Elkészítettem az idei számvetést, igen tanulságosra sikeredett. Korábbi években az alapvetően longos szemlélettel trédeltem, nagy pozikat tartottam sokáig (tovább is, mint kellett volna). Tavalyi év tanulsága az volt, hogy idén sokkal aktívabban kell mozognom, ha pénzt akarok keresni, mert ha üldögélünk, megfőznek, mint a békát lassú tűzön. Ezen stratégia mentén vágtam neki 2019nek. Mivel igen magasra tettem az idén is az elérni kívánt nyereséget, ezért maradtam a kispapír szekcióban, ultra magas rizikót futva, aminek eredményeképp igen csúnya tőkevesztéssel indult az év egyrészt Vajna halálával, másrészt az Ott1 bedöntésének köszönhetően. Jan 1-i állapothoz képest 1 hónap alatt a teljes tőkém 20%a veszett oda a hó végére. A tőkém 30%a biztonsági tartalékban volt, nem is akartam hozzányúlni, egész évben a kp arányt 30-50% között tartottam. A megcsappant tőkével és önbizalommal folytattam a küzdelmet ami végül igen magas költségeket is eredményezett, de év végére meghozta a várt nyereséget. Néhány adat még engem is sokkolt, ezért megosztom. Összes forgalom majdnem Fél Milliárd Ft! :D Összes jutalék amit kifizettem az Erstének és a Randomnak 1,2MFt. Korábbi években az 1Ft jutalékra jutó nyereség jóval 30Ft felett volt, ez az arány romlott némileg a sok kötés miatt. 3 számlám van, amelyeken eltérő kereskedési stratégiát folytatok. A randomon van a Forintbsz zrt. :D Mert a leggyorsabb. Az idei évre jól választottam stratégiát, a sok tréd és jutalék ellenére messze azon értem el a legmagasabb hozamot. Forintbsz zrt 2019 évi eredménye +165%. 2015 tbszen +83% 2017 tbszen volt a vésztartalék kp, ezért azon csak a tőke harmada mozgott (viszont ezen van a legtöbb lovetta is) +36% A nyereség/veszteség arányom 4,22 : 1 -hez. Ez egész jó arány szerintem. A teljes tőkére vetítve +65% hozam az idei eredményem. Ahhoz mérten, milyen mélypontokat éltem meg az idén, szerintem elég jól sikerült. Ezután megnéztem, hogy a 2015ös tbsz nyitása óta hogy állok. 2016ban és 2017ben is tettem be pénzt, azóta csak kivettem, nem nyitottam új tbszt reál gazdasági fejlesztések miatt. 2015 óta az összes realizált nyereség a kezdőtőkéhez mérten +763%.
Én is kívánok mindenkinek Kellemes Ünnepeket! Jövőre sok jó tradet, de leginkább : Örömöt, sikert az élet egyéb területein is! (túl sok időt baszunk el itt, fontosabb dolgok kárára) Pacsik, Puszik!
16:00 Elárulták a magyar sztárbefektetők, mit hozhat 2020
Magyar brókert megkérdezni, pláne hallgatni rá, olyan mintha az emberfia saját anyját adná el... azaz egy pillanatra sem szabad elhinni, de még figyelni sem ! :D
BLUE topic