Mondjuk ez igaz, a nagytulajok sem tévedhetetlenek. Gondolom azért nagyjából tudták, amikor részesedést vásároltak benne (a Hungarikum vásárlásait is beleértve), hogy nagyjából mire számíthatnak a közép-hosszútávon és mi számít nekik jó árnak.
Tőkeemelések teljesen lényegtelenek egy adott cég árfolyamának szempontjából. Attól még lehet a cég részvényára akár 100 ft is vagy akár 1000 ft is. 5-10 éven keresztűl is.
Szerintem ha nem lesz egyelőre fejlemény a biztosítóholdinggal kapcsolatban, akkor is megéri venni a Cig Pannoniát. Ha Lőrincnek megérte tőkét emelni 2018-ban 350-nél...
Biztosító holdingal kapcsolatosan számítok pozitívumra a cignél. Hetek óta veszik a papírt,szerintem sem az osztalék miatt,de folyamat pucolják ki az eladói oldalt.
https://bet.hu/newkibdata/128827453/CIG_2023_esemenynaptar.pdf Esemény időpontja Megnevezése 2023. február 28. Éves jelentés a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 2022.
évi I-IV. negyedéves eredményéről 2023. március 17. Közgyűlési hirdetmény közzététele 2023. április 19. Éves rendes közgyűlés 2023. május 30. Negyedéves jelentés a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.
2023. évi I. negyedéves eredményéről 2023. augusztus 29. Negyedéves jelentés a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.
2023. évi I-II. negyedéves eredményéről 2023. november 29. Negyedéves jelentés a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.
2023. évi I-III. negyedéves eredményérő
Nyilván jobb a több, de idén megelégszem a 10.-Ft/részvény osztalékkal. A növekedési pálya nekem tetszetős, szerintem az eredmények alátámasztják a végzett munkát (nekem nem tűnik egy felfújt NER-lufinak a cég). A különadókat attól tartok meg kell szokni, az állami fejőstehén státusz a biztosítóknak is kódolva volt.
Hát a 2022. évi 12,9 Ft EPS túl sok mozgásteret nem fog engedni normális mértékű osztalék fizetésére. Ugyanakkor, eltekintve a különadótól, szerintem nem lett rossz a jelentés, a cég fejlődése markánsnak tekinthető. Mondjuk az árfolyamban szerintem ez nem fog tükröződni, sajnos. De majd meglátjuk, hogyan alakul.
499 az ML remény volt, előtte közel 5 évig 200 környékén várt a kitörésre, utána 2 év alatt a sok egyszeri tétel miatt (ez a kedvenc szövegem volt minden évben a jelentésnél) 200 alá is ment. Most szintén következik az újabb 5 éves terv. Hiába na, az Isten malmai lassan őrölnek, csak hát a mi életünk sajnos (vagy nem) véges, de a CIG vezetőké is az szerencsére, ezért reménykedjünk 2030-ra egy stabil 400-ba. :) Persze addig 2026-ban természetesen ismét 200 lesz egy darabig, mert várják a választási csodát.
CIGPANNONIA kitartók