Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Azt azért nem gondoltam volna,hogy megátalkodott shortosként,az öröklongos Daxlis Gyuszi nyomdokaiba fogok lépni,pedig hát jelenleg ez történik éppen...😉
Csak azért írom le, hogy teljes legyen a mai kép: 9:53 short- zárás 20 pont profit 10:03 long- zárás 30 pont profit 14:36 short- zárás 30 pont profit össz.:80 pötty A nyitások azonnaliban, a zárások beállított profitnál történtek. Ma sűrű programom volt, ezért csak a szünetekben tudtam nyitni és beállítani előre a legközelebbi szintekhez a profitot. Hátha valakinek érdekes lehet és szeretné kielemezni.
ember, hagyd már abba ezen utólagos kamu beírásaidat a pozijaidról! Van pofád de komolyan fél nappal a nyitás után megint bekamuzni egy nyerő pozit? Te enélkül már nem tudsz élni, ha nem játszod el a nagy nyerő tőzsdést? Hiteltelen, nulla.
jelenleg sok minden nem adja a shortot be kell látni...de a hangulat azért dupla háborús helyzet miatt lehet törékeny, nem beszélve az usa infla-fed karatéról....
korábbi sávok 2023ban (kb. szintek): 14900-15650 majd 14500-15650 (lefelé tágítottak) utána felfelé ugrás 15650-16350 majd 15450-16550 (mindkét irányba kb egyformán tágítottak) utána 15450-16050 (felső sáv jött vissza) most pedig a korábbi 149xx jött vissza, lefelé ugrá? Ha a fenti sort nézem, akkor logikus lenne egy 149xx-156xx sáv újra, de ez túl adja magát....
Elfelejtetted beírni pinokkio hogy sosem buksz.....Ez fontos eleme az àlomvilàgodnak, csoda hogy ezt kihagytad a mesèdből. .... Mondjuk ha két-három pozid van naponta ès egyet írsz be legtöbbször , ami nyilván a nyerő, akkor a másik kettő ha bukta kb, kijön a valóság nálad. ...így már értem hogy azokat miért nem írod be
Az én gondolatmenetem nem hibás. A Német tőzsde,másnéven DAX index nyitvatartása 9.00-17.30 Amivel te kereskedsz az a tőzsdei határidőt követő termék,másnéven CFD. A trendeken pl azt értem,ami pár napig,ill 1-2 hétig uralkodó irány. Pl DAX esetében ilyen volt a 16500-15.700 ig jópárszor bejárt útvonal. Aztán mostmár úgy tűnik 15.000 lett az új alj. Aztán nálad persze lehet kereskedni nyitvatartási időn kívül is,és van olyan is,hogy ugyanott zár a DAX ahol kinyitott,de közben 100 pontot megy le-fel. Ezeket is meg lehet fogni napon belül,ha ügyes vagy.. Neked ez jön be,nekem az..
Hibás a gondolatmeneted, mert más rendszerben vagy. Nálam hajnalban már nyitva a piac és este 10-ig lehet kereskedni.Semmi nem kénytelen vagy muszáj! Talán nehány éve egyszer már leírtam, hogy átlagban 50 pöttyöt keresek naponta. Kevés pozim van, 2-3 naponta.Ki lehet számolni, az havonta kb.1.000 pötty. Nem mondom, hogy néha nem tartok napon túl egy-egy pozit, de az nagyon ritka és max.néhány óra, amíg kockáztatok.(22 és hajnali 2:15 között) Megbízást, profitot ez idő alatt is elhelyezhetek.Nekem ez megfelel. A trend - mi is az: órás,napi,heti,stb...? Sok mindenről lehetne még írni...
Rövid-és középtávon próbálok gondolkodni,eltalálni a fordulókat,és tartani pár napig-hétig..Tudom,hogy veszélyesebb mint napon belül,de amikor 100 pluszban nyit pl.a Dax,kénytelen vagy shortban gondolkodni,és szembemenni a trenddel,30-50 pontok reményében,miközben trendirányban napon túli tartással 4-500 pontokat lehet fogni..
