Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 04. 10. 00:04

DÁVID IBOLYA A JÖVŐ, HA ELLENZÉKBEN MARAD  

Ha Dávid Ibolya nem köt koalíciót a FIDESSZEL:

1. ) hiteles marad ígéreteihez, nem segíti hatalomra Gyurcsányr sem, Orbánt sem

2.) Orbán nehezen élheti túl komoly presztizsveszetség nélkül az újabb vereséget, a jobboldalnak új vezér kell. Orbánnak most létérdeke az MDF szövetség.

3.) Az új Mszp-Szdsz kormányra népszerűtlen intézkedések várnak, az MDF növelheti népszerűségét

4.) Butaság lenne koalíciót kötnie Orbánnal, hiszen Orbán ledarálhatja 4 év alatt, ráadásul önállóan jutottak be

Szumma: nagy lehetősége van Dávid Ibolyának hogy ismét jelentős konzervatív párttá tegye az MDF-et.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
saru 2006. 04. 12. 10:49
Orbán percekkel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy elfogadja az MDF miniszterelnökjelöltet, arról viszont semmit nem szólt, - ami a lényeg, - hogy mi a véleménye a 8 pontról ?, tehát szerintem továbbra sem szabad neki egy szavát sem elhinni, hazudozik továbbra is, ilyen emberrel nem szabad és lehet együttműköni !
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 10:48
Előzmény: #117  Törölt felhasználó
Lacikap001,
várjuk ki a végét, mert tényleg elég bonyolúlt a helyzet most. Mondjunk Ibolyáról ítéletet egy kicsit később. Merthát ugye Orbán épp most mondott le végérvényesen az MDF javára a melnöki posztról. Majd meglátjuk. Ha egyértelműen bebizonyosodik, hogy Gyurcsányt támogatja, akkor az én szavazatomat örökre elveszítette. De az biztos, hogy akkor soha többé nem megyek el szavazni sem, és felőlem megrohadhat itt minden.
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 10:47
Előzmény: #114  Törölt felhasználó
Kösz a választ! Akkor pechedre Te azon kevesek közé tartoztál aki tényleg szívott. Én már párszor feltettem hasonló kérdést Bokros gyűlölőknek és az a tapasztalatom hogy döntő többségük azon kívül hogy emiatt szenvedtük el a tatárjárást is , konkrétumot nem tudott mondani. A személyes sorsát illetően gyakorlatilag semmit , viszont egy ismerősének az ismerőse jól megszenvedte.
Bár ez Téged gondolom nem vigasztal...
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 10:43
Nem volt véletlen az MDF hirtelen jött támogatása, nem volt véletlen az a rengeteg kampány pénz ami csak úgy jött!
Ibolya 2006=Centrumpárt 2002
MSZP fiokcsapata lett!
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 10:39
Előzmény: #115  Törölt felhasználó
*HUNGARY'S ORBAN PROPOSES UNNAMED DEMOCRATIC FORUM PM CANDIDATE
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 10:37
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
Gepida, nem olvastam sem a 8 feltételt, sem a levelet...
Elolvasva, nekem úgy tűnik ezeket a pontokat akár Gyurcsány, akár Kuncze is mondhatta volna (talán mondták is).
Ez van, Dávid Ibolya is meg van véve, úgy tűnik.
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 10:32
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
Pontosan már nem emlékszem, a GYES-nél 1900 Ft lehetett. Ehhez vedd hozzá, hogy megszüntették a GYED-et, ezzel már több, mint 20 000, ez kb. a harmada lehetett a család bevételének.
A GYES-t is csak azért kaptuk meg, mert azt a nem túl nagy jutalmat, amit év végén adtak, kértem, hogy jan. 15. után utalják csak át, hogy ne számítson az előző évi jövedelmembe. Egyébként buktuk volna azt is.
Nyomorogtunk, hidd el. Pedig nem gondolom, hogy két diplomásnak, az egyik közülük éppen doktorált, feltétlenül ez kellett, hogy legyen a sorsa.

