Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta 2020. 09. 09. 12:42
Előzmény: #11556  szieszta

Azt még azért elfelejtettem, hogy ma is szaporodott a tether. Mostanában napi szinten varázsolnak elő, ez azért nem nagyon volt jellemző.
Ehhez képest nem nagyon robbantak be a coin árfolyamok, ahogy ezt máskor megszoktuk. Ma csak 130 milliót dobtak hozzá.
Ha ilyen ütemben folytatódik ez a "pénzhamisítás" még a FED-et is megelőzik.
  • Circulating Supply14 332 063 126 USDT
  • Total Supply14 834 563 557 USDT
szieszta 2020. 09. 09. 12:35
Előzmény: #11557  AlonsoRenault

Látod, ennyire lehet komolyan venni a kriptopiacot. Minden oldal egy kicsit más.
Tehát hasraütéssel megy a dolog, mindenki azt hazudik, ami legjobban megfelel. Az árfolyam jóslatok is így működnek, ráadásul minél nagyobbat mond, annál nagyobb szakértőnek érzi magát.
Teljesen igazad van, betiltani semmit sem lehet, mert annak ellenére, hogy az emberölés is be van tiltva, mégis elég sokan lesznek gyilkosság áldozatai. Hasonlóan a kábítószerhez, ami ugye szintén be van tiltva.
Ezt tovább már nem ragozom, hiszen jópárszor ezt már megbeszéltük indivel. Ha nem te vagy az, akkor az ikertesód, mivel az írásaid stílusa teljesen megegyezik,ráadásul csak ő volt az, aki kitartóan válaszolgatott mindenre, persze személyeskedéssel fűszerezve.
Nem kell félned, hogy kinevetünk az árfolyam jóslatod miatt, nem vagy egyedül, aki nagyot akart mondani és mint szakértő, nem jött be neki.
AlonsoRenault 2020. 09. 09. 11:49
Előzmény: #11555  szieszta
Nem várom el, hogy érettségire alkalmas személy legyél, mert akkor tudnád, hogy nem kijelentő mondattal szólítunk meg valakit. :) Szóval ezen hatalmas poénodat hagyjuk is a fenébe, mert beáraztad vele magad. Egymástól szedik el a pénzt? Más piacokon nem? :) Még mindig a tiltásnál tartasz..mondtuk már, hogy lehetetlen, mert csak a szőnyeg alá söpörnék. Nem érted meg, ezt sem. Miért is kellene tiltani? Mert neked nem tetszik? Nem anonim szóval mi a problémád vele? Azt felfogod azért, hogy technikailag nem lehet betiltani? Vagy ezt sem?
AlonsoRenault 2020. 09. 09. 11:43
Előzmény: #11556  szieszta
Ha normális munkát akarsz végezni (és hát miért ne akarnál), akkor minden jelentősebb oldalról másold be az adatokat, mert minden oldalon kicsit más az adat. Ne legyél felszínes. Csak érdeklődnék: ismered-e a következő jelenséget?:
https://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/kenyszerbetegseg/373
Nekem nagyon ismerős ez valahonnan..(nem nem magamban ismertem fel, de honnan lehet ilyen ismerős? :) ) 
szieszta 2020. 09. 08. 19:53
Előzmény: #11495  szieszta
A számok magukért beszélnek. Újabb 50 milliót előhúztak a fiókból.
  • Circulating Supply14 200 158 820 USDT
  • Total Supply14 585 849 999 USDT
szieszta 2020. 09. 08. 19:47
Előzmény: #11554  AlonsoRenault

Köszönöm a megtisztelő megszólítást, de nem én vagyok Jézus. Nem tudok csodát tenni.
Szerintem az államok azért nem foglalkoznak a kriptókkal, annyira kicsi piac, hogy nem is érdemes rá időt pazarolni. Had játszadozzanak vele a koinerek, hiszen úgyis egymástól szedik el a pénzt.
Más lesz a helyzet, ha el kezdene nőni, szerintem azonnal tiltani fogják.
Hasonlóan, mint az e cigit. Tudatosították, hogy nem tudják megadóztatni és óriási pénztől esik el az állam, így gyorsan "kiderült", hogy mennyire káros.
Ez van a vírussal is, letelt a turistaszezon és máris bedurrant, mintha figyelte volna  a naptárt.
Aki pedig azt hiszi, hogy a demokráciában nem lehet valamit betiltani, akkor nézze meg a kormányok döntéseit a vírus miatt.  Bármit megtehetnek, csak kell egy megfelelő sztori.
AlonsoRenault 2020. 09. 08. 16:15
Előzmény: #11551  szieszta
Jézus. Nem, hogy gondolom, de most is épp ez van amiben élsz, csak az egy másik rendszer. Nem tűnt fel? Azért találták ki, mert ha néha gondolkodnál a dolgon akkor rájönnél, hogy pont ugyanazokat tudja, csak egyes tulajdonságai jobbak is. Ékszer, meg félvezető gyártást hanyagoljuk az nem lényeg, ebben meg rosszabb ha úgy vesszük.
Törölt felhasználó 2020. 09. 08. 16:08
Adozassal kapcsolatban 150k-500k-ert (USD) lehet venni allampolgarsagot jo nehany orszagban ahol nem kell arfolyam nyereseg adot fizetni; de aki nem akar ennyit bele olni es mondjuk kikoltozik nemetorszagba 8 honapra ottani cimmel (ott sem kell krypto utan nyereseg adot fizetni); bar valoszinuleg bele kerul az embernek 15-40ezer EUR-ba.
Persze az adozas az 1 kulon tema, ha pedig normalisabb penzrol van szo akkor azert azt a projektet elo kell kesziteni...
1M$-os arfolyamot amugy sem tartom a kovetkezo 3-5 evben valoszinunek...
eloszor kozelitsuk meg a 6-szamjegyu erteket, majd 100-400ezer$-rol johet az a 70-80%-os korrekcio...
Nem kell annyira elore szaladni az idoben...mas 1M USD-os arfolyamnal a vilag nagyon mashogy nezne ki szoval nem biztos hogy szeretnenk azt latni...(legalabbis egyelore nem).
Törölt felhasználó 2020. 09. 08. 16:00
szieszta 2020. 09. 08. 11:28
Előzmény: #11550  AlonsoRenault

