Egyéb tájékoztatás 2023. máj. 21. 09:51 Szerző: CIVITA GROUP Zrt. A Civita Group Zrt. (működési formaváltást követően Nyrt) értékpapírjainak forgalomba tartása során magyar nyelven tesz eleget a tájékoztatási kötelezettségének. Csatolt dokumentumok: KÖZZÉTÉTEL NYELVHASZNÁLATRÓL_CIVITA.pdf(111 kB)
BÉT határozat - értékpapír bevezetése 2023. máj. 22. 16:37 Szerző:
Budapesti Értéktőzsde A Tőzsde 147/2023. számú határozata a
CIVITA GROUP Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek
2023. május 23. napjával történő tőzsdei bevezetéséről. Csatolt dokumentumok:
A tőkebevonás utáni kapitalizációt majd meglátjuk (ugye ez függ a bevont tőkétől is). Az azonban jól látható, hogy a cég a klaszikusnak is tekinthető okokból kíván tőkét bevonni. Amit hitelből ki lehetett hozni azt már kihozták: 2022 végén 1,5 milliárd saját tőke mellett volt 6 milliárd kötelezettsége. Gondolom most úgy akarnak beruházási célból forráshoz jutni, hogy közben konszolidálják a forrásstruktúrájukat.
Kérlek segítsetek, nem értem mi történik, így még nem jártam. 1100-on adtam 100 dbra megbízást. Az otp bróker el is fogadta, levonta azt az összeget amit kellett. Pár perc múlva látom hogy sikerült is megvennie, ami furcsa volt mert az árfolyam felfele ment. Megnéztem a portfoliómat és látom hogy 1050ért megvette a 100 dbot de jelenleg 100 forintos árfolyamon van. Nyilván durva minuszban. És ami más hogy a Civita fekete színnel van a portfoliomban a többi meg kék. Nem azt mondom hogy régóta tolom de aktívan vásárolgatok, és így nem jártam még. Nyilván én rontottam el valamit de valami támpont kéne hogy mit. És az a 100 forintos kelenlegi árfolyam nem változik. Ha valakinek van ötlete kérem ne sajnáljon.
Igen... otpben nalam ket nezetben ketfelekeppen jeleniti meg - erthetetlen... - de a szamla egyenleg viszont mindket helyen a valos. Szoval nem rontottam semmit, de leszopatott idegileg :) Sajnos csak delutan tudtam bekapcsolodni de nagyon kiraly volt benne lenni :) Gondolom nem surun van ilyen nap béten.
Teljes spekanap volt.. Akik korábban vettek próbálták minél nagyobb haszonnal eladni... Beálltak mindkét oldalra, huzták az árat ide oda . Szerintem a profiibbak 2-3 kört is adtak haszonnal.. Alig győztea rendszeer követni az ajánlattokat
Tőlem tapasztaltabbaktól és rutinosabbaktól kérdezném - persze annak tudatában hogy senki nem jós, de tapasztalatok alapján - hogy egy ilyen friss részvény esetében mire lehet számítani a napokban? Ment egy nagyon jót az tény, tele volt lehetőséggel de ez a lendület ilyenkor még kitart vagy megvolt a showtime és akár már eshet is? Szóval meddig szokott tartani ez a lendület egy új részvény esetében? Update a múltkori problémához: Másnap reggelre rendeződött az otp-nél a hiba. Szóval nem rontottam el semmit :) öregedtem azért pár évet
Ezért gondolom hogy megy felfelé: 1. Közel 50%-os emelkedésre sokan felfigyelnek. 2. Pénteken “csak” 10 millió volt a forgalom, sokan be is dobtak, viszont Sztem sokan venni akarnak.
Mondjuk azt még mindig nem értem hogy miért nem tudtam piaci áron venni, csak limit es megbízást leadni, amit hiába indítottam el, végül nem vette meg. Pedig láttam hogy van elado részvény a könyvben azon az árfolyamon.
