Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Sziasztok, eddig read only... szimulátorban nyomom, de kezdek kacsintgatni az éles üzem felé :)
Ma eddig 6kilót hozott a daxi :) most épp longban ülok 6660 óta 20db-al (nem vettem volna mérget a 6650-re, amit itt jósoltatok)... kiváncsi leszek meddig zúz :) (kár, hogy csak szimu :(... de még nem árt a tapasztalat)
6720-on eladtam... valszeg élesben is ezt tettem volna, noha talán még van benne erő...
Törölt felhasználó2012. 04. 12. 16:02
Előzmény:
törölt hozzászólás
Igen, azt sejtem azért, hogy semmit nem jelent az, hogy demóban pluszban tudok maradni... sokkal több adrenalin/hezitálás valószínűleg ezt rontani fogja élesben...
Kettes számú probléma: DOW (amelyik leginkább 'szintbe' hozta a nyakvonalat) zárásra belemászott a második váll célzónájába. Ugyebár illene itt minimum egy-két napot eltöltenie, ugyanakkor mintha kissé sietősre vette olna a világ a menetrendet. Szóval most megint nem tudom, mi legyen, bizalomhiány vanik.
Papírforma szerint holnap a Dow is meg az SP is megcsinálhatja az inverz jobb vállat, vagy legalább annak nagyobbik részét. A pénteki napoknak egyébként is inkább realizálós-lecsorgós karakterük szokott lenni, így pont kapóra jönne az alkalom. Holnapra ezért nem is várnék túl nagy izgalmakat. Ha mondjuk zárásra nagyjából a mostani szintre hoznák őket vissza teszem azt egy szitakötő-szerű napos dojival, az pont ideális volna egy jövő heti jelentősebb longfutam elé.
Nagyjából ezt látom most papírformának, az élet pedig megírja majd a valóságos forgatókönyvet.
Futik jelenleg a népi megfigyelés klasszikus pénteki figuráját árazzák, azaz lecsorgás, majd a nap végére remélhetőleg visszahúzás. A papírformának ez igen jó, mivel sp-nél így zárásra megépülhet a jobboldali inverz vállacska, mely aztán jövőhéten fordulhat termőre.
Ugyanakkor extrém rizikósnak érzem most poziban maradni.
DAX futi amúgy 725-735 közötti nyitást áraz pillanatnyi állapot szerint. USA indexekben estéről bennmaradt egy combos -div tizpercesen. DAX-ban -div percesen, mondjuk ezt a nyitással ~ le is tudjuk.
DAX futiban rövid távokon határozatlan +div.
Ázsia csak a nyitási résekkel erősödött, kereskedési időben csak platóztak.
Kicsit bővebben: 6840 felett jelenleg erős hínáros állja az útját (olasz+spanyol+francia+Euro Stoxx500), így külső motoros vontatás (USA) nélkül nem fog tudni rajta keresztülevickélni. Az EU funda jelenleg annyira bekavar a TA-ba, hogy a különféle variációk felsorolása nehézkes.
Ha mindenképpen mondani kell valamit, akkor Rocco szerint a fő változat egy 6700-ig való lecsorgás, majd valószínűleg egy 6800/6840 közé történő emelkedés. Utána az US helyzettől függően oldalazás, vagy lassú, óvatosan követő emelkedés (ez már a jövő hét)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?