Topikgazda: allergia 2005. 10. 10. 09:50

Csányi Sándor nem lesz politikus  

Ugrás a cikkhez
Az MDF választmányi ülésén a Népszabadság szerint bejelentették, hogy a 2006-os választási lista első tizenkét helyének valamelyikén szerepel majd a párt 8 parlamenti képviselője. 5%-os parlamenti küszöb átlépése esetén ezek a képviselők mindenképpen mandátumhoz jutnak. A 4 kiadó helyen az MDF szövetségeseket és országosan ismert személyiségeket kíván felvonultatni. Az MDF nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy az egyik ilyen jelölt Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatój a lehet.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=59832
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
prfecó 2005. 10. 12. 08:15
Elfelejtettem az Alapitvány megszünése esetén bizonyos esetekben - ha az összeg mgvan - az Alapitok dönthetnek ugyis, hogy a befizetett összeg visszajár. és általában a Cégbiróság jóváhagyja.
Ez nem jelenti , azt hogy bárki ál Alapitvány hozna létre, sőt minél több magánalapitványra lenne szükség a hátrányos helyzetben lévők megsegitésére.
Az azonban tény, hogy OTP első kárpótlási jegyért kibocsátott részvényét csak birósági per benyujtásának realizálása után lehetett visszaszerezni az OTP-től, mert belső döntésük alapján nem adták ki a részvényt, hanem pénzzel kárpótolták a sikeres jegyzők közül azokat , akik nem fogadták el felvásárlási javaslatukat.Voltak olyan személyek, akik ezt zokon vették és hosszadalmas herce-hurca lett a vége.
Mindenestre Jokor ,johelyen volt.Csányi az Ur nem valami külföldi.Lásd K+H,Erste,stb.Én egyébként ugy tudom , csak a Takarékbank van magyar tulajdonban,.Hiszen az OTP is külföldi tulajdonosok kezében van és az is osztalék külföldre kerül.
prfecó 2005. 10. 12. 08:01
Az alapitványok külön világ. Tájékoztatás végett mindenkinek. Megoldható az is , ha valaki egy alapitvány részére x összeget adományoz és hosszutávu megállapodást kötnek (min. 3 év) , az alapitványi jótékony célra a befizetett x összeg plusz az annak az összegnek 50 % -a költségként elszámolható. Nem biztos, hogy ezzel bárki visszaél,de a törvény ezt mondja ki.Egyedül az Alapitvány Elnökétől függ, miként itéli meg, az adóhivatal kussolhat.
Sokan játszák ezt a pályát.Persze van költság is pl.ügyvéd, cégbirósági bejegyzés ,bejegyzett pü. szakértő 500 millió felett de ezek is mind leirható pénzek
Törölt felhasználó 2005. 10. 12. 07:18
Előzmény: #28  elemes
Na ja. :)
elemes
elemes 2005. 10. 11. 22:24
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Nono. Az alapítvány egész más tészta. Icipicit utána kell nézni a vonatkozó szabályoknak

Csányi 1 mrd-ot belerakott az alapítványba a saját vagyonából. Ettől kezdve ez az alapítvány vagyona, Csányi nem kérheti vissza semmilyen módon.
Törölt felhasználó 2005. 10. 11. 21:25
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Én se mondom, hogy rossz, csak azért agyon van istenítve a kevésbé tájékozott körökben, hogy 1milliárd... húha... milyen jó fej ez a Csányi pajtás... Mert azt tényleg sehol sem teszi hozzá a média, hogy csak a kamat amit osztogatnak. :\ Objektív tájékoztatás...:\
Törölt felhasználó 2005. 10. 11. 20:55
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
jobban mondva: nem 1 yardot oszt szét évente, hanem "befekteti", és a kamatait szétosztja
így tesz a Nobel Alapítvány is, csak ott persze a kiinduló összeg jóval nagyobb volt...
azért én még az 1%-nak is örülnék, mert az évente 10 misi... kb. 5%-nál 50-et osztohgat szét, ami nem sok, de jópár a.-nak még ennyi se jut...
azért nem rossz az
Törölt felhasználó 2005. 10. 11. 19:17
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Az a "vicc" a Csányi-alapítvány dologban, hogy nem az 1milliárd az alapítvány vagyona, hanem annak a kamatai... csak ezt nem szokták hozzátenni... és ha az OTP-nél van ez az 1milliárd... hát... nem bővelkedhetnek a szétosztható javakban...>:)))
Törölt felhasználó 2005. 10. 11. 15:41
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
akármennyit is bukott biztos nagyon megviselte :-)
Törölt felhasználó 2005. 10. 11. 15:39
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
a kurátor odaítélte saját gyerekének (elvált, és nem a nevét viseli) a "fődíjat" :)))

...vagy vmilyen más ügyből kifolyólag odaadták Kulcsár Attilának :)

ill akár át is vághatták az adásvételi szerződés elírásával, amit pöptében átfutva nem vett észre, és nem

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója 75 százalékos tulajdonrészt szerzett a siroki Magyar Lőszergyártó Rt.-ben. A gyár pisztolyokhoz, riasztó- és vadászfegyverekhez gyárt lőszereket - írja a Világgazdaság.

lőszergyárat vett, hanem lószargyárat, és jól átk..ták szegényt a pármilliós értékű istálló megvételével
:)
Törölt felhasználó 2005. 10. 11. 15:19
Előzmény: #20  elemes
1 milliárdról és Csányiról a legutóbbi alapítványa ugrik be.
Azt persze nem teljesen látom át, mi lehetett benne a bukás, azt meg még kevésbé értem, hogy lehetett abba a csőbe belehúzni, de ki tudja, egyeseknek még az is sikerülhet....
spade 2005. 10. 11. 13:35
Előzmény: #20  elemes
Naaa , segitssss :)
elemes
elemes 2005. 10. 11. 13:28
Előzmény: #19  spade
Tessék újságot olvasni :-)
spade 2005. 10. 11. 13:11
Előzmény: #10  elemes
elemes,

> Sándorunk kábé egymilliárdot bukott.

Min volt ekkora buksi ?
Törölt felhasználó 2005. 10. 11. 12:07
Előzmény: #17  elemes
igazad van biztos nem teszi be az elúszottba, sőt személyiségéből ítélve biztos illik rá viki mondása, hogy megbocsájt, de nem felejt, mindezekkel együtt nem hiszem, hogy még abban az évben nem szerezte vissza más oldalról ezt a nagyságrendet akár adó akár máshonnan....
elemes
elemes 2005. 10. 11. 12:01
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
De, az bukta volt. Most még kicsit fut a pénze után.

Ez a "megérzi - nem érzi meg" nehéz kérdés, mert ugye Gyurcsány is milliárdos volt már 96 táján, mégis gründolt egy kft-t hogy visszaigényelhesse az uszodaépítés az ÁFÁ-ját. Csányi más arcot mutat, de meglepne, ha betenné a "könnyen jött könnyen megy" rovatba...
Törölt felhasználó 2005. 10. 11. 11:47
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
iszonyú vakvágányon vagy legalábbis ami engem +a magasztalását illeti....amit leírtam az inkább objektív, realista mint szubjektív...
Törölt felhasználó 2005. 10. 11. 11:24
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
Örülök neki, hogy nem lesz politikus, de látom szeretitek magasztalni...:)
.
"Ne felejtsd el ember vagy!"
Törölt felhasználó 2005. 10. 11. 10:20
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
ja neki a milliárd annyi mint másnak a millió,
otp részvényben van neki 22 milliárd+az agrárcégek amelyekhez fog dőlni vagy dől az EU támogatás plusz néhány milliárd külföldön és nem az offshora cégeire értem.....
Törölt felhasználó 2005. 10. 11. 10:04
min bukhatott 1 milliárdot a csányi? ez szerintem csak elmaradt haszon lehet, pl. mikor a részvényopciós elképzelését lehúzták pár százezerrel, de még ilyen sem hiszem hogy lett volna

ekkora összeget sem érez meg szerintem.
Törölt felhasználó 2005. 10. 11. 09:42
Előzmény: #1  portfolio
.....mégegyszer mondom: NEM LESZ gázáremelés.....
elemes
elemes 2005. 10. 11. 09:16
...persze még nem adta fel, csak átsorolta a "fenébe, átvertek" kategóriába.

elemes
elemes 2005. 10. 11. 09:09
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
"Lehet, hogy csőbe húzta de kb ez annyit jelenthetett csányinak mint a bolha az elefántnak"

Sándorunk kábé egymilliárdot bukott.
Törölt felhasználó 2005. 10. 10. 17:48
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
kapott ajándékba betoncsizmát :)
meg szicíliai nyakkendőt :)
az özvegy meg dísztáviratot...
ki lehetett az a megboldogult ügyes ember? nem lehet, hogy Sanyitól még gyerekkorában kicsikarta az üveggolyóit? vagy vmi hasonlóan nagy jelentőségű izébe vitte bele... eladott neki egy Pick részvényt 10Ft-tal a piaci ár felett :)
Törölt felhasználó 2005. 10. 10. 16:57
Előzmény: #6  elemes
és csak úgy futni hagyta a sanya?
vagy dobott neki egy rózsát?
lehet, hogy csőbe húzta de kb ez annyit jelenthetett csányinak mint a bolha az elefántnak :-)
Törölt felhasználó 2005. 10. 10. 13:30
Előzmény: #4  opposition2002
"...porig égetné magát egy 1%-os kis párt jelöltjeként"

Okos üzletember csak alacsony áron száll be (vagy sehogy)
elemes
elemes 2005. 10. 10. 12:40
Kicsit sarkítottnak érzem a véleményed.
Azt gondolom, hogy Csányi, akár forgat ilyen terveket (lásd "válságmenedzselést szívesen elvállalnék"), akár nem, semmiképpen nem mutatkozhat politikai pártok közelében, mert azzal nagyon sokat rontaná kenyéradó bankjának az üzletmenetét.

Sőt, azt gondolom, hogy ha meg is fordult a fejében a (gazdaság)politikai szerepvállalás lehetősége, most már komolyan gondolja a nemet.

Egyébként láttam már olyan embert, aki csőbe húzta Csányi Sándort, szóval ő sem tévedhetetlen.
allergia 2005. 10. 10. 12:11
Nem tudom, Antall kire szavazott volna, de nem is érdkel. Szerinted a Fidesz beengedné maguk közé Csányit? Kontra Orbán, kontra bankárkormány? Akkor meg melyik párt maradna Csányinak, ha nem az MDF?
opposition2002 2005. 10. 10. 11:52
Előzmény: #3  elemes
Ennek a hülye tyúxarossarkú kapamániás ügyvédnőcskének kéne a Csányi pénze, hahaha. Nem hiszem, hogy a mi Sanyánk meszet evett volna, és porig égetné magát egy 1%-os kis párt jelöltjeként. Ezekre mág Antall sem szavazna, ha élne...
elemes
elemes 2005. 10. 10. 10:09
Előzmény: #2  allergia
Never say never :-)

Csányi egyszer szólta el magát, akkor is deklarálta, hogy a politika nem érdekli, maximum a válságmenedzselés.
allergia 2005. 10. 10. 10:02
Előzmény: #1  portfolio
Sanyi, ne máááá....Te vagy az utolsó reménységük!

Topik gazda

allergia
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek