Topiknyitó: Portfolio 2018. 05. 09. 08:32

Brüsszeli figyelmeztetés: gyanús, ha ellenezzük az EU-pénzek feltételekhez kötését  

Ugrás a cikkhez
Kizárólag teljesen egyértelmû helyzetben alkalmazná az Európai Bizottság azt a tervezett mechanizmust, amelyet az igazságszolgáltatás függetlenségét veszélyeztetõ tagállamok támogatásának felfüggesztésére dolgozott ki -
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kimpaa
kimpaa 2018. 05. 09. 10:10
Előzmény: #16  signal2
igen, ennek a rendszernek a nagy szerencséje, hogy a CHF hitelét, az EU támogatást nem kell visszafizetni! Ez a nagy különbség.
Az már persze fájna, ha megnéznék mire hogy költötték el sajátlábonállás közben, megy is a terelés, vagdalkozás. Van olyan ismerősőm, aki fideszre szavazott, de azért látja, hogy mi folyik itt közben. De nem volt más, mondja, és ebben igaza is lehet, mert akárhogy is nézzük, ennek az érának a kormányzása lényegesen jobb mint az előzőé. Az hogy a szegényebbek megszívták emiatt, az úgymond részletkérdés, a globális kép kedvezőbb. Segítségükre voltak az EU támogatások is. Az hogy ennyi pénzzel kb 5* jobb kormányzást is be lehetett volna mutatni, az itt a legnagyobb probléma, s ezt nem értik meg a fanatikusok.
andare 2018. 05. 09. 10:08
Törölt hozzászólás
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 05. 09. 10:02
Előzmény: #12  signal2
Ezt nagyon egyszerű kikerülni 
Törölt felhasználó 2018. 05. 09. 09:58
Törölt hozzászólás
signal2
signal2 2018. 05. 09. 09:54
Előzmény: #15  kimpaa
Még az a szerencse, hogy ez EU-pénzből megy, és nem hitelből, mint a szoci érában. Ugyanolyan rossz erkölcsileg, de gazdaságilag nem fáj annyira. Főleg, ha a túlárazás része később fogyasztásként még hasznosul.
kimpaa
kimpaa 2018. 05. 09. 09:36
Előzmény: #9  signal2
értem én ezt, hogy valszeg a rendszer haszonélvezői közvetlen vagy közvetett módon, de mégis abba nem gondolnak bele sokan, hogy nem tőlem vagy tőle lopnak, hanem az eljövendő generációtól. Akik nagy része látva mi folyik, nem is akar ittmaradni, elvándorolt, migráns lett más országban. Most meg megy a sírás, hogy nincs gyerek, munkavállaló.
Persze lehetnek ezzel úgy hogy az én leszármazottaimnak megteremtem a jólétet, lopok, csalok, hazudok, a többi le van szarva. Ilyen szempontból is értem a viselkedésüket. Ezért nézik el a felépülő hűbéri kastélyokat, ahol a tekintetes urak lakoznak, s havi 1 millió bruttóból ez lehetséges is volt, hihető.
Közben ez a bejövő EU támogatás nem éppen erre volt kitalálva, de szotyis teliszájjal köpködnek, hogy rohatteu.
signal2
signal2 2018. 05. 09. 09:26
Kbt. 36. paragrafus (1) b) 
Törölt felhasználó 2018. 05. 09. 09:26
Így van! :)
signal2
signal2 2018. 05. 09. 09:23
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Ezt elvileg tiltja a közbesz törvény. A pályázaton induló nem lehet alvállalkozója a nyertesnek.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 05. 09. 09:19
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
ez is igencsak igaz
Törölt felhasználó 2018. 05. 09. 09:16
Előzmény: #6  _Bekre_Pal_
A "töltelék" pályázóknak pedig - akik szemben a csókosokkal ténylegesen is el tudják végezni a munkát - kötelező indulniuk, mert csak így jöhetnek szóba alvállalkozóként a csókosoknál.
Ezen remény miatt indulnak, nem azért, hogy kidobjanak egy valag pénzt a semmiért.
signal2
signal2 2018. 05. 09. 09:12
Előzmény: #8  kimpaa
Én megértem őket. Akik hisznek Orbánban, azok a cél szentesíti az eszközt elven elnézik a vitatható dolgokat.
kimpaa
kimpaa 2018. 05. 09. 09:11
Előzmény: #6  _Bekre_Pal_
Jah, ezt írtam én is. Nem értem, hogy ha valaki értelmesebb kicsit - aki ideír egy gazdasági fórumra, az talán az - az hogy nem látja és érti ezeket... 
signal2
signal2 2018. 05. 09. 09:09
Előzmény: #2  airmax_2_0
"Amennyiben egy külföldről finanszírozott NGO-nak MAJD be kell vallania a külföldről kapott jövedelmet
az semmifele jogállamisági kérdést nem vet fel."
.
Nem gond,m hogy ezt eddig is bevallották az éves közhasznúsági jelentésben? Sőt a legnagyobbak a saját honlapjukon, infografikával mutatják a bevételeik megoszlását. Nemcsak azt, hogy külföldről jön, ha pl. azt is, hogy abból mennyi jön például a OSF-től. Tehát Orbán olyat akar bevasalni, ami már van és működik = színház híveknek.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 05. 09. 09:05
Előzmény: #5  kimpaa
az egyszemélyes pályázatok száma azért nem magasabb, mert nagyon könnyű töltelék pályázókat indítani. sőt, nagyon sok tenderen maguktól is indulnak a remény hal meg utoljára felkiáltással nemcsókos versenyzők.
kimpaa
kimpaa 2018. 05. 09. 09:01
Előzmény: #2  airmax_2_0
Erős indítás :D

"A Sargentini jelentésben az állami pályázatok 36%-t neveztek meg egyszemélyes pályázatnak, (nyilván ez korrupció  veszelyes állapot...), ami kb 2010-ben volt... azóta fokozatosan lecsökkent 2017-ben 17% volt."

A további induló pályázók vagy haverok más cégekkel tehát birodalmon belül marad a pénz vagy később kizárt lúzer reménykedők. A többit nem cáfolom, nincs kedvem a szélmalom harchoz a fanatikus hívekkel, akik nem látják a fától az erdőt...
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 05. 09. 08:59
Előzmény: törölt hozzászólás
te alulbecsülöd az emberiséget :)
andare 2018. 05. 09. 08:35
Törölt hozzászólás
airmax_2_0 2018. 05. 09. 08:32
Előzmény: #1  portfolio
Hehe.. En emlékszem azokra az időkre, amikor a kommunista vezetés hozott valami kifogasolható törvényt, mindig azt mondtak... " a becsületes embereknek nem kell félniük.." :)
Egyre több a liberalis és kommunista rezsimek közti hasonlóság, csak a XX-ik században kommunisták voltak, most a XXI-ben liberálisok...
Es igenis van mitől felni, hogy visszaélnek vele...
A Sargentini jelentésben az állami pályázatok 36%-t neveztek meg egyszemélyes pályázatnak, (nyilván ez korrupció  veszelyes állapot...), ami kb 2010-ben volt... azóta fokozatosan lecsökkent 2017-ben 17% volt.
Ráadásul nálunk elektronikus pályázati rendszer van (ami szerintük a mai napig papiros). Ez csak az uniós tagállamok legfelső negyedeben van így...
Mondok a jogállamiságról is valamit.... Ha megnézzük a hatalom megosztás, alkotmányosság jogrendszerek demokratikus tartalmat, az EU felső harmadában vagyunk.. Es ezt a Romai bizottság vizsgálataira alapozva mondom... Amennyiben egy külföldről finanszírozott NGO-nak MAJD be kell vallania a külföldről kapott jövedelmet
az semmifele jogállamisági kérdést nem vet fel. Mar pedig erre hivatkozva minket diktatúrának állítanak be, és az alapszerződésben rögzített forrásokat akarjak ezzel az ürüggyel megvonni akkor minimum nem bízom az ilyen emberekben akkor sem ha azt mondja "::: nem kell félnem ha becsületes vagyok.." De azt majd o mondja meg, hogy az vagyok-e, és nem valami mérhető kritériumrendszer alapján, hanem csak úgy..
Elég süketelésből...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek