Topiknyitó: Portfolio 2015. 03. 11. 10:41

Concorde:nyárra elfelejtjük ezt a rémálmot  

Ugrás a cikkhez
Az elmúlt hetek botrányeseményei után sok ügyfélben megrendülhet a bizalom nemcsak a hazai brókercégek, hanem az alapkezelők iránt is, éppen ezért a Concorde Alapkezelő mai sajtótájékoztatóján Bilibók Botond vezérigazgató kiemelte, hogy a két...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=211254
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Mikieger85 2015. 03. 11. 12:44
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
Igen, utólag persze okosabb lettem és szerencsére nem egy fél élet megtakarítása bukta be, csak épp nem hiányzott a pofon.

#60: Ezt a kérdést pedzegetem pár fórumon, de max az érintettek (így a saját) kétségbeesésem "ken rájuk" némi felelősséget. Persze kérdés, hogy milyen időközönként van ellenőrzés és elég jó-e a rendszer ahhoz, hogy átlássanak a szitán (a BC és a jelen eset tanúsítja, hogy nem...).
akkoriis 2015. 03. 11. 12:36
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
Ha jól olvastam 70 milliárdra adott engedélyt az MNB.. ott nincsenek felelősök?
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 12:34
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
Nekem úgy tűnik, hogy olyan 2-3 éve kezdhettek el nagyon elmenni a piramis játék felé és ontani a kötvényeket!
akkoriis 2015. 03. 11. 12:34
Előzmény: #54  elemes
Ingyen? A saját állításod tudnád vele alátámasztani. S még "hozamot" kérnél érte? ehh... nem kvesztoros vagy bc-s vagy véletlenül? :)
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 12:33
Előzmény: #51  Mikieger85
"Csak a dolog kvázi bankbetét jellege húzott be"

Pont ez, aminek éppen az ellenkező hatást kellett volna kiváltsa belőled: gyanakvás, elkerülés.
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 12:32
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
Pontosan.
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 12:31
Előzmény: #51  Mikieger85
Utólag könnyű okosnak lenni de két dolog amin látszott, hogy bibi van:

- Maga a bankbetét jelleg már egy nagy felkiáltó jel!
- A cégnek 20 milla árbevétele van ami ontja a kötvényeket tíz-száz milliárd nagyságrendben.

Mint írtam, utólag könnyű okosnak lenni, de ez két intő jel!
elemes
elemes 2015. 03. 11. 12:30
Előzmény: #50  akkoriis
baszki,

semmit nem adnak ingyen.

mit fizetsz nekem, ha kikeresem a quaestor ex ante hozamígéreteit az elmúlt 15 évből?
akkoriis 2015. 03. 11. 12:29
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
"Tény, hogy régebben nem volt extrém magas mint manapság. Persze meg volt a +2-3% többlet de akkoriban az alapkamat is ~10% környékén volt."

Erről beszélek. Az h most már minden mindegy alapon megpróbáltak behúzni embereket, ilyenkor lehetett volna "okosnak" lenni. De ez már csak hab a tortán. Régebben ha nem volt xtrém magas, és ki is fizették, miért kellett volna gyanakodni? No meg mnb/pszáf/felügyeletek hol voltak/vannak?
Mikieger85 2015. 03. 11. 12:28
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
Pontosan. Amikor én beléptem és még az utolsó ránézéskor kb 1 éve inkább 2% alatt volt az a prémium, azzal a megjegyzéssel, hogyha idő előtt veszi ki az ember a tőkét, akkor a kamat bukta. Mégis, hogy sejtsen az ember ebből piramist???
Mikieger85 2015. 03. 11. 12:26
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
Igen, ha éppen járok akkoriban Quaestor fiók környékén vagy bármilyen csatornán ránézek a hirdetéseikre, persze, h kiszúrom, hogy nekiálltak piramisjátékozni. Csak a dolog kvázi bankbetét jellege húzott be (sztem nem csak engem) - épp elég a részvényekkel napi szinten foglalkozni, most család, munka, ÉLET mellett nem állok neki egy "bankbetét" - ami 10éven át bevált - hátterét egyik napról a másikra firtatni. Amúgy ennek a 3% körüli prémiumnak nem kellett volna, hogy szúrja a felügyelet szemét? A szabályok simán megengedik, hogy egy szervezet nekiálljon Tribuszernét játszani?
akkoriis 2015. 03. 11. 12:24
Előzmény: #47  elemes
baszki, úgy "hülyézel" le bárkit is h nem tudod ezeket? szép
akkoriis 2015. 03. 11. 12:23
Előzmény: #41  elemes
Mellesleg ugyan úgy mint a dev hiteleknél, itt is joggal hihette a kötvényes, h a pszáf/mnb nem véletlen, nem a semmire enged 70 milliárdos kibocsájtást Ugye ebben egyetértünk?
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 12:22
Előzmény: #40  akkoriis
Itt lehet nézegetni:

