Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Számomra annyit mutat, hogy egyelőre tankönyvszerűen épül a korábban 7194-nél tetőzött háromcsúcsos fej jobboldali válla. Mivel némileg aszimmetrikus a formáció, alapesetben a jobb vállnak valahol 6940 körül tetőznie illene, hogy aztán onnan visszainduljon a nyakvonal felé...
Jelenleg ennyi játékteret látok. Megvizsgálva a napos chartot néhány évre visszamenőleg, kevés olyan esetet találtam, ahol a jobb vállnak sikerült volna a korábbi csúcs közelébe visszamásznia. Jelen esetünkben ez azt jelentené, hogy az épülő jobb váll maximális lokális csúcsa egy újbóli korrekció előtt max. 6950/6980-ig viheti.
és most elkezdi azt, amit 690 és 710 közt csinált csak egy szintel feljebb... én továbbra is short (és akinek van esze az pont az inverzét csinálja annak amit mondok :D )
Röhej... egyáltalán mi van 6710nél az "átvertük a 6700on, de tovább nem bírjuk" ponton kívül?! Nyit egy negativat usa és máris zúzunk innen lefelé szerintem...
A német prognózis mára némileg derűsebbre van hangszerelve:
A 200 napos átlag vonala jelenleg 6480-nál van. Idáig esve is még bőven benne van a bullish trendben, viszont ma nem valószínű, hogy ez a veszély fenyegetné.
6775 napon belüli elérése esetén könnyen belelovalhatja magát egy kitörésbe, mely akár 7000 alá is elviheti.
Hozzáteszem, hogy Rocco a kereskedés első óráiban 6000-ig való lecsorgást látott még reggel, mely mint időközben látjuk, nem állta meg a helyét...
(Ahhoz képest, hogy kezdetben egy-két papirt és max. néhány főbb, direkt releváns mutatót akartam csak figyelni, már majd' féltucat indexnél és tucatnyi mutatónál tartok... Bakker :-/ )
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?