Köszi hogy leírtad. Igazából én nem terveztem ebben túl sokáig, és ha azt az 1300-at elérnénk vagy 1350-et akkor azzal be is érném, szóval nagyon izgatottan várom a holnapot
Szerintem a tapasztaltabbak ha gondolkoztak is vételben, mikor betolták a 6000 részvényt 1150re mentek el végül a papírtól. Itt ma már nem lesz emelkedés.
ugyan az a fostenger mint a zosszes tobbi uj papir a beten.Bejonnek meghuzzak oket ott tartjak par honapig amig tomnek es utana engedik vissza.Nincs itt semmi latnivalo.
Részemről ez a nap - "bölcs vezérünk" szavaival élve - stratégiai nyugalomban telt :)))) otpdirektbróker viszont ma is rosszat mutatott ezzel a részvénnyel, de ma legalább pozitiv irányba tévedett - franc se érti mi baja van ezzel a szerencsétlennel
Mit várunk az első jelentéstől? Az előző két év számai ismertek. Óriási változás valószínűleg (legalább is pozitív) nem lesz. Nem gondolnám, hogy az árfolyam szempontjából jelentősen meghatározó lesz a jelentés. Amúgy meg nézd meg csak a Naturlandot és ezt a papírt. Hasonlítsd össze a kapitalizációt, az árfolyamot és a nyereséget (hogy csak a legegyszerűbb adatokat nézzük).... Amúgy meg magának köszönheti, aki kapzsi módon betol egyben egy félnapnyi forgalmi értékű eladást az aktuális árfolyam alá. Ne csodálkozzon senki, hogy utána nincs érdemi vevő... mindenki keresni akar a részvényen, s ahhoz emelkedés kell...
Mi van ezzel, csődbe megy? Csak azért mert a honlapjuk sem működik, októberben lejárt a honlaptanúsítványuk, és nem voltak képesek megújítani: https://www.civitagroup.hu/
Emlékrészvénnyé nyilvánítom a jövő héten ezt a tésztagyártót.Inkább vmi jó borocskát csinálna, ezzel a névvel meg is vennék.Vörösbort tudnék elkèpzelni, szép üvegben, piros fehér zöld Civita felírattal, cimkéjén pedig egy gondolkodó tekintetű szerzetest aki egyvszőlőhegyről sétál lefele...a középkategóriát céloznám meg.
Csak annyit a cégről, hogy október óta nem elérhető a honlapjuk, mert lejárt a honlaptanúsítványuk, ahogy azt decemberben már írtam. Ennek megújítása max. pár tízezer forint lenne, de vagy nincs rá pénzük, vagy nincs rá kedvük, vagy leszarják. Én decemberben jeleztem is nekik, hogy javítsák a hibát, azóta sem mozgatták a fülük botját sem. Egy ilyen cég messzire kerülendő, nem tudhatod mikor nyit ki úgy egyik reggel, hogy örökre felfüggesztve...
...a tescoban láttam van termékük🙂...én még nem ettem, lehet holnap veszek pár csomaggal s ki tudják fizetni a honlapot.Ha itt vannak pingvinek azok már olyan régen száritkoznak, hogy lassan éhen halnak....vagy még a vízben vannak hónapok óta.
Nem kukoricáznak....vagyis igen.Civita Group Nyrt.A Civita Group a 21. kibocsátó a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában A CIVITA cégcsoport 30 éve működteti Közép-Európa egyik legnagyobb kukoricamalmát. Az egészségtudatos és free-from élelmiszereket gyártó Civita Group Nyrt. elkötelezett a fenntartható jövőért.
.....nagy volt a mellény...de azért hónapok után sikerult a honlapot ujra üzembe helyezni: a termék nem rossz. nagy-uzletet-lat-a-mentes-elelmiszerekben-a-civita-
Civita Group Nyrt.