Hat nem panaszkodom.. Péntek óta 500 db DAX certi emelkedett 1200 pontot, 1000 db SP certi pedig 440 pontot. Az OTP-s 1000 db certim egyelőre stagnál (80 pont)😉
söpö tán ballag fel a likhoz (4375-402) ...a daxnak viszont a 200 napos EMA körül illene hanyatt vágnia magát majd (?) először.....ahogy egy banya szokta mondani fokozódik a drámai feszültseg https://coub.com/view/1tjxl
Az volt a merész,amikor pénteken megvettem,és amikor hétfőn kibirtam,hogy nem ugrok ki belőle.. Innen már mi merészség van benne? Tartani kell,és kész.
Short 15.600ról. Naposon jól kiadja hogy csökkenő csatornában halad, valószínűleg, és 15.600nál lesz újra a tetején. Júli 31 és szeptember 15 összekötésével jön ki a csatorna tető.
Szeretem a múltat elemezni és a hibákat lehetőség szerint kiküszöbölni. Ezért nem foglalkozom certivel és magyar részvényekkel sem.😉 Mindenki azt csinálja, amihez ért.😉
reggel majdnem leírtam (utólag okos a paraszt) , hogy naposon a a gyertyák szépen felvették (kioldalazva a h4en lévő esőcsatiból) a kitörés előtti szerkezetet (Cimballi után szabadon) https://www.youtube.com/watch?v=3q4c1lONi38
" 20 év statisztikája alapján így néz(het) ki az év hátralévő része SPX-ben. Persze ugye tudjuk, hogy a múlt teljesítménye nem garancia a jövőre. Egy ábra és a statisztika miatt ne vedd meg ész nélkül a piacot szokták mondani....:) " http://keptarhely.eu/view.php?file=20231010v02xjfwso.jpeg
Hókuszpók is néha elgondolkodott, hogy a törpök közül melyik is lehet az ellensége. Itt erre nincs szükség, mert egy igazi nagy családként segítjük egymást.🤪 U.i.: tudomásom szerint nem volt ikertestvérem és személyiségzavarral sem diagnosztizáltak (szerencsére).Habàr nyáron néha négernek neveztek🤣
Egyszer egy biológia dolgozatnál lebuktam puskázás miatt, ha jól emlékszem a DNS láncok témájánál. Vannak, akiknél ez a lánc sérül, és a mai tudomány állása szerint(tudomásom szerint)orvosi segítség sincs a helyreállítására.😒 Lehet, a szakállas néger favágó megtévesztő néhányak számára, de ezzel a személyiséggel egy általam nagyra tartott fórum társunk ruházott fel.😉
azóta is játssza a nagymenőt, aki sosem bukik és mindig jókor nyitja meg a pozit, persze szinte mindig utólag írja be a nyitást is, a zárást meg szinte soha... Egy pozi nélküli nulla, aki ebben éli ki a mindennapok sikertelenségeit, hogy itt úgy csinál mintha ő lenne a Gordon Gekko Na de hagyjuk, úgysem lesz korrektebb már... 100 pont pluszos nyitásra még 100 pont fel...akinek volt pozija tegnapról annak gratula, 200 pont sima volt...
amúgy nem jöttetek még rá, hogy Nesztee nem más, mint akit pár éve már többször lebuktatunk az otp és a dax topicban is pont ezen hazudozásai miatt és ezért újra regisztrált? gyerekek, ne már...
közel 1 % pluszban nyitó, a csökkenő csatiban haladó és éppen egy bearish zónában lévő daxba én tutti nem vennék bele...persze ha lenne 15000-15100 közöttről az más, de 15250 felett ebbe longba belenyúlni, hát....
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?