Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
régebben találtam vhol egy CCI-Stochastic taktikát , azt próbálgattam, ...gyorsra állítva mindkettöt,(cci10 sto5-3-3), csak ha egyszerre adnak jelet , és +100 +80 lekeresztezése short , -100 +80 alulról long, .. hááát ... nem volt tökéletes.. :)) ... támaszokat , ellenállásokat nem leht egy taktikban sem figyelmen kívül hagyni ... :))
A "CCI" kb. 1 órája éles szögben elérte D1-en is a -100-as vonalat, ergo ha 6900 alá bukik, akkor onnantól viszonylag jó eséllyel short! Ha felette marad, akkor viszont visszaemelkedhet bármeddig. Szeretem a CCI-t, rendes-csendes-megbízható kis indikátor.
ha osszehasonlitod snp-t a dax-szal akkor jol lathato h egy-egy hevesebb korrekcional az snp mindig joval kevesebbet esik vissza mint az snp....ez kb. annak tudhato be h kint egyre jobb adatok jonnek, mig itt picit szolidabbak az adatok....viszont sztem vmikor el fog tunni az snp "felara" a dax-hoz kepest...igy h a dax kepes volt 7k fole menni, illetve usa uj eves csucsra, ugy gondolom h a dax is elobb-utobb meg fog probalkozni vele....6865 kornyeken en longban gondolkoznek...lehet h nem megy le addig hanem megfogjak itt, de en megvarom hatha beesik addig....
Sztem kábé most árazták be a délután várható amcsi job-adatokat. Ha azok nem lesznek valami feltűnően rosszak, akkor a kijövetel után valószínűnek látok egy emelkedést.
RSI rövid skálákon egymást érik a középgyenge pozitiv divergenciák, tiz perc és fölötte viszont minden magabiztos esést mutat. A bányászkanári alapból rosszul van, de pillanatnyilag nem romlik az állapota... Forgalom erősödik...
6900 alatt már sp500 is 1400-en vagy azalatt volna, így elképzelhető, hogy Börni ma esti beszédére megint felrántják holnapra. Vigyázni kell a shortokkal. Aki még nem nyitott, az innen inkább üljön rá a kezére holnapig, és ma mindenképp zárja.
Persze ha Amerikát közben elengedik, akkor szabadesés.
Rendes a DAX-tól, hogy igy reggelente végigmegy a tananyagon. Tegnap reggel volt egy-két mini fej/váll a percesen, fel is meg le is: ma talán egy "Zászló csökkenő trendben"...
Szerinte jelenleg bázisépítés folyik, így ha a 6970 elesne, akkor 6910 és 6865 között találhat leghamarabb szilárdabb talajra az index.
A további FEL csak 7065 fölött lesz valószínűsíthető. A köztes felszúrások 7000 és 7025 között ebben az esetben még senkit se vezessenek félre, foglalható össze röviden a napi előrejelzése.
Sztem _egyelőre_ ezért nincs. De ha a délutáni adatokra az újvilág bevörösödik, márpedig ezt valószínűbbnek érzem, mint az ellenkezőjét, akkor 6900. Mi több, az ott egy gyenge, 50%-os fibószint.
Hát igen, jó volna, ha lenne végre egy személyeskedéstől mentes DAX topik, ahol értelmes informáciáramlás zajlik. Tőlünk függ, hogy meg tudjuk-e csinálni.
Szerencsére a pf-moderátor mostanában éberebb, mint korábban, így ha nincs más mód, rajta keresztül kell kisűrnünk a nem ide való hsz-eket.
Duplacsúcs van vizszintes, ereszkedő, emelkedő talpvonallal, plusz a szokásos TA-sz*pató gonosz brokik akik a fals kitörésekkel etetnek... Sosem egzakt számokról van szó, legalábbis nálam nem.
Nah. Ahogy én látom. Nyitás futi alapján 970 környékén, stimmt. Duplacsúcs talpvonala 940-915 között, szerintem oda mindenképpen illene lebóklászolnia.
Lehetséges alternativák:
- nagy forgalom mellett szakitja a talpvonalat: ebben az esetben célár 6650 körül
- szakirodalom szerint a duplacsúcs néha igazából tripla. Ebben az esetben 915-ről fordul és fel 7070-ig
- ha az alakzat nem duplacsúcs hanem valami más, akkor fenetudja :-)
Jelen pillanatban a dax két világ határán egyensúlyoz. Kb. 6970 a vízválasztó, a futik jelenleg ekörüli nyitást valószínűsítenek. Ha sikerül minél magasabbra eltávolodnia ettől, akkor bikarally jöhet kb. 7350-ig első körben, ami akár a jövő héten kiteljesedhet. 30 napos cél lehet ebben az esetben a 7600.
Ha zuhanni kezd, 6400-6200 táján foghat padlót, szintén a jövő hét végéig bezárólag.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?