Jó, nem is sokáig maradtam ezek után az állami szférában.
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 10:23
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
tokos,

számszerűsítenéd is ha nem túl személyes, hogy havonta mennyi volt a kiesés?
deodor 2006. 04. 12. 09:44
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
Válaszlevél = alap a tárgyalásra...szvsz
saru 2006. 04. 12. 09:42
A Marketing Centrum a mai napon közzétett négy változatában vizsgálta az esélyeket, ennek alapján mandátumbecslése szerint még a kormánykoalíció szempontjából pesszimista forgatókönyv esetén is 8 fős többsége lenne az MSZP-SZDSZ -es kormányoldalnak.

A cég ennél nagyobb arányú, 30-35 fős
többségű koalíciós győzelmet vár !

/ Forrás: Népszabadság online /
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 09:39
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
Nem is tudom, hogy szenvedtem-e, inkább csak csak nyomorogtam. Épp akkor vállaltuk az első gyermekünket. Két közalkalmazott. Mi olyan fene jól éltünk, hogy nekünk már nem járt a teljes családi pótlék, csak a fele, és éppen-hogy-csak megkaptuk a GYES-t. Tudod olyan hatalmas volt a jövedelmünk, hogy mi már alighanem a burzsoáziát képviseltük.
A vállalkozó haverjaim természetesen mindent megkaptak, úgy kb. 5-szörös egy főre jutó fekete jövedelem mellett.

Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 09:35
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
tokos,

kicsit konkretizálnád milyen szörnyű elvonásoktól szenvedtél a Bokros csomag nyomán?
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 09:28
Előzmény: #107  jancsika
Teljesen egyetértünk.

Kicsit konkretizálva a dolgot, az adó beszedése számomra azt jelenti, hogy mindenkitől beszedik, és nem azt csinálják, hogy akitől nem bírják, annak eltörlik, vagy nevetségesen alacsonyra csökkentik.
jancsika 2006. 04. 12. 09:05
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
Szerintem a helyzet egyszerű.

Be kell szedni az adókat, csökkenteni kell az adminisztrációs terheinket, ellenőrizni kell azokat akik nem viselnek közterhet, és hatékonyan kell elkölteni a pénzünket.

Ez szerintem mindenki érdeke
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 08:52
Előzmény: #105  jancsika
Egyéltalán nem.

A dolog egyszerű. A rendbetételhez szükséges, lesz egy megszorítás. Ha ezek maradnak, akkor engem fognak szorongatnmi, ha a másik oldal, akkor talán mást is, és engem kevésbé.

A szoci kormányokkal mindig ez a bajom, már a Bokros idejében is ez volt:

Azt rúgták, szorongatták, akit bírtak, nem azt, aki bírta volna...
jancsika 2006. 04. 12. 08:31
Előzmény: #104  Törölt felhasználó
MIért Tokos neked nem mindegy ki teszi rendbe az országot?
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 08:23
Előzmény: #94  jancsika
Kedves Jancsika,

Te mire szavaztál? Egy programra? És hogy fogja megvalósítani 11 képviselővel azt a programot Ibolya? A szociktól elzárkózik a tagság, a Fidesztől Ibolya.

Szerintem szembe megy az MDF-fel, mert ugye a tagság nem ezt szeretné, szembe megy a jobboldallal, mert az nem szeretné, ha a szocikat támogatná, és szembe megy a szavazóival, mert azok meg azt szeretnék, ha végrehajtaná a programját.
Egyébként ez a dolog még mindig beleillik a teóriámbam, de akkor sem írom le. Azért nem ártana, ha egy kicsit bagyobb fegyelem lenne az MDF-ben...
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 08:15
Előzmény: #101  Törölt felhasználó
Bocsi, már látom a linket.
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 08:15
Előzmény: #99  Törölt felhasználó
Hosszú távon, vagy megújul a bal és az SzDSz, vagy Ibike kivégzi őket.
Törölt felhasználó 2006. 04. 12. 08:14
Előzmény: #99  Törölt felhasználó
Sziasztok Skacok!
Hol látjátok ezt a levelet?

Topik gazda

marqves
4 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek