A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Bebizonyosodott..:) Legalább 5-10 emberre mondtad már ezt, minden szerencsétlent meggyanúsítasz vele. Ha bebizonyosodott akkor van bizonyítékod is nem? Várjuk akkor. Látom zavarba ejt, hogy tudom a kis történetedet de mégse az vagyok akinek hiszel. Gondoltad csak az olvas aki ír is? Mókás ember vagy. Mi a szerepe annak, amúgy hogy kivel beszélsz? Nem kérem én a törlésedet, legalább nem unatkozok, tudok kinek írkálni, kész haszon hogy itt vagy, hiszen kontrasztot állítasz a tényeknek. Írhatnál mondjuk igazságokat is a témában dehát ez a magánügyed, hogy ki minek ítél itt meg téged. Szóval ne rettegj, nem jelent fel senki, becs szó, nem akarja senki elvenni a fórum nevű játékot tőled. Bevallom azért zavar az, hogy minden veled ellenkezőben az antikrisztusod látod. Ez az indi vagy ki a tök jó mély nyomot hagyott benned. Volt személyes tali is?
Svédországban és Dániában pld. minden olyan magánszemély jövedelme, amely meghaladja az átlagos országos jövedelemszint 1.3 ill. 1.5-szeresét az adott évben, közel 60%-al adózik. A kriptovaluták árfolyamnyeresége esetében én még náluk is bőven látok teret felfelé, nemhogy az alacsonyabb adókulcsú országokban.
Ha tanultál, olvastál volna valaha az adózásról, akkor nem mondanál ekkora butaságokat. Normális országban semmin nincs ekkora adóteher, mert nem fizetnék be, tehát az adócél nem teljesülne. Ilyet csak olyat mond aki igen messze áll a realitástól. Értsd.: nem ért hozzá kicsit sem. Gondolod, hogy kormányunk követte el? :) Wow. Szted mi érdeke bármely kormánynak létrehoznia ezt? Mi lehet a motiváció?
Most már bebizonyosodott, hogy indi vagy, mert ilyen pontossággal és ennyire megegyező felfogással nem hiszem, hogy bárki is követné ezt a topicot. Ráadásul ugyanazt ismételgetve, mint amit anno indi írogatott. Gondolom megy is a jelentgetés a háttérben. Írj a moderátornak, ki kérte a nemelemzo törlését. Az amiatt volt, amit előbb leírtam. Azzal jöttél, hogy nézzem meg a népszerűségi rangot, mennyire szeretnek, ezt azután, hogy tettél róla, hogy végig mínuszoltál 3 évet visszamenőleg. Indi is mindig a kidobással fenyegetett, amíg őt ki nem dobták. Tehát Déneske, folytathatod.
Ezt az 'ésszerű összeget' bízzuk az Adóhivatalra. Ha számukra az ésszerűség határa ebben az esetben 90+% volna, azzal a reálgazdaság területén tevékenykedő fiat-adófizetők 99+ százaléka nagy valószínűséggel egyetértene. Amit viszont a mai napig nem lehet tudni, hogy maga a Kormányzat mennyire van benne magának a virtuális eszköznek az útra bocsátásában. Szatocsi úr kilétének feltűnően hatékony fedezése ugyanis számos kérdést felvet. Mindezt egy olyan világban, amikor egy mezei polgár teljes online tevékenysége nyitott könyv a szolgálatok számára. Már amennyiben akarják, hogy az legyen.
Fojtófogás? :) Nem lehetne kicsit jobban dramatizálni? Nem eléggé drámai ez a kifejezés még..Tuningolj rajta! Egyébként mi a baj ezzel, hogy szólnak adózni kellene? Sokan nem is tudják szerintem, így köszönik szépen a figyelmeztetést..
Az árfolyam növekedésnél nem vállalt a spekuláns rizikót, az árfolyam csökkenésből (veszteségből) meg nem kell fizetni. Ez a rizikó . Aa árfolyam veszteségnél meg shortolni kell, így azzal keresett nyereség is adóköteles.
