Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
A baloldali váll ~ két hét alatt épült meg, SP-ben ráadásul a jelenleginél jelentősen alacsonyabb szinten.
A magam részéről erre a ~ három napos jobbvállra kicsit bizonytalannak érzem rámondani, hogy 'megcsinálta'. Mindazonáltal persze lehet...
Ha tanultam valamit ebből az egész tőszdei mizériából, hát leginkább azt, hogy aki biztos a dolgában az vagy lúzer, vagy meg tudja venni az adott papirt :-)
Ahogy #889-ben irtam: DAX nem tud felmenni rendes jobbvállra: SP, NQ nem jön le rendesen nyakra: DOW tipródik. Ilyen elcseszett mixtúrában nem tudom, mit fog jelenteni a 'lassan épül' :-(
Hát nem tudom... eléggé felfelé indult el most minden eu index... meg is találták az ellenállásokat, várnám én is, hogy történik valami, de TA ide vagy oda gyanús, hogy ma is tökörészés lesz...
Ezt nem értem.
Fülescsésze, ha van az felfelé áll (ha az egyáltalán, minden esetre fordítottat nem látok). Célára az alj és a nyakvonal távolságának az 1,618 szorosa (161,8%)
(Ahhoz képest, hogy kezdetben egy-két papirt és max. néhány főbb, direkt releváns mutatót akartam csak figyelni, már majd' féltucat indexnél és tucatnyi mutatónál tartok... Bakker :-/ )
A német prognózis mára némileg derűsebbre van hangszerelve:
A 200 napos átlag vonala jelenleg 6480-nál van. Idáig esve is még bőven benne van a bullish trendben, viszont ma nem valószínű, hogy ez a veszély fenyegetné.
6775 napon belüli elérése esetén könnyen belelovalhatja magát egy kitörésbe, mely akár 7000 alá is elviheti.
Hozzáteszem, hogy Rocco a kereskedés első óráiban 6000-ig való lecsorgást látott még reggel, mely mint időközben látjuk, nem állta meg a helyét...
Röhej... egyáltalán mi van 6710nél az "átvertük a 6700on, de tovább nem bírjuk" ponton kívül?! Nyit egy negativat usa és máris zúzunk innen lefelé szerintem...
és most elkezdi azt, amit 690 és 710 közt csinált csak egy szintel feljebb... én továbbra is short (és akinek van esze az pont az inverzét csinálja annak amit mondok :D )
Számomra annyit mutat, hogy egyelőre tankönyvszerűen épül a korábban 7194-nél tetőzött háromcsúcsos fej jobboldali válla. Mivel némileg aszimmetrikus a formáció, alapesetben a jobb vállnak valahol 6940 körül tetőznie illene, hogy aztán onnan visszainduljon a nyakvonal felé...
Jelenleg ennyi játékteret látok. Megvizsgálva a napos chartot néhány évre visszamenőleg, kevés olyan esetet találtam, ahol a jobb vállnak sikerült volna a korábbi csúcs közelébe visszamásznia. Jelen esetünkben ez azt jelentené, hogy az épülő jobb váll maximális lokális csúcsa egy újbóli korrekció előtt max. 6950/6980-ig viheti.
Amennyiben 6760 alá ereszkedik, akkor 6666/6685 közé konszolidálódhat az első órákban. A nap további részében erről a szintről akár 6980-ig is kilőhet.
Ha nem esne 6760 alá délelőtt, akkor közvetlenül 6850-6970 közé mehet.
6610 alá esve rapid eladás venné kezdetét, melynél az első komoly támasz-zóna 6535-6350 között van.
A klf. időskálák egymásba ágyazhatóak: ennek megfelelően az alakzatok is.
Azaz pl. hónapos trend hetes korrekciójának korrekciója napn belül, amit épp tizpercen szembekorrigál...
Az Eliott-wudu is valami efféléből nőtte ki magát.