link

Tény, hogy régebben nem volt extrém magas mint manapság. Persze meg volt a +2-3% többlet de akkoriban az alapkamat is ~10% környékén volt.
elemes
elemes 2015. 03. 11. 12:22
Előzmény: #45  akkoriis
tököm tudja, te is úgyanúgy ki tudod keresni, mint én.
Mikieger85 2015. 03. 11. 12:21
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
Ez így van. Mo.-gon a tömegek folyamatos hülyítése megy, a lehető legrosszabb fázisban. Az állam meg szemet huny felette/támogatja (CHF-hitelezés engedélyezése 150Ft/CHF árfolyamnál) illetve az ellenőrző szervek bénák, még mindíg a múlt rendszert idézik, amikor a finánc elkapta a három márkával többet kivivő/behozó tagot, míg a nagykutyák szabadon bizniszeltek.

Hozzájárul az egészhez a bűnözői kategóriáig fajuló profithajhászás - ezt is tapasztalhattuk a bankoknál a CHF-árrés kérdésben és most a brókereknél, akik a forex bukásaikat próbálták pilótajátékkal betömni, á'la Madoff. Ezutóbbi példa is mutatja, hogy van azért svindli nyugaton is, csak arrafelé valahogy ügyesebbek az ellenőrző szervek, és egy ügyhullámban nem válik károsulttá a befektetők 10-20%-a. (OK, a Q kishal volt, de a Buda Cash azért már húsosabb, ill ki tudja, kik jönnek még?)
akkoriis 2015. 03. 11. 12:20
Előzmény: #44  akkoriis
esetleg 5 évre visszamenőleg
akkoriis 2015. 03. 11. 12:19
Előzmény: #41  elemes
ne hazudj. Mond meg hogy 3 éve milyen kamatokat kínált a kvesztor, és milyen volt az alapkamat!
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 12:19
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
"A Quaestro kötvényeire IDÉN JANUÁRBAN ígértek 7%-ot úgy, hogy bármikor visszaváltható volt (ezt ígérték legalábbis), tehát kvázi egy lekötés nélküli folyószámla betétettel kell összevetni ezt a kamatot"

Azt is tudod mennyivel kevesebbért váltották vissza idő előtt ?
akkoriis 2015. 03. 11. 12:18
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
Az alacsony jövedelem miatt épp megérné befektetni, de a politikai környezet az, ami nem megfelelő. No meg nem is igen van kinek gyártani. Régi trükk volt pl hogy a tehén több tejet ad akkor, ha jól érzi magát. Kb az emberekkel is ez a helyzet. Ha elégedett jobban dolgozik, minden "szép" lesz. Ameddig ez nem tudatosul a "nagyokban" addig ez lesz.. nem csak itt, már terjed mint a tífusz.. meg van fertőzve egész jurópa...
Mi az h a franciák mindig haladékot kapnak, velünk szemben meg... de mondhatnám másik eu-s országot is... sok eu-s lázad már... és még ha a görögöket is "kimentik" még nagyobb lesz a láng.. sztem ebben a formában eu-nak game over!
elemes
elemes 2015. 03. 11. 12:18
Előzmény: #40  akkoriis
"ráhúzni mindenkire h balfasz volt mert oda vitte a pénzét baromság"

szeretnéd, hogy hazudjak...?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek