Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
az előbbi 1h-s chart volt, ez a 2h: https://kephost.net/p/OTk5OTkz.png a kék csökkenő csatiból kitört, illene visszatesztelnie a kitörést? a mostani emelkedő tetőkkel húztam egy párhuzamost a legalsó gyertyát felhasználva. (sárga vonalak) 15050 környéke benne lehet. én sajnos nem tudok ilyen fibokat - pingvineket odavarázsolni, szimplán "paint"-ben rajzolok.
https://kephost.net/p/OTk5OTc4.png pici az a rés, az alsó sokkal nagyobb. Fentebb írta valaki,h "Mikulás rally", egy fordított fej váll megoldaná, HA... Kékkel húztam egy egyenes nyakvonalat, de fentebb jött a korrekció, a csúcsokat összehúztam sárgával. Ha a kék szerint fordul, akkor a vastag vízszintes kék vonal 15050 környéke? Ha eltolt inv. fej váll, akkor a sárga vonalnál fordul, ezt naranccsal jelöltem, ami betöltené teljesen a rést, és a sárga vonal fölé visszazárna. Nem vagyok a dolgok szakértője, pusztán elmélkedés:).
A döntéseket én hoztam,de azért jó volt itt kommunikálni,mert ha az ember fanatikusan ragaszkodik az elképzeléseihez,akkor abból bajok lehettek volna.Nem tervezem sokáig tartani a shortot,de jókor váltottam az biztos...
köszi...eddig okás nagyon, neked is kijár a taps a 15100 körüli longért, én meg azt nem mertem....de igazából ugye én a réstöltése játszok...ami 15250 körül van, talán a ma-holnap kitart a le hangulat így most akkor....
Kétszer 50 pontot lehetett ma fogni a shorttal,belátom..😉 De ebből is látszik,hogy erős long trend van,hogy a rossz infla hatása,kb 15 perc volt,és -50 pont. Az irány továbbra is fel!
Ezzel én is tökéletesen egyetértek. De van a jó pozi, amit érdemes tartani, nem azért, mert telhetetlenek vagyunk, hanem mert megéri tartani, nagyobb profittal zárni. És van a szar pozi, amit akár mínuszban is dobni kell. Én a legutóbbi eur huf 392.6 rakétában benne ültem, végignéztem a csorgást, mondom majd pattan boli középről, lófityiszt pattant 388.5 körül dobtam, nap végén verte a 387-et... +150k profittal dobhattam volna reggel 9 után picivel, amiből a végén +15k lett..... Nem ez az első eset, hogy így jártam. De fordítva is, jó pozit hamar eldobtam, 100000-eket kaszáltam volna. Evvan. Mi lett volna HA. Ki tudja eldönteni az adott pillanatban, hogy jó vagy rossz a pozi? dobni vagy tartani?
első a pozid, ez üdvözítő lenne, de nálad első és utolsó is a mese..... Mikor kamuzod be azt, hogy már shortban vagy, lassan jönnie kell, mert estünk 40 pontot :) Vagy lehet egyben írod be, hogy már zárva is :))))))))))
12:00- kor Gyuri bácsi "Reptér" számát tolák be a DAX-nak, zuhanórepülés? vagy fosik az USA infla adattól? én is fosok, nem merek belongolni a forintot, pedig úgy irányba állnék:D Bátraké a szerencse?
jön az USA fél-nap/hold fogyatkozás szombaton, lehet elbújnak, pénteken mindent eladnak..:D aztán 14500-on nyit hétfőn, mert Izraelt elnyelte egy földrengés.
Nekem ez sose sikerült.. Amikor belenyitottam egy emelkedő trendbe shortot,még napon belül is átgázolt rajtam általában.. Ritka volt az,hogy pont fordult amikor gondoltam. Persze én nem értek annyira a jelzésekhez mint ti..
