban tudtak venni, mindent megvesznek... DAX 16700-at figyelem nagyon, elakad-e visszafele menet... Ha nem, van esély a további emelkedésre, különben zakó jön. Az infla adat eléggé bezavart a gépezetbe. Bár lehet letudják egy enyje-enyje-vel:) USA...
német fórum: 1. A 16 700 vagy 16 695 tartson. Ellenkező esetben egy emelettel lejjebb kerül! 2. Gondolom ez lesz megint a tökéletes medvecsapda...14:30-tól újra egy tökéletes Ami V épül...mint mindig...nem kell aggódni
A sáv-kitörés visszatesztje Erste Traderben 16735 (investing kb. 6 ponttal kevesebb, 16729 környéke) m5-ön volt egy szép korrekció. kb. m15 boliközépig jött vissza. Tegnap lemaradtam 1 poziról 10 pont miatt, most kb. 15 ponttal aláment a nyitómnál., ez van. 14:30 jó USA adatokat várok. Furcsáltam is volna, ha egész nap rally lenne, megállás nélkül. Bőven belefért ez a korrekció délelőtt. bár szokták mondani,h jó hírre adni, szarra venni. egy jó USA adat, berobbanthatja az indexeket. (eur usd-t)
Ezt pénteken írtad,amikor 16.400-nál longot nyitottam a nasdaqban. Most 17.000 felett van...Megfogadtam,hogy az új évben óvatos leszek,és nem viszek át semmit napon túlra.. De a megérzés jó volt.. Ráadásul szép lassan komótosan,ugrálás mentesen lépegetett felfelé,akár meg is tarthattam volna..
Nem teljesen értem. Az "Open" értékek sokkal lentebb vannak. Ha most zárna, új rekord értéken zárna. Holnap 14:30 USA infla, be kell állni longra, próba cseresznye. :) Ti bevállaljátok?
Németországban a külkereskedelmi többlet folyamatosan nő. A szezonálisan kiigazított külkereskedelmi többlet 20,4 milliárd euró volt 2023 novemberében, szemben az októberi 17,7 milliárd euróval és a 2022. novemberi 11,9 milliárd euróval szemben. Az export 3,7%-kal emelkedett 2023 novemberében, míg a havi import "csak" 1,9%-kal. http://keptarhely.eu/view.php?file=20240110v00yorl2.jpeg
nem árt elfelejteni , hogy az alakzatoknak van egy megvalósulási statisztikája ... a fej vállé pont alacsonyka , bár pont a fordított fej vállé long trendben némileg magasabb... értelemszerűen short trendben meg a simáé a magasabb sacc 60% körüli...ergó az alakzatok jelentős része "besül" lófax lesz kaporral....
S&P grafikonja is érdekes még, bár long trend van. mégis egy brutál inverz fej váll látható naposon. fej 3500, vállak 4100, nyakvonal ~4800 Irány 6100!
tegnap is hasonló szűkülést produkált, de csak hasonlót, akkor csökkenő tetőket csinált, azonos aljakkal. most 16710-16660 között sávozik, a reggeli 16750 kivételével
Csak halkan jegyzem meg, hogy a Daxli naposon pár napja esett ki lefelé egy zászló féleségből. Mostanság tesztelgeti vissza az alját és mintha utálkozva újra lefordult volna. Szóval az esést is belelehet látni a chartba szerintem (persze semmi sem biztos).
Nem úgy értettem, hogy "short-nyitás" azért a pár pöttyért, hanem esetleg odáig lejöhet, és onnan long beszálló (16630 visszateszt után), de 16650-60-ig sem jött le, nyakvonalnál megállt.
A h1 200 MA és EMA felett (támaszok) nem túl jó ötlet shortolni 30-100 pöttyre úgy ráadásul, hogy a daxvix oldalazgat ,esget. Persze egyesek szerint , mert viccből visszapattanhat.
közben nagyon rövidre egy fej-váll (m15-ön) fej 16750 16700-16710 enyhén emelkedő vállak nyakvonal 16650 -16660 az 16650 16625-ről indul, akár egy 16635 kinézhetne ebből.
hááát csinált már a dax mókás dolgokat 2011.szeptemberi 4900ról a 2015.04 i 12400 vagy a chf balhé 8700 ról a 13600 2 év alatt…..covid 2020 március 7950 2023 junius 16500....egyszer unatkozol olvasgass vissza miket írkáltak a "nagy " esésnél ill. emelkedésnél azok akiknek a 99% a már nincs erre...tanulságos egy manusz írta , hogy a fejlett világ indexei úgy mozognak zömmel , mint buborékok a víz alatt …az irány zömmel fel csak a short mindig csábítóbb , mert gyorsabb általában
Köszönöm, hogy válaszoltál. Ha te is erre az ~ 1000-es "zászlóra" gondolsz, akkor 17750 környékét kalkulálom én: 16750 sávkilépéstől számítva + 1000 = 17750 16750-440 vs. 16750-600 fülescsésze feeling.nincs pozim, még mindig csak mozi.
egyelőre ténfereg a h4es sávba...ha töri felfelé a tetőt és az éves nyitó (lila) fölé ballagna ( az éves nyitók erős támaszok ,ellenállások) jöhetne a 17000 (17120) ha alázárna a h4 MA ill EMA alá akkor jöhetne az 50 napos MA ( jelenleg pontosabban ma 16146 körül) majd ha reccsenne a régi 15940es sávtető ...jelenleg nagy nagy vidámság van oszt jónapot....naposon meg olyan mintha egy zászlót kezdene csinálgatni , melynek alakzati célára olyan magas , hogy le sem merem írni..... http://keptarhely.eu/view.php?file=20240108v00ybsa1w.jpeg
Nem kell tudnod hogy mi fog történni ahhoz hogy pénzt keress
A nyerők és vesztők aránya véletlenszerűen van elosztva
A setup nem több mint egy jelzés, hogy valaminek nagyobb a valószínűsége mint a másiknak
3. Soha ne kereskedj előny nélkül Egy kereskedőnek mindig tudnia kell, hogy hol van az előny. Előny nélkül nem lehet sikeresen kereskedni. Ez olyan lenne, mint egy kaszinó, melynek nincsen „nullája”.
4. Egyszerűség - „Keep it simple!” Egy kereskedőnek gyorsan kell döntéseket hoznia és csak az egyszerű döntések a gyors döntések.
5. Fegyelem Csak két dolog létezik, amelyet kontrollálni tudsz – a kockázat és saját magad. Az érzelem és értelem közötti harcban, mindig az érzelem fog győzni, ezért feltétlenül fegyelmezettnek kell lenned. MInden pillanat a piacon egyedi
„tőzsdei reakciók alapja 10% a tény, és 90% pszichológia” Kosztó ….a tőzsde a nagy tömegek által elképzelt jövőt árazza ezért célszerű a pszichológia részt mutató kacatokat mindenek felett nézegetni a megszokott biszbaszok fibok, elli MA-k gyertyák és formációik alakzatok stb-k mellett.... „ Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad. A traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél. A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked. A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad. Mások félre fognak informálni téged. És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene. Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat! " https://www.youtube.com/watch?v=DFhFjah_GgE
Ma nem érkezik fontos adat, de holnap 14:30-kor USA infla. Már pedig ha várt adat érkezik, esetleg 0,1-el jobb...Uram irgalmazz a shortosoknak, DAX úgy fogja átütni a 17k-t, mint annak a rendje. "Szokták mondani", ha nincs adat, akkor TA alapon mozognak az indexek. Sokadik ütésre letörte a 16630-at, majd sikerült átmennie rajta a 16480 teszt után, és tegnap sikerült pattannia róla (visszatesztelte), azóta 16730-nál vagyunk. tegnapi 4h-s rajz, lassan a sárga vonalnál van. https://kephost.net/p/MTA4Mjc3OA.png Mindjárt rajzolok egy frissebbet.
Az előbb elkezdtem írni egy commentet, de aztán félbehagytam, bezártam. Tisztázzuk: én alapjáraton az év 365napjából 364-et shortban ülnék:D Amikor longolni kellene, akkor is shortot nyitok, és öreg hiba. Ahogy csdobos is írta, trend ellen menni...nem a legjobb, még akkor is, ha "várható" esetleg egy nagyobb korrekció. Valószínűleg a legtöbben inkább kivárják, és be-beszállnak jó vételi pontoknál.(támaszoknál) 16480 óta 1H boliközép felett van, és ha el is érte, arról pattant, ahogyan végig 16000-17000ig tette. Nem kőbe vésett szabály a 800-1000 pont korrekció. Ahhoz olyan piaci "turbulencia" is kell, ami támogatja az esést, ami most kevésbé látható. Bár gyűlnek sötét fellegek, banki csődök, nem törlesztett hitelek, kínai árnyékbankok, kínai gazdaság bereccsenése, de az USA erős. Lehet, hogy most nem a kínaiak húzzák ki a szarból a világot, hanem az USA/India, akárki.
Ez a nasdaq ez nagyon bejön.. pár perce,hogy lezártam az utolsó pozimat,máris 50 pontot pattant az M5-ös bolinger aljáról,mértani pontossággal.. Tehát továbbra is fel.. Az előbbi shorttal megszenvedtem,ezért nem vagyok a híve a trendellenes irányoknak,még pár percre sem..
S&P felszenvedte magát a tegnapi záróig, pattant is egyet, de utána dél, 10 ponttal a tegnapi záró alatt van. Nasdaq mozgása hasonló. 0,25%-ot jött vissza a napi max óta. Ahogy látom Nasdaq-nál az napos és hetes rés is, csak kiszenvedik magukból. (16683-16758: 48 pont hiányzott)
Teljesen nyugodt vagyok.. Négyszer zártam le 50 ezres tételt.. Kezdtem DAX shorttal,aztán DAX long,aztán nasdaq long,most pár perce meg nasdaq short. Mindet pontosan 50 ezer nyerőnél zártam. Még 50 pont sem volt,inkább 25-30 pontok voltak..Igaz ráment az egész napom a koncentrálásra,de megérte..Holnap pihenőnap lesz..😉
nyugoccság van májsztró …csak a hazudósok és csak utólag találják el mindig a tetejét meg az alját….D) amúgy is ez (nas100) egy bolond soxor csapkodó index így a pozi menedzselés alap....már birizgálja a likat...:) http://keptarhely.eu/view.php?file=20240109v00yht5lg.jpeg
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?