Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Vakargatom a fejemet. Az prognosztizált emelkedésem marha lassan akar beindulni és az az érzésem, hogy akkor viszont annál gyorsabban kifúj. Elnapoltam a tervezett longot egyelőre.
Ennyire azért még nem szaladnék előre, de grat mindenkinek aki 6900-tól kivette ezt a 30 pöttyöt. Magam longba álltam 2750-en TL31-el, szerencsére nem sokkal, remélem az amcsik igyekeznek felzárkózni mihamarabb.
szvsz, Börni bácsi feldumálja az sp-t 1400 lölé, mert nem fogják hagyni azt a szép havigyertyát lecsusszanni, mikor már sok napot melóztak vele ... :))
lehet hogy igazad van, dupla ^^ -ból elvileg 630- körülire lenézhetne, én nem merek,sok a támasz, itt a naposon trendvonal, MA50-6800-n, régebbi rés 6700-n .. fene tudja
Törölt felhasználó2012. 03. 29. 16:59
Előzmény:
törölt hozzászólás
Ha Börnire ma nem jönnek visza az amcsik, akkor hosszabb lekör jöhet daxnál is.
na most mar gondolom erted h mi a kulonbseg dax es amerika kozott :)
usa meghuzza az utso masfel orat es maris nullaban vannak....ok arra hasznaljak europa szarakodasat h olcson vegyenek....talan rajonnek majd a nemetek is h itt csak felfele visz az ut :)
A kérdés, hogy teszem azt a 700 dodóról néhány hét alatt 400-ra eső Apple részvényt a 700-on bevásárló tulajdonosaik profitrealizálásnak fogják-e még akkor érezni?
Látok rá némi esélyt, hogy ez most már több, mint korrekció. Persze a további kimenetel jövőbeni hírektől nagyban függ. Az eddigi hírek szerintem egy bull trendből a semleges, sávozós felé való átmenetet indukáltak. A világgazdaság átmenetileg hűlni kezdett, részben a hóttfölösleges iráni olajmizéria miatt, részben Kína lassulása miatt, részben a folyamatos európai monetáris gondok miatt. Lehet, hogy csak egy hónap erejéig, kifutástól függ.
És természetesen tévedhetek is.
Érdekes nap lesz megint. Tegnap a DAX "bejelentett" egy új ellenállást 850 környékén, jó lenne tudni, mihez tartozik - sáv, szint, alakzat.
Ma várhatóan kényelmesen a talpvonal felett nyitnak, ugyanakkor mivel Ázsia sz@rt bele az amcsi örömködésbe, egyelőre kár temetni a duplacsúcsot. Pláne, hogy mostanában a látványosabb csuklások Ejrópából (vagy Ázsiából?) indultak világkörüli útjukra, ha jól emlékszem.
Viszont igy most nem igazán látni olyan alakzatot, amihez igazodhatna a menet.
Teendő: korábbi pozik újraértékelése, mozi, Lehetséges új alakzatvariánsok keresése.
Ehhez kiindulópont egyelőre a talpvonal, a két csúcs, közöttük a völgypont, illetve a tegnapi mélypont.
Ma még visszamászhat 6900 alá. A reggeli német elemzések 6835-ös korrekciós szintet tartanának ideálisnak, hétfői kilövéssel észak felé (negyedéves nyitás)
Magam hétfőig már nem valószínű, hogy rányitok, hacsak nem 6840 alatt egy longot, jövő heti átvitellel.
Végül is a világ egyik leglikvidebb instrumentumával üzletelünk, nemde? Ha rá is jön olykor a csuklásroham, rendszerint azonnal rohannak, hogy gyorsan hátbaveregessék :) Legalábbis ezt vettem észre eddig.
Egyébként nagyon ritkán viszek át turbócertit másnapra, de tegnap gyakorlatilag biztos voltam benne, hogy a 6900-et nem fogják egykönnyen elesni hagyni (negyedév-vége-hatás) Este aztán a zárásokat meglátva jól is aludtam :)
Ötpercesen MACD-n látszik egy 'izé' amit nagy-nagy jószándékkal akár negativ divergenciának is lehet nevezni, de annyira gyenge, hogy bármi piaci para vagy happy szembeköpi :-/
délben ezt a mégegyszer 910-t , miből gondoltad? ... mert bejött :))
"#174) Re: Szitu
Értékelés: 0
előzmény (#173: joe001) | válasz erre | Ma, 12:21
sztem illendő volna legalább 6910-ig a napi aljat még egyszer megtisztelnie a kutyusnak... )"
...szép semmi nap... nálam a napos trendvonalon ficeg (nov-től húzva), mondhatni ráült, kis elmozdulással alá is fölé is tud kerülni, viszont MA20 alatt van, ...dupla csúcs lehetösége nálam továbbra él, ezzel a zárással nem törölte ... hétfőn kiderül...:) jó hétvégét mindenkinek
Hogy miért éppen 6910? Semmi különleges oka nem volt. Már jó ideje a DAX a hobbim és pöttyet kezdem már kiismerni a rigolyáit. Úgy gondolkodtam dél körül, hogy a jövő héttől esedékes nagy hegymenetnek nem fog nekimenni valamilyen hétvégi minikorrekció nélkül a gapupos nyitás után.
És mivel a dél körülre már szépen alakuló fej bal vállának 6910 körül volt a napi legmélyebb leszúrása fél 11 körül, ezért úgy gondoltam, hogy idáig mindenképpen visszajön, sőt lehet, hogy az egész rést is betölti a közelgő felll előtt.
A 6950/6975 közötti napi maxot pedig Roccótól (német elemző) palizáltam reggel
Hát ennyi a nagy titok. Remélem nem okoztam csalódást. )
4101-en be vagyok ragadva pár száz otp-vel, remélem jövő héten végre elkopik... :)
Azér meg édes fijjam, hogy 4050 alá nem raktál stoppot külön számolunk bakker ....:) Most látom..Rémálom...JUUUjj
Bakker én keressem a pizt helyetted mikor nem vagy tökfej....hanem okos lurko vagy beszéled a külföldiek nyelvét aztán jó értelmes meglátásaid vannak ....meg lemész az egyszerűek szintjére....
STOP NÉLKÜL SEMMIT SOHA....
Kedves birkanyiroo Úrhölgy valami p@cs hekkelt vagy nem tudom beírt össze vissza...büdös gyökér lehet ....de ez a stop dolog elgondolkoztathatna...mondjuk én egyetértek a hekkerrel......:)
......?)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?