Sziasztok!
Olyan kérédsem lenne, hogy ha bitcoint veszek ATM-ben papír alapon és csak a jövő héten érkezik meg a TREZOR tárcám, akkor azt a bitcoin-t amit megvettem ATM-en keresztül simán eltudom küldeni magamnak a TREZOR tárcára később? (Még nincs semilyen tapasztalatom és csak kis fagyipénzzel játszanék, hogy jobban megértsem.)
Köszi!
szvsz, lesz blockchain technológia, ami tök menő és szuper, használják majd mindenütt. Lesz kriptovaluta jegybankoktól szintén blockchain végett, pl. svédország lehet az első ilyen. És lesz a btc, aminek nem igazán látom a hasznát így az értékét se nagyon... bár fegyver, drog, ember kereskedelemhez teljesen ideális, épp ezért fogják agyonszabályozni. Valaki aki otthon van a témában, írja meg légyszi, hogy a piramisjáték jellegén túl, mi az érték a btc-ben? Mire fogjuk használni? Hálásan köszi
hát azért mert: 1. korlátlanul reprodukálható a koncepció 2. korlátlanul aprítható a semmiből generált termék és 3. korlátlan számban jöhetnek létre minden termékből újabb spin-off-ok:) azaz nincsen ebben semmi különleges, maholnap a tanyasi számtech szakkörben is naponta generálnak egyet:) ez lesz a házi!
En rosszul vagyok a bitcoin tematol. 1)Nemcsak BTC, hanem egy egesz blockchain tozsdecsoport uzletag alakult ki, es a bitcoin tozsdeken penzsovar emberek jatszanak vele. A BTC allomany 98% nehany ember kezeben, a tozsdei "vallet" penztarcajaban van, es virtualis milliardokat keresnek naponta. Cikkek ezreit iratjak, hogy fenntartsak az erdeklodest. A kis naiv, moho penz-sovar "invesztorok" a hozam remenyeben megveszik toluk. A BTC coin-ok 2% van csak a kicsik kezeben, azok hajtjak fel egymas elott az arat. A nagyok rohognek es kaszalnak. Az egesz struktura kivaloan alkalmas extremen nagy buborek kialakulasra. 2)A buborek atterjedt mas teruletekre: ahol hasonloan nagy hozamu igeretek vannak, ott hasonlo buborekok alakultak ki. Lad pl. ML papirok. Egsz szerencsejatek -iparag alakult ki ebbol. Eleg a crypto, blockchain szavakat beirni, es a ceg es digitalis penze azonnal milliokkal er tobbet. 3)Ez a 21. szazad legnagyobb tulipanmaniaja lett. Egybevag idoben a valos tozsdek csucsaval is. Ahogy a tulipanhagyma nem lett igazi penz, (pedig 400 eve annak latszott 2 evnyi idore), ugy vegzi a bitcoin is. Rengeteg kisember bukja el majd a penzet. Vegkepp nem ertem, mi a haszna az allamoknak abbol, hogy hagyjak tovabb burjanzani? Akkor akarnak majd beavatkozni, amikor meg nagyobbak lesznek a karok?
ne vicceljünk már, nem azt mondtam, hogy ismertesd a working papert, amit gondolom el se olvastál. annyit kértem, írj mondjuk 5 nyomós érvet, miért ér annyit ez a dolog amennyit. (az nem érv, hogy maximalizálva van a darabszám) Például olyan érvekre gondolok, mint: abban hiszünk, hogy ez lesz a globális fizetőeszköz vagy bármi hasonló... egyébként ez is nettó hülyeség, de ilyesmiket várok, magvas gondolatokat...néztem már pár videót elhiheted. Értekezzünk róla, pro-kontra, hátha rá tudsz dumálni minket, szkeptikusokat...
Tudod, mi az orulet? A Biblia azt mondja "Jobb gazdagnak lenni es tevedni, mint szegenynek es igaznak" Persze, a gyoztesnek igaza van...csak meg nem tudni egesz biztosra ki a gyoztes, a buborek kidurranhat...a kerdes az, el lehet-e majd adni a bitcoint (es tarsait) idoben? Akiknek nem, az tuti elkeruli 30 evre a tozsdet utana. Az erv, hogy szetveri a vilag penzugyi rendszeret, ahogy ismerjuk...az olyan jo lesz ?? Es megszunteti a kettos konyveles szuksegesseget, eleg egy oldalon konyvelni blockchain-ben? Melyik NAV fogja ezt elfogadni AFA es adofizeteskor? De a legjobb az a ficko, aki pizzat rendelt bitcoin-ert, es nem kert ra sonkat...ebbol lett mostanra 35 M USD-je;-)
sziklaszilárd meggyőződésem, hogy ez a nemesfémmanipuláció része és a mostani felfutás időzítése sem véletlen a 2011-es BTC robbanás az ezüst árfolyamán összeomlásához kapcsolódott a 2013 tavaszi BTC robbanás a nemesfémszektor rombadöntéséhez a 2013 őszi BTC robbanás pedig a nagy tőzsdei rali kezdetét jelezte, amely előtt hosszú évekre el kellett intézni a nemesfémszektort... a mostani buborékfújás szerintem a 2009-től megindult tőzsdei rali csúcsát jelzi az is lehet, hogy a lejtmenetet majd a BTC összeomlására fogják fogni ebben az esetben még magasabbra kell felvinni az árfolyamot a következő cél szerintem a 25000-es zóna hogy miért? azért mert ez a Dow mostan szintje 1980-ban a Dow-arany arányszám 1:1 volt ezen a ponton amondó vagyon, hogy ezt a bitcoin is meg fogja csinálni talán még túl is megy rajta utána azonban szerintem az egész össze fog omlani 2009-ben találták ki ezt a "remek" terméket a mostani nagy tőzsdei rali elején ki is fog múlni ez a szemfényvesztés ezzel a ralival...
"Vegkepp nem ertem, mi a haszna az allamoknak abbol, hogy hagyjak tovabb burjanzani? Akkor akarnak majd beavatkozni, amikor meg nagyobbak lesznek a karok? " pedig teljesen nyílvánvaló 1. a nemesfémszektortól vonja el a pénzt, az a mostani virtuális pénz rendszer valódi ellensége 2. a következő nemesfémrali előtt brutális leckét adnak a "wannabe" spekulánsoknak a BTC és a kriptók semmilyen veszélyt nem jelentenek a mostani rendszerre ez nem pénz hanem a pénznek álcázott piramisjáték
de az is lehet, hogy a mostani BTC buborékkal pusztító utóhatásaival példálózva fognak "jótékonyan" közbeavatkozni, ha majd a későbbiekben elvadul a nemesfémrali ki tudja? bármi lehet mindenesetre ennek nagyon csúnya vége lesz, a 90-es években Albániában polgárháború lett a piramisjátékok összeomlásából igaz azokat senki sem titulálta "új pénznek"...
a BTC láz szerintem a végét járja - max pár viharos hét lehet hátra - a Goldmoney Inc azonban csak most indul a mai nemesfémzuhanás ellenére is plusz 14%-on áll... ez lenne a 100%-ban fedezett digitális arany https://www.goldmoney.com/
"Az internet felrobbant a Bitcoin-láz miatt. A kriptovaluta idén óriásit
ralizott, érthető a felfokozott érdeklődés. Mindeközben a Valve
bejelentette, hogy a mostantól nem lehet Steam áruházában Bitcoin-nal
fizetni. A cég az okok közt a Bitcoin értékének nagy volatilitását és a
magas tranzakciós költségeket jelölte meg" Szuperpénz. Blokcsén. Innováció. Valamelyik hype-os odaszólhatna már a Steames srácoknak, hogy nem értenek hozzá, meg "nem látják a jelentőséget"
Bitcoin
Olyan kérédsem lenne, hogy ha bitcoint veszek ATM-ben papír alapon és csak a jövő héten érkezik meg a TREZOR tárcám, akkor azt a bitcoin-t amit megvettem ATM-en keresztül simán eltudom küldeni magamnak a TREZOR tárcára később? (Még nincs semilyen tapasztalatom és csak kis fagyipénzzel játszanék, hogy jobban megértsem.)
Köszi!