Vagy pl. most ugye sejtjük a DAX naposon azt a fejvállat, aminek a feje rövidebb skálán egy triplacsúcs volt, de még rövidebb skálákon még több és több alakzatot találnánk...
Amúgy firkálgattam egy kicsit - inkább nem az OTP-topikba raknám be, ha nem muszáj, mer' meglincselnek :-D link
Előbb véletlen az US.500 chartot nézve vettem DAX-ot. Közben rájöttem, hogy teljesen tökmindegy melyiket nézem mivel gyakorlatilag mintha tökéletes mása lenne egyik a másiknak. :D
Jókat írsz. Én spec shortolom a daxlit is és spx-et is ölég bő stoppokkal a rángatózás miatt, mivel ezt most lok tetőnek érzem H4-en. Van hely fel is le is, de a tegnapi zászló mintha kifutott volna az "időkeretből". :) Vagyis az sc meg volt tegnap, ma új vevők kellenek. Spx-ben el tudom képzelni, h lesznek, a daxban valahogy nem. Oszt lehet, h szopó lesz mindkettő, mivel mehetnek feljebb minden további nélkül.
Az a baj ezen a nyamvadt site-on privátban nem lehet, és mivel nem ott tetted ki az ábrád, így itt illenék. Én ebből nem igazán tudom mit kellene látnom. Egy fél mondatban elmondod?
"A klf. időskálák egymásba ágyazhatóak: ennek megfelelően az alakzatok is.
Azaz pl. hónapos trend hetes korrekciójának korrekciója napn belül, amit épp tizpercen szembekorrigál..."
Ehhez nem szükséges további kommentár, mivel abszolút helytálló. Ha nem világos a tőzsdéző számára az elérendő cél, úgy a megfelelő eszközöket sem fogja tudni kiválasztani. Gyors tőkevesztést fog elszenvedni.
Napizó ne nézze a hetes gyertyákat, míg a hosszútávú befektető nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja az ötperces alakzatokat, bár az alakzatok formája és dinamikája rengeteg hasonlóságot mutat. Nincs átjárás az idősíkok között, bár a maga helyén mindegyiknek "igaza van", még ha látszólag szembe is mennek egymással. Aki össze-vissza ugrál a stratégiák/idősíkok között, az közép-hosszútávon biztosan póruljár a tőzsdén.
Pld. az irtózatos sebességgel mozgó Tejútrendszerben kering valamilyen (saját) sebességgel a Naprendszer, melynek Föld nevű bolygóján a bolygó forgásirányával szemben száll egy repülőgép, amelyben a gép menetirányával szemben repül egy légy.
Merre és milyen sebességgel halad a légy?
Einstein válasza: Ez mindig a vonatkoztatási rendszertől függ, azaz ha te a repülőn ülsz, és a vonatkoztatási rendszer a repülőgép, akkor a légy (látszólag) a saját sebességével repül az ellenkező irányba (korlát a gép burkolata), holott egy másik nézőpontból (s Földről) tekintve éppen előrefelé repül gépsebesség mínusz a saját sebessége értékével... stb...
Ha pedig a gép végéről előrefelé kezd szállni, akkor egy darabig még a gépnél is gyorsabban repül.
Sziasztok ! szvsz D1-n felül régi rés alja (4.-3.), kb 6944, ha eddig felszaladna és nem tudná betölteni, igy kiépülne a jobb váll, igazodva barifodrászúr meglátásához ... ez csak 1 varáció ... h1-n a 16-17 közé húzott kis trendvonal még viheti felfele, annak ellenére hogy most épp lefele csordogál .... hopp mire leirom el is éri kb 6730 ....
szvsz, nehéz beszállót találni bármerre, tegnap is 5 perc alatt ugrott 50 pontot , ....úgy megy minden , fundát lexarja, TA-t is, híreket is ...arra megy amerre a legkevesebben számítanak rá ... :))
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?