Topikgazda: Törölt felhasználó 2006. 10. 06. 10:15

Bizalmi szavazás előtt - Zsák a foltját (Vélemény)  

Ugrás a cikkhez
Ma délután új fejezetébe lép az elmúlt hetekben kirobbant politikai válság, mind a két politikai oldal ott kívánja a maga javára fordítani a csatát, ahol erősebb, a koalíció a parlamentben, az ellenzék az utcán. Délután koalíciós többség várhatóan bizalmat szavaz Gyurcsány Ferencnek, megnyitva az utat a stabilizáció folytatása előtt, amelyet valószínűleg hosszú hetek utcai megmozdulásai követnek.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=74598
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
matgab 2006. 10. 06. 15:02
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Őszíntén!ki az aki azt gondolja, hogy az eü ingyen van?
Még a nyugdíjas sem, hiszen azok is fizetnek a gyógyszerekért...Leaglábbis nagy részük...
És az orvosoknak is mindenki nyoma a lóvét privátban...Meg az ápolóknak stb. stb.
És iszonyat pénzeket fizetek én is ki, minden évben, pedig évi 2* vagyok influenzás...
És már 8 éve fizetem ezeket a horror összegeket (én vagy a cég tök mindegy)
Törölt felhasználó 2006. 10. 06. 14:22
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Nem akarok vitatkozni a hozzászólással (mely szerintem egy egészséges felfogás kinyilatkoztatása), de sztem a cikkíró szándékosan túlzó kijelentése az általánosság szintjén mégis igaz. A fejek többségében még nem volt rendszerváltás, a többség úgy gondolja, hogy az egészségügy "ingyen" van, a finanszírozási források valahonnan csak megteremtődnek, azokat befizetni sem kell. Teljesen igaz, hogy komoly strukturális problémák vannak, melyek megoldását a járulékfizetés bázisának szélesítésében, és ehhez kapcsolódóan a kulcsok csökkentésében kell keresni. A felhasználási oldalon racionalizálni kell az intézményrendszert, de az emberek többsége mégsem érti azt meg, ha egy kórházat be kell zárni, vagy egy korrupt műszaki igazgató kirúgásából is azonnal politikai botrány lesz. A paraszolvencia virágása jól mutatja, hogy az emberek érzik, ez így nincs jól. Mégis mindenki azért harcol, hogy a status quo fennmaradjon.
Törölt felhasználó 2006. 10. 06. 12:08
Előzmény: #1  portfolio
Tisztelt Cikkiró!
A Bizalmi szavazásról szóló cikkében több mondattal lehet vitatkozni, de az alábbi egyenesen bosszantó: "...a lakosság egyszerre akar jobb, hatékony egészségügyet teljesen ingyen..."
Honnan veszi ennek az állitásnak az alapját? A lakosság egy jelentős részéről lehet beszélni, de a másik, szintén jelentős része után igenis hónapról hónapra súlyos pénzek folynak be a társadalombiztositás i kasszába. Amikor reformokat vár az ember, akkor elsősorban azon, meglévő eszközök használatát várja el, amelyekre évek óta súlyos százmilliókat költenek az állam által kinevezett társadalombiztositás i vezetők látható eredmény nélkül. Hogy segitsek: ritkán emelik ki, de a számitástechnikai eszközök következetes használatával naprakészen meg lehetne mondani, hogy ki fizet (illetve ki után fizetnek) tb-t és ki nem. Az, hogy ez mégsem bir megtörténni, az pedig már politikai impotenciát jelez. A változatlanul maradó befizetői kört próbálják sivár fantáziával évek óta egyre nagyobb mértékben megsarcolni, miközben százezrek "utaznak potyán" a lebukás veszélye nélkül. Mindez abban a korban van ilyen lehetetlen helyzetben, amikor bármelyik benzinkútnál lehet online lottófogadást kötni!
Legyen szives legközelebbi eszmefuttatásában ezt a kérdést is körbejárni, mert Önnek a sorait sokan olvassák és ezért talán többen is hallgatnak Önre!
Üdvözlettel: Benkovics László

Topik gazda

Benkovics
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek