Topiknyitó: Portfolio 2006. 10. 16. 14:48

Bokros: "kifarolunk a zsákutcából" - hogyan kellene?  

Ugrás a cikkhez
Az ebből az évtizedből hátra lévő négy év az az időszak, amikor "kifarolunk a zsákutcából", és csak ezután lehet újra fejlődésről, növekedésről beszélni Magyarorsszágon - hangsúlyozta Bokros Lajos egy egyetemi szakmai hét keretében ma tartott előadásában. A CEU professzora szerint kissé még optimistán is felfoghatjuk a dolgot, hogy csupán a 2000-es évek első évtizede veszett fel a magyar felzárkózás szempontjából - számolt be az Index.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=75026
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tokos. 2006. 10. 17. 10:42
Előzmény: #1  portfolio
#4
Sokjó gondolat, de a legnayobb bajom az egésszel az, hogy majd egyes dolgokat kiemelnek az elvtársak, bevezetik, aztán utána azt mondják, hogy Bokros is ezt javasolta.
Ilyen pl. az ingatlanadó, amit BL az egykulcsos adó bevetzetésével együtt gondol, ebből szerintem csak ingatlanadó lesz, az egykulcsos nem, vagy hasonló a járulékemelés, ami megint csak elviselhető lenne egy 18%-os kulcs mellett, de nem egy 36-os mellett.
Egyébként meg ami kellene, az az egészségbiztosítási rendszer liberalizációja, és akkor nem adott 8 százalékot kellene fizetni, hanem mindenkinek annyit, amennyiről a szerződése szól.
Persze ebből sem lestz semmi, legfeljebb a 8%, hogy fizessenek a "gazdagok".
jancsika 2006. 10. 17. 09:55
Előzmény: #2  canmatsca
#3
Azért neki is írnék egy kis kritikát:

Az adóbeszedés hatékonyságának növelkése hiányzik a programtervezetéből. Főleg azokra gondolok, akik nem fizetnekk semmit.

Másik felvetésem az offshore-ok. A klasszikus fehérgallér. Pl. ha azt mondanánk, hogy minden 10%-alatti adókulccsal adózó cég számlája adóalapnövelő, vagy természetbeni jutattás, akkor itt sokkal nagyobb összegeket meg lehetne fogni.

A harmadik pedig a 10 millióból csak 30% járul hozzá az egészségügyhöz. Persze mert 14 éven alul tilos munkát vállalni.

canmatsca 2006. 10. 17. 08:02
Előzmény: #1  portfolio
#2
azért az mégis túlzás ,hogy akik a legtöbbet tehettek volna, legyen az bokros, vagy bárki más politikus, azok most úgy dumálnak, hogy értsük meg, változtatni kell azon, amit éppen ők nem változtattak meg...hát én mit tehettem volna?????példa:.... .kevesen fizetnek járulékot...,hát ezt ne nekem mondja, aki fizeti és , havi 170 ezret nyomunk a költségvetésbe helyből, hanem azoknak, akik nem fizetnek...nyugdíjas ok és gyerekek....a nyugdíjból is lehet levonni és a családi pótlékból is...ágyő elvtársak....

Topik gazda

canmatsca
5 2 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek