Amúgy szerintem egyszerű a képlet, a meglévő portfolióból van/lesz a cégnek bevétele ebből lejönnek a működési és egyéb költségek és ami marad azt meg lehet kiosztani osztalékként. Viszonylag talán jól lemodellezhető. Plusz ha optimisták vagyunk számolhatunk némi növekedéssel is a különböző ágazatokban. Ezt leosztjuk a részvények darabszámával és kijön hogy milyen a cég értékeltsége.
Az, hogy mennyi egy részvény névértéke szerintem teljesen irreleváns.
teljesen igazad van,ez egy tök jó cég,csak nem neked és nem nekem.
cégvezetésnek nagyon jó.emlékszel mikor 940 ft on lehetett jegyezni?a nagyfőnökök akkor névértéken kapták ugyanazt a papírt :) ha megnézed a névértéket az 40 ft.
300 méterről nehéz szalonnát sütni......
Te meg miről hadoválsz itt össze-vissza? Miért lenne kamu? Tisztában vagy a cég tevékenységével? Mi volt itt a lopás? Bevezették relatív magas áron, az maga oké, de mások voltak akkor a piaci kilátások. Kérdés, hogy a jelenlegi árazás hogyan viszonyul a cég jövőbeli cash-flow termelő képességéhez. Ötletek (és nem csak fröcsögés)?
pénzmosoda................
hatlmas nagy kamu cég,több milliárdos kisbefektetői legális lopás történt itt.
és még nincs vége,jelen pillanatban is hatalmas tömésnek lehetünk szemtanúi.
Nem a piac szívta fel, hanem valaki átvette a pakkot. Az okokat meg csak ők tudják, de nyilván más a helyzet, mintha egy bennfentes a piacra öntene egy nagy mennyiséget.
Mindenesetre veszegetik szépen, a cég lassan nyereséges lesz, előbb-utóbb oszalékhozam alapján kell értékelni...
Egyébként nem drukkolok senkinek és semminek.Az jó,ha az árfolyam emelkedik.
De,háromféle ember vesz részvényt,a buta a játékszenvedélyes,és aki tulajdonos akar lenni.lásd a KEG!
Szerintem két eshetőség van.
1. A jelenlegi tulajdonosok ki szeretnének szállni és kerestek egy befektető csoportot aki átveszi tőlük a részesedésüket.
2. A CECE átsúlyozás miatt forgalmat kell generálni, mert a döntést követően az alapoknak az elmúlt 30 nap átlagos forgalmának x% -át meg kell venniük. Tehát most dec.18-20ig szépen felpörgetik a darabszámot,így jó sokat kell a külföldi alapkezelőknek megvenni,kötelezően. Nyilván aki most vásárol befektető jelentkezni fog, hogy neki jutányos áron van közel 1 millió db részvénye eladó. Így átkötéssel megoldható a kérdés.
Még én sem adtam el,pedig a közgyüli elött elakartam adni,de várok még vele,hátha megy feljebb!Mindenesetre szépen fordult,van forgalom is,ameddig az irány long,addig ok!!
CIG Pannónia