Ez is hamvába holt azóta ha követted a fejleményeket. Nincs jelenleg eszközük nagy mennyiségben ellenőrizni a coinereket. Sajnos. Mert nyilván a jövőnek annak kell lennie hogy adóznak egy ésszerű összeget a nyereség után. Egyébként célszerű is ha költeni akarsz belőle.
Ez is ismerős nekem is. Valaki nem ért veled egyet = személyeskedés. Persze, hogy képben vagyok, mivel évek óta uralod a fórumot a téziseiddel és ez a kicsit is hozzáértőnél kiveri a biztosítékot. Nem töröltetted magad hanem töröltek kis barátom. Ez után még számos álnéven jöttél vissza, amit a fórumtagok töröltettek, mert klón vagy. Aztán kivártál és a mostani neved valahogy megmaradt. Ne nézz már hülyének minket, nem mindenki amnéziás. Itt se szabadna lenned, mert töröltek. És nem te töröltetted magad, mert akkor ugye minek jönnél vissza álneveken? Szóval kicsit szerényebben, örülj hogy az admin engedi, hogy itt legyél és butaságokat írj a témában. Egyébként ha jól sejtem az Atya is te vagy. :) Hát..te tudod..
"Ha viszont fiat-pénzt szeretnének csinálni ezekből az eleve értéktelen virtuális vackokból, akkor álljanak ki névvel és címmel a Hatóság különféle kérdései elé, illetve fizessék meg a fiat-konverzióval együtt járó hatósági díjakat és járulékokat." Akarod mondani számodra értéktelen, a piac számára 10 éve nem nagyon értéktelen. Engedd meg, hogy a piac szavára jobban adjunk. Egyébként miről beszélsz? Most is ez van adózás tekintetében, átváltja és kifizeti rá az árfolyamynyereség adót. Németországban meg a semmit, mert ők valamiért nem az ellenséget látják a dologban (hanyatló nyugat ugye).
A stílus nagyon hasonló, vélemény is, meg a személyeskedés is. Ahhoz képest, hogy csak most regisztráltál és nem nagy örömmel olvasod miattam a fórumot, nagyon képben vagy az előéletemmel, főleg úgy, hogy nemelemzoként már töröltettem magam. Nem dobtak ki, de mikor végig mínuszolsz, aztán a "népszerűségi index" re hivatkoztál, úgy döntöttem, beáldozom azt a nevet. Úgy gondoltam, hagyom ezt a topicot, de utána meg folyamatosan rám hivatkozva személyeskedtél, így visszajelentkeztem. Gondolom a moderátornak is elege volt a jelentgetésidből,így repültél te is.....és eddig bírtad.
"..Szted mekkora lenne az adózási hajlandóság? " . Azokról a btc-tulajdonosokról beszéltem, akiknek több tíz- vagy százezer btc-jük pihen a 10+ évvel ezelőtt generált nyilvános kulcsaikon. Nyilván ők is megtehetik, hogy mozdulatlanul hagyják a készleteiket, ezzel megtarthatják az anonimitásukat is. Ha viszont fiat-pénzt szeretnének csinálni ezekből az eleve értéktelen virtuális vackokból, akkor álljanak ki névvel és címmel a Hatóság különféle kérdései elé, illetve fizessék meg a fiat-konverzióval együtt járó hatósági díjakat és járulékokat. Csak egy tollvonás kérdése az egész.
Én minden árfolyamnyereség utáni adót eltörölnék. (Tőzsdén, kriptotőzsdén szerzett nyereség után) Vállalta az ember a kockázatot illetve a eladási , vételi jutalékot is megfizette valahogy. Ingatlanadót azt még megérteném, mert ott nem csak a tulaj miatt nő az érték, hanem pl. állami , stb. beruházások miatt. Azért nem tett semmit a tulaj, hanem az adófizetők pénzéből újult , szépül a környék. Miért a tulaj arassa le ezt a 'hasznot'.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046