En rosszul vagyok a bitcoin tematol.
1)Nemcsak BTC, hanem egy egesz blockchain tozsdecsoport uzletag alakult ki, es a bitcoin tozsdeken penzsovar emberek jatszanak vele. A BTC allomany 98% nehany ember kezeben, a tozsdei "vallet" penztarcajaban van, es virtualis milliardokat keresnek naponta. Cikkek ezreit iratjak, hogy fenntartsak az erdeklodest. A kis naiv, moho penz-sovar "invesztorok" a hozam remenyeben megveszik toluk. A BTC coin-ok 2% van csak a kicsik kezeben, azok hajtjak fel egymas elott az arat. A nagyok rohognek es kaszalnak. Az egesz struktura kivaloan alkalmas extremen nagy buborek kialakulasra.
2)A buborek atterjedt mas teruletekre: ahol hasonloan nagy hozamu igeretek vannak, ott hasonlo buborekok alakultak ki. Lad pl. ML papirok. Egsz szerencsejatek -iparag alakult ki ebbol. Eleg a crypto, blockchain szavakat beirni, es a ceg es digitalis penze azonnal milliokkal er tobbet.
3)Ez a 21. szazad legnagyobb tulipanmaniaja lett. Egybevag idoben a valos tozsdek csucsaval is. Ahogy a tulipanhagyma nem lett igazi penz, (pedig 400 eve annak latszott 2 evnyi idore), ugy vegzi a bitcoin is. Rengeteg kisember bukja el majd a penzet.
Vegkepp nem ertem, mi a haszna az allamoknak abbol, hogy hagyjak tovabb burjanzani? Akkor akarnak majd beavatkozni, amikor meg nagyobbak lesznek a karok?
Bitcoin
Olyan kérédsem lenne, hogy ha bitcoint veszek ATM-ben papír alapon és csak a jövő héten érkezik meg a TREZOR tárcám, akkor azt a bitcoin-t amit megvettem ATM-en keresztül simán eltudom küldeni magamnak a TREZOR tárcára később? (Még nincs semilyen tapasztalatom és csak kis fagyipénzzel játszanék, hogy jobban megértsem.)
Köszi!