Most komolyan,longba senki sincs rajtam kívül? 15.100 óta long van. Az már 450 pont. 30-50 pontos shortokat vadászgattok..."majd ha oda felmegy,nyitok egy shortot" stb..Ha meg netalán tényleg fordulna,és bezúgna az első nap 200 pontot,akkor meg a longot keresgélnétek. A fene se érti ezt..🙂
Első a saját pozim, utána lehet irogatni. Nem vitázok senkivel. Lehet tovább görgetni, akit nem érdekel.😁 Egyébként valóban üde színfolt néhány delikvens, unalmas lenne nélkülük.🙃
Good morning!A DAX augusztus 2.-án is hagyott egy rést. A többi index is. Amúgy aZ ATH-s esés 38-as fibójánál vagyunk. 360 ponttal lejebb mini rés is van. Persze ezek a rések évekig, vagy örökké is élhetnek, ha úgy tetszik. Ha szigorúan vesszük, akkor most inkább long van, ha nem, akkor épp most kezdődik egy esés.
Imádom, amikor így vitáztok. Nem sok értelme van, de "utólag" tényleg nem hiszi el az ember. Én pont tegnap írtam, hogy "remélem tartod", mert én tartottam volna, aztán most pislognék, mint hal a szatyorban. 4h-n néztem: 15700 6 hónapon át alig zárt alá,vagy 1-2 napon belül visszazárt e fölé 15850 kicsit túlhúzva a 15700, shortosok kizárása, utána csukott szemmel zakó :D Kis fika hírekre ugrik a gázár 30%-ot, jön egy kis hideg az északi sarkról, 2 fokkal hidegebb az átlagnál, 100-at fogja verni a gázár. Véletlenül az oroszok bekapcsolják a tundráról a ventiket további +20%. Kb .ennyire "ütésálló" az EU gazdaság, de legalább zöldek leszünk, kivéve a dax-ot, ami piros gyertyáktól fog pompázni.
ha meg véletlen megint lebuknánk 15500 alá, akkor meg azt írnád be utólag, hogy 15550 felettről shortod van természetesen, mert újra nyitottad.... Csodálom hogy a 70 pont felt nem sikerült tikkre megfognod :)
elképesztő ez a hazudozásod....tudtam, hogy eljátszod utólag, hogy zártad a shortot 15500 alatt, hiszen látod a 15550 feletti daxot...erre mit tudtál tenni, utólag beírod, hogy ja kérem én zártam ám a shortot... Nevetséges vagy és az a vicces, hogy nem veszed észre....
én azt láttam, hogy athról a dax 2022ben kb. fél évig a háború, majd az utána lévő - akkor még pár hónaposnak gondolt - infla+háború+jegybanki kamatemelések miatt esett... 2022 őszén, mint utólag ugye kiderült már egy teljesen fals emelkedés indult meg, amivel azt akarták beárazni, hogy a háború csak befejeződik, az infla átmeneti lesz és jegybanki kamatcsökkentések jönnek 2023ban... Na ez totál fals lett és 2023 végig háború, végig infla, végig magas kamatok. Ergó az én gondolatom az, hogy most a Dax biztosan nem ott van, ahol lennie kellene...hanem sokkal magasabban....tulajdonképpen ez a 15500 (ami 5%-ra van a háború előtti ath-tól) már beárazott egy 2023 második félév/2024 év első félév kedvező forgatókönyvet...viszont még lehet ez sem jön be, mert már 2024 második feléről beszélnek kamatcsökkentés, illetve még egy háború bejött és ameglévő kimondhatjuk tutti nem ér véget.... Nálam ez összességében most így már nem longos...amíg a sávban voltunk megvettem a longot az alján, mert éreztem a 16000 fölé szaladgálást, most nem érzem már.... Lehet rosszul...kiderül....
Ha megfigyeled,átlag 10 évente van igazi medvepiac. A 22 esnél jóval több is eltelt mire bekövetkezett.. Ezután már a talpra állás évei szoktak következni a tőzsdén,meg ha nem is mindenben követik a fundamentumok.. Ritkán fordult az elő,hogy egy medvepiaci évet egy másik kövesse...
Hidd el az ő szájából hangzott el,hogy nem tartja magát spekulánsnak,azt a titulust inkább meghagyja Sorosnak,ő befektetőnek vallja magát.. Saját szememmel láttam a riportot..
2022 őszétől emelkedik úgy, hogy 2023ban eddig végig recesszióban a németek...ne viccelj már...mit áraz 2022 őszétől? 2024et, 2025öt vagy mit? hogy egyszer jobb lesz, értem, okés....
a tőzsde soha nem logikus…. „tőzsdei reakciók alapja 10% a tény, és 90% pszichológia” Kosztó "A közgazdászok mind tönkremennek a tőzsdén" Kosztó….a lényeg a fundamentális alapok nem mindig és rögtön hatnak az árra ….ha így lenne recesszíók mutatóira short és fordítva long és az összes árufeltöltő csilliárdos lenne …sajna nem ilyen egyszerű.. “ Beszippant a kereskedési közösség …… Nagyon gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy ezeknek az embereknek a 90 százaléka sarlatán. Legalább annyira szomorú volt, mint szánalmas, és nem akartam azok közé tartozni, akik az egész napjukat az interneten töltik, azt a látszatot keltve, hogy igázzák a piacokat, amikor még egy hozzám hasonló zöldfülű számára is nyilvánvaló volt, hogy ennek pontosan az ellenkezője történik. Láttam embereket – akik egész életüket a piacnak szentelték – napi szinten bohócot csinálni magukból. Szoros figyelemmel követtem minden olyan történést, ami mozgathatta a piacokat, és rájöttem, hogy hiába tudnád a holnapi híreket ma, képtelen lennél konzisztensen előre jelezni, hogyan fognak a piacok reagálni. Nem tudnék felidézni egy konkrét pillanatot, amikor leesett a tantusz, sokkal inkább egy lassú felismerése volt ez annak, hogy ez a játék nagyon, nagyon nehéz….”
a beárazás elmélete megbukott 2023ban, többszörösen...persze a tőzsde változik, sok kisbüfik vagyunk újakk és egyre többen vannak, akiket nem lehet tankönyvi mozgással megszívatni, csak pont a váratlannal, hiszen a tankönyvi tanulható....
Gyulának az indexekben évi (azaz évi ) 6-8 pozija volt, a töbi idejét a nickjeivel zömmel a pf topikokban és zárt topikban ”áldozta fel”...uncsi nélküle ..:) mivel manipulálnak a nagyok ….a sajtóval, híradásokkal amikor az átlag halandó (is) nem képesek értelmezni , hogy az adott esemény( háború , pü válság, covid stb. stb. ) mekkora hatással lesz valójában a piacra ( amcsi , eu).....ezért célszerűbb más mutatók pl. sentiment , félelem indexek , usa kötvényhozamok (is) alapján kereskedni …..a többire ott a kockázatkezelés
Persze,lesznek megingások,plmost augusztus 1-től visszaestek egy kicsit a piacok,de nagy beesések azért nem hiszem hogy lesznek már..(bár októberben sose lehet tudni) Ha lesz is még valami,az rövidtávú lesz,és az évvégi rally helyrehozza.. Jövőre pedig mar infla sem lesz,már azt árazzuk.. Egyedül a háborús viszonyok bonyolódhatnak ami igazán veszélyes...
szerintem az infla téma totál a vártnál rosszabbul alakult....emlékezzetek vissza, azt várták megugrik és negyedév max és visszamegy, na de nem.... Arról nem is beszélve, hogy a németek 2023ban botrány gyenge teljesítmény, erre jön a most már 1+1 háború is.... Szóval én annyira nem érzem már a longot.....
Igen,persze tudom. Csak pl.a covidnál,ill.az azt megelőző évben mar annyira ment a csúcsrajáratás,hogy állandóan shortokat nyitogattunk,mert vartuk a nagy esést,ami mar több mint 10 éve nem volt..Hát a nagy shortnyitogatásban el is égtek a pénzek rendesen.. Tavaly persze mar nem volt mivel részt vennem a nagy shortos évben.. Az idén viszont újra long kezdődött,ami szerintem folytatódni is fog egy jó darabig..
10ből kb. 6,5 (7) gyertya sacc amcsi indexekben (is) minden idősíkon kb. 15 évre vetítve statisztikailag zöld....ahogy szokták mondani a végén mindig a bikák győznek ...persze ugye messze nem mindegy, hogy a pozi tartás feltételezett ideje mekkora ...ergo longolni általában kifizetődőbb volt az uccsó 15 évben anyagilag.......oka a sok sok közül a nagyfiúk érdeke mindenekfelett ( kell olcsóbban (tőzsdei pánik) venni majd drágábban adni (fomo...miki rally)) ill. a sz@rul teljesítő rv-nyeket kiszórják az index kosarakból ls jönnek helyettünk a "menőbbek)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?