Kizárólag teljesen egyértelmû helyzetben alkalmazná az Európai Bizottság azt a tervezett mechanizmust, amelyet az igazságszolgáltatás függetlenségét veszélyeztetõ tagállamok támogatásának felfüggesztésére dolgozott ki -
könyv, zene" . Megoldható saját erőből! :) . A csoki pedig pótolható szeretettel! Még napjainkban is élik le emberek az életüket úgy, hogy nem ettek csokit! . Aki megveszi a bonbonodat biztos kifizetné azt a + 240 Ft és így egy HAZAI gyártót támogatna!
Az óceánok szennyezése már megtörtént! . 2050-re a környezetvédelmi szakemberek úgy becsülik, hogy több lesz a bennük lévő MŰANYAG szemét összsúlya mint a halállományé! . Ebből a szempontból a Balaton esetleg a Duna vízminősége nem oszt, nem szoroz! . Az üvegházhatást okozó gázok 50% az állattenyésztés következménye! 2050-2060-ra a húsigény duplázódásával számolnak szintén a szakemberek! Az pedig erdőirtást eredményez. . Sajnos minden összefügg már mindennel! Energia igény növekedését még mindig nem megújulóból pótoljuk! Sorolhatnám ezt is estig! :( . A két fő bajforrás a szénalapú energia használata és a műanyag. . szvsz
ó, hodd el, nem olyan fontos nekem ez a kenyai rózsa kérdés hogy kutatást végezzek. csak írta a kolléga, hogy az nem jó és betiltaná. ha az én bonbondobozomat betiltaná, holnaptól párszáz forinttal többért, rondább kivitelben veheté a bonbont. bár neki tökmindegy, mert nem kell az életéhez bonbon, banán, könyv, zene meg ilyesmi, csak elegendő hasznos kalória, szarás, alvóhely meg szántóföld az önellátáshoz.
volt kissé szélhámos virágos ismerősöm meg itt van a városunk határában a hazai virágnagykereskedés epicentruma, úgyhogy hallok ezt-azt. de lényegtelen, nem hiszem, hogy a virágosokra alapvetően más közgazdasági erők hatnának, mint a kutyakozmetikusokra vagy vérplazmagyártókra
Szerintem elég pesszimista vagy, a környezetvéddelem, főleg a világ nyugatabbi felén, de nálunk is, sokat javult, szerintem sokkal jobb a helyzet, mint mondjuk 30 éve. Mint pecás, alapvetően a vizekből indulok ki, megyünk a cimborámmal a Balatonon csónakkal, és a 3 méteres vízben simán látszik a fenék. Gyönyörű. A Duna és a Tisza is olyan szépen ée tud tisztulni, amit fiatalkoromban nem láttam. 30 évvel ezelőtt sokkal rosszabb volt a helyzet, ebbenbiztos vagyok, szóval talán visszafordult.
nem tudom. az általad említett mértékű haszonkulcsok már jobbára csak a jégkása bizniszben vannak, a legtöbb területen ezelet az arányokat enyhítette a verseny. de hogy neked tetsző módon fejezzem ki a bonvondobozos példámat: ha az itthoni 600 forintos dobozomnál jobbat kapok kínában 2 forintért, és 500-at kell költenem darabjának a szállítására, akkor biza kínában veszek dobozt
De mielőtt számolsz, és esetleg lehülyézed a másikat, azért érdemes
megkérdezni, hogy a virágosok hogyan dolgoznak, és nem a saját
mikrovilágodból kiindulni. De ahogy mondtam, én is tévedhetek, ha van infod a termelői rózsaárról, beszélgethetünk. Mindketten okosabban valamivel :-).
Nem érdekeltek egy fenntartható fejlődésben, " . Nem hiszek a fenntartható fejlődésben! :( . Én pesszimista vagyok, szerintem az emberiség már átlépte azt a határt ahonnan már nincsen visszaút! :(((( . A FÖLD tenni fogja a dolgát és megvédi magát az EMBERTŐL! :(
Mondtam, én a régi emlékeimre hagyatkozok, és ezek lehet, hogy már nem helytállóak, de ha a láncon végigmész, a termelő, akitől a nagyker vesz (ha van egyáltalán nagyker, mert sok esetben nincs) olyan áron adja el, amiből a kenyai légiszállításának az ára sem jön ki. Tévedhetek természetesen.
nem tudom, a virágosok hogy dolgoznak, én csomagolóanyagot szerzek be pl. kínából, és én úgy gondolkozom, hogy pl. ha itthon 600 forintért gyártanak le nekem egy gyengébb minőségű bonbondobozt mint amit kínában 300-ért, majd rárakódik 20% szállítási díj, akkor megveszem kínából szumma 360-ért, és örülök, hogy van egy jobb dobozom, mint amit itthon 600-ért vettem volna. a vevőim örülnek, mert szebb dobozban kapják a bonbont, és nem is kell annyit fizetni. tök durva, nem? ki gondolná, hogy ez így megy.
hun van már Greenspan kincstári optimizmusa?:) MAY 4, 2018
Greenspan: "We have been in a state of stagnation since 2008". ‘We’re
moving towards stagflation. It feels good right now but it’s a false
dawn.’ Alan Greenspan: We Are Now Merging into Stagflation https://goldsilver.com/blog/alan-greenspan-we-are-now-merging-into-stagflation/
Az emberek azt hiszik ők választják a politikusokat - most nem (csak) Magyarországra gondolok. A fenét, a nagytőke választja ki a világ vezetőit. Manapság minden csak a pénzről szól és ez nem jó. És ezek a vén kapzsi pénzemberek pont le..arják, hogy mi lesz a környezettel, az emberekkel. Nem érdekeltek egy fenntartható fejlődésben, nem elég nekik semmi még több kell. Sajnos amíg ez nem változik meg, addig nem jó irányban haladnak a dolgok.
azt túlspiráltam, de azt továbbra is fenntartom, hogy jobban járt volna ha elbukja és azt is fenntartom, hogy az európai politikai színtéren - a politikai integráció elmélyítése miatt - az elkövetkező években igen nagy szükség lesz a "honvédő" attitűdjére
Lehet, hogy régi információim vannak, de korábban a temelői és a kisker ár között sokkal nagyobb volt a különbség. Ha az általad becsült 50ft-os légi szállítás árára rátesszük a nagyker és a kisker árat, rögtön többszáz Ft lesz. De lehet, hogy némileg változtak az árak azóta, hogy a 10 Ft-os rózsát 2-300-ért adták a virágboltban.
az a baj, hogy világkereskedelem (feltételekhez kötött) liberalizálása fő profilban a globális politikai integráció elősegítését szolgálja elvégre enélkül az 1971 óta összegründolt fiat money rendszer már rég inflációs robbanást produkált volna a fejlett központi területeken így "csak" a termelés javát sikerült kitelepíteni (a perifériáról importálják vissza olcsón a cuccot a semmiből összeálmodott fiat pénzért... a periféria számára nem ez a valódi haszon, hanem a termelőkapacitások áttelepítése...) így az inflatorikus buborékfújás kapott néhány "jó" évtizedet... a sztori végén azonban rendkívül mély válság áll...
Nekem nincsen pártom! :) Én egy kicsit "minden" vagyok! Nehezen tudnám valahová betuszkolni magamat! . Esetleg, ha alapítok egyet! :)))) Az tisztán az enyém lesz! Az LMP kizárt! :) LehetMásPolitika a nevük és láthattuk.... nem lehet más a politika náluk sem! :))))
mennyire vagy biztos abban, hogy összetévesztem? sokszor esünk abba a hibába, hogy mások korlátait magunkból kiindulva feltételezzük valamekkorának. hidd el, nem tévesztettem össze. ez egy egyszerűsítés volt.
Cut rose stems we have measured weigh an average of 25 gm so 12,000 cut stems weigh approximately 300 kg
és ez zölcsioldalon van, ahol a szerkesztő felsír minden alkalommal, amikor valaki rózsát tesz repcsire.
szóval, van 4k rózsa egy utashelyre vetítve, nem is volt rossz a tippem. mennyi lehet a nagyker ára egy jobbféle rózsának, legyen 400 huf, a termelői meg 150. a kisker úgy 900.
remélem, így megfelel. rendszeresen gyártatok cuccokat kínában, meg importálok több kontinensről, nem okoz gondot a költségek értelmezése. csak gondoltam, kifejtem neked.
ez a kell ilyen meg olyan autó nem annyira rám jellemző, mint a már
idecitált szarcsilőrincre. én egy kis cla-t hajtok, mert ha nyaralni
megyünk netán, akkor feldobok egy tetőboxot, meg a vonóhorogra
odamehetnek a bringák. a hulladékot szelektálom, a meghibásodott
háztartási eszközöket magam javítom vagy javíttatom. ettől függetlenül
ahogy a kolléga nagyon helyesen felhozta a kakaóbabos példát, nos
csokoládéval foglalkozom, és nebaszkikapaszkodjmeg, madagaszkári cuccot
vásárolunk, nem szegedi kakaóbabot. fizetjük, hogy idehajózik az a
gecinagy rozsdás teherhajó, aztán gurul a kamion, bizony. mert ha
itthoni kakaóbabot szeretnék használni, akkor át kellene állnom a
lángosiparra mondjuk.
Brüsszeli figyelmeztetés: gyanús, ha ellenezzük az EU-pénzek feltételekhez kötését
Ugrás a cikkhez