Hát ez az. Itt van a világ egyik leggazdagabb embere, és azt sem tudják, ki az.
Ha tényleg bejönne a jóslat és  1millió dollárért vennék a BTC-t, akkor minden idők leggazdagabb emberével állnánk szemben. Ugye ezt te sem gondolod, hogy egy olyan pénz vehetné át az összes fiat szerepét, ahol a 90%-a csak egy szűk kör kezében lenne és a 10%-on osztozkodna az összes többi.
Arról nem is beszélve, hogy állítólag akár 30%-a is hozzáférhetetlen már.
A bitcoinnál amúgy is sok ellentmondás van, mivel ha úgy tekintünk rá, mint pénzre, akkor költeni kellene és nem gyűjteni, ha meg fordítva, akkor meg nem pénz.
Gondolom ezért találták ki a marketingesek a digitális arany elnevezést, hogy ezzel is tudjanak reklámot csinálni.
AlonsoRenault 2020. 09. 08. 07:58
Előzmény: #11549  szieszta
Rendkívül értelmes módon összehasonlítottál egy 1 hetes projektet 1 10 évessel. Részvényekben sem bízol gondolom mert Wirecard és barátai. Azokkal szemben is nyomod a sejtetésidet az összemosós szövegeket? Egyébként is minek adná el, hogy leverja az árfolyamot? Van ott még neki olyan amiről nem is tudnak, hogy az övé ha még egyáltalán cselekvőképes. Logikus, hogy később is bányászott, miért ne tette volna?
szieszta 2020. 09. 08. 07:20

Így meg ez a coinvilágban.
Megalkotok valamit, felverem az árát, aztán leszüretelem a sok sok dollárt.
Kíváncsi vagyok, mikor áll neki satoshi is eladogatni azt az 1 millió darabot, amit még az elején bespájzolt. Tudom egyenlőre nem kell hozzányúlnia, mert elég pénzt tud gyűjteni az ingyen kapott coinokból, amit az elágazásoknál kapott. https://forum.kriptoakademia.com/t/eladott-a-sushiswap-feje-bedolt-a-coin/9883
AlonsoRenault 2020. 09. 07. 17:05
Előzmény: #11546  szieszta
Akkor az Atya lehetett aki szintén gyanús, hogy te vagy. De nyugodtan. Nem fáj.
AlonsoRenault 2020. 09. 07. 17:04
Előzmény: #11545  szieszta
Az hogy a coinpiac csak ekkorára nőtt 10 év alatt nem jelenti azt, hogy nem lesz jóval nagyobb. Az hogy vannak külföldi bűnözők és magyarok is, az nem lehet új senkinek. Szóval mondtál most valamit?
szieszta 2020. 09. 07. 16:11
Előzmény: #11544  AlonsoRenault
Én nem nyomogatom az egyiket sem. Ha valami tetszik, ha nem, megfogalmazom és leírom. Nem sunyi módon mínuszolgatok, aztán arra hivatkozok.
szieszta 2020. 09. 07. 16:07

Az, hogy a coinpiac 10 éve működik, még nem azt jelenti, hogy ez a jövőben is ugyanígy lesz. Csodáljuk a külföldieket, mert ők a nagy szakértők és haladók és pengék a befektetésekben, aztán kibukik egy onecoin, vagy egy wirecard, de madoff se panaszkodhat, hogy több éven keresztül átverte a befektetők krémjét.
A meggazdagodás vágya rózsaszín ködbe burkolja a nagyon rizikós befektetéseket.
AlonsoRenault 2020. 09. 07. 15:57
Előzmény: #11541  szieszta
Erre uppolja magát. :) Lol..
AlonsoRenault 2020. 09. 07. 15:56
Előzmény: #11541  szieszta
Nem tudom a vércsoportod, nem is érdekel. Ismét tévedsz, ez több fórumozó is megállapította már, mindig akkor jelenik meg amikor te is..Fura nem? Semmi olyat nem írtál amit ne tudna még vagy pár 100 olvasó itt. Szóval akkor végre a biznyítékok is jöhetnének. Ki személyeskedik Veled? Az hogy nem tartalak hitelesnek az nem az. Te szerinted nem személyeskedsz ha már ez neked az? 
Törölt felhasználó 2020. 09. 07. 15:47
Előzmény: #11540  AlonsoRenault
Született konyhaművészek. Amennyire emlékszem, imádják pld. a mézzel, cukorral készült szalámikat, hétvégéken meg az ilyesmiket: 

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5f/Smalahove_klar.JPG
szieszta 2020. 09. 07. 15:45
Előzmény: #11539  AlonsoRenault

Ez érdekes, hogy nekem még a vércsoportomat is tudod, indi-re meg csak ennyire emlékszel... "Ez az indi vagy ki a tök jó.
Amit leírsz, az indi szavai: kisnyugdíjas, kétdolláros, atya =nemelemzo vagy szieszta, hazudsz és lám megjelentél és máris felpörgött a párbeszéd, de főleg a személyeskedés, aminek semmi köze a témához.
Mint a régi szép időkben, csak még a mínuszok nem gyűlnek.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek