Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Meddig várod vissza?
Csak kíváncsiság, mert túl korán nyitottam egy longot. - nem kellett volna -
Kíváncsi vagyok hogy ki tudok e szállni +-ban belőle?
De talán igen!
Kőkemény.
6550 alatt a Dax egyhónapos mélypont alá megy, ami ritka rondán festene hosszabb távlatban is, holott a német kilátások egyáltalán nem rosszak.
Április 4-én volt utoljára ilyen szakadás. Akkor azt még további esés követte. Minden részvény a Bollingert szétszaggatva esett új mélypontra. Kérdés, hogy ez megismétlődik-e.
Percesen tolom most én is... 6625 > 6590 short köröm volt az előbb, visszafelé nem mertem a longot, abban közel sem voltam biztos... de úgy fest csak felevickél és megint lesz egy ~6610 > 6575(?) short köröm...
Igen, a következő lefelé körbe el kell dobjam az előbb emlitett shortot (6612on nyitottam)... nem váltotta be (eddig) a remélt 6575 környékét (valszeg nem is fogja, 6600on ha kiszállok már jó a mostani erőtlen lefelé mozgásokat látva)
Kezdik érezni, hogy indokolatlan ez az alacsony ár?! :)
Igazából, ahogy nézem eléggé veszik itt 560 körül, nagy a forgalom.
Másrészről ez nem épp jó hir, a fejváll egyik 'ismertetőjele' a tankönyv szerint pont az, hogy jobbvállról lefele a nyakvonal utolsó törésekor nagy a forgalom.
Megvolt a felpattanás. Ha most az előzőnél alacsonyabb mélypontot üt, azzal megerősítést nyer a másodlagos csökkenő trend. Mondjuk én a dax cfd-t nézem, nem a promt indexet, de az sem nagyon különbözhet ettől. Már az emelkedő trendvonal tesztelése kerűlt képbe, azt még meg fogjuk nézni. Fibószintekre figyelni.
"...Óráson ez a 4 piroska gyertya elég ronda... vki tudja milyen gyertyaformáció???"
Szerintem meg tök szépek! )
Közben már öten lettek.
Magáról a 4-5gyertyás piros formációról ezekkel az arányokkal nem találtam semmit. A nyitó-záró értékek pontos egymásbahurkolódása egyszerűen azt jelzi, hogy szakadatlanul esünk. Az esés dinamikája lassacskán csillapodni látszik, de ez is természetes, mivel a csökkenés új vevőket (is) vonz.
+25-40 pötty nyitásra, futi jelen állapota szerint... Még mindig nem jön az armageddon :-Ð
Van amúgy egy olyan érzésem, hogy a sejtett nyakvonal letörése ellenére most oldalazunk kicsit. USA a karmester, nekik meg még nem akaródzik beesni.
Olyan OTP fílingem van: a csúcs megvolt, lefordultunk, de beesni még nem akar, emelkedni nem tud... Az is lehet, hogy nagy zutty helyett lecsorgás lesz és egyedül USA fejezi be az alakzatot 'rendesen'.
Szerintem ma megpróbálkozik a 6600-700 közötti tartománnyal, aztán veszi az irányt délre.
De majd meglátjuk. Ma én is csak ritkán leszek de azért figyelek, és ha valamit látok, vagy gondolok akkor közzé teszem - persze csak ha nem gond-.
Csigakorrekció start. Lufthansacsiga száguld az élen a tegnap megrokkant Infineoncsigával szorosan a nyomában. Már nem is olyan szorosan. (Na, ez sokat elmond erről az emelkedésről.)
Egy apróság, ami csak most esett le: Kína most zárt tízkor, az elanyátlanodott DAX számára csak most kezdődik (és úgy kettőig tart) a 'szabad kereskedési' időszak.
- Még mindig a múlt hét kedd 17:00 utáni "blow-off" hatása alatt támolyog az index.
- A 6490-es előrejelzett aljat tegnap gyakorlatilag elértük.
- Jelenleg 6490-6625 közötti pendlizés valószínűsíthető. A helyzethez képest az volna ideális, ha egy kezdeti 6625 után EMA200-ra csorognánk vissza(6490).
- Az EMA200 újbóli elérésekor könnyen előfordulhat, hogy egy füst alatt a kb. 6350-nél megkezdett többhónapos bikatrend induló értékét is visszateszteljük.
- Longosoknak 6650/6666 felett válna derűsebbé a kép. Ebben az esetben 6750-ig mehet.
Figyelem! A pánik lehetősége benne van a levegőben mindenhol! Amennyiben fellépne egy ilyen, villámygyorsan akár 6200-ig is lezuhanhat. Ennek elérésekor 6375-re húznák vissza ugyanolyan gyorsan.
- Erőteljes vételi jelzéseket csak 6760/6816 felett kaphatunk. Az ebből adódó cél 6970/7000 körül volna.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?