Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
én erre írtam,h m5-ön long készül. https://kephost.net/p/MTY3NjQyMg.png tegnap hasonlóan kezdett, de 2 nap sem egyforma. tegnap az alsó fekete vonalat átvitte, rést töltött. Nem maradt GAP. Ma szintén GAP-el nyitott, de megtartotta: " az ajtók záródnak". 5000db-os certi beszívta ma. 2590 körül nyitotta, 2300 körül zárta, -1,5M.
Értem én ezt a stoppot, de volt olyan is, hogy oké, -50 euró és nincs több pozi, aztán utólag jobb lett volna várni -70 euró minuszt, mert fordult és nézhettem volna 300 euró pluszt.
Azt szeretném, ha értenéd, én soha nem bírállak, néha egyet is értek ezzel a logikával. pl. csdobosnak írtam, hogy "stoppold" (a nasdaqra írtam), ha stoppolja, akkor nem csilingel a nyerő. De ő kitartott, és végülis busás +++ban zárta a nasit. Ha rám hallgat 0 körül zárja. Amit érteni kell, hogy ő a fő trendre tette a voksát, a longra, reálisabb volt a rakéta, az emelkedés, mint az esés. Írtad, 20500-ról shortolsz, ez volt a DAX ellenállása, már már logikus volt, hogy innen "hátha esik". De ha nem esik, ATH-t átlépi, lásd 19680, nem rottyant be, jött egy +800. Lehet most nem jön +800, csak +200-300, és rotty. Senki nem tudja. USA esések, zakók ellenére DAX szinten, ATH közelében maradt, ezt csdobos is leírta: "nem is érti miért a nasdaq-ot longolja, a DAX helyett". Tudod hányszor írta csdobos tavaly, hogy ktamask ATH-t vár, akkor short van? Legalább 2x. Mind a 2x ATH jött. Nem mondom, hogy a delfi jósdából kapom az adatokat. TA szemmel nézve, ez volt a logikus, mindegy mi van a világban. A világban háború dúl, ami óriási biznisz, pörgeti a tőzsdéket is. Ezt látom bele.
-Jó napot! Private Banking friss:-DAX, napi: Az emelkedés az elmúlt pár napban még
nem ment új csúcsra.
A 19 375 számít egy fontos vízválasztó szintnek a
long és a short oldal között. Ennek a szintnek a
letörése teret nyithatna a 17 500-as szint felé.
Rövid távon, ettől függetlenül inkább semleges a
kép.
A piros csökkenő trendvonal még él, a piros vastag
törése kellene egy újabb long szituációhoz.
Ellenállások: 20 625; 21 250.
Támaszok: 18 750; 18 125; 17 500; 16 875; 16 250.
Szerintem véleményt, bírálatot nyugodtan mondhat bárki, csak ne gyalázkodva. Elfogadok én is mindent. Van amit meghallgatok, van amit nem. Ez így normális. Aztán vállalom a döntésem következményeit. Én a többség tippjére vagyok kíváncsi, hiszen bármelyik nap, bármi lehet. Utólag úgy is lehet igazolni. Szóval én most nézem a minuszaimat és agyalok, hogy álljak-e még longba, vagy nyissam rá a harmadik shortomat.
DAX lefittyent 50 pontot. TA alapon. Ha valamikor short, akkor most nyitnám. 20840-850 között, stop 880. 30-40 pont bukó, vagy eshet tovább, és akkor STOP azonnal 0-ban.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?