Én az 1- 2. csoportba tartozom és folyamatosan le tudtam kereskedni. Az eladások 50-60%-os nyerővel történtek és folyamatos visszavétellel. Szépen alakult is felfelé az árfolyam, melyet szépen kisértem is hol a 2,, hol az 1 csoport tagjaként. Na ebbe rondítottak bele a fillérezők akik 50-60 Ft nyerővel dobálják a papírokat. Most éppen ragadok, de remélem a fillérezők lassan távoznak és maradnak a hosszabb távra befektetők.
Fillérezés több 10 Ft-os (%-os) árfolyammozgásnál? Honnan tudod, hogy az eheti eladások nem 200/300-as vételekből voltak? Ha 500 fölé ment volna ahogy vártad, te nem adtad volna el? Az már nem lett volna fillérezés? Itt 4 féle ember van: 1. befektető, aki hosszú távra gondolkodik 2. speki, akinek sikerült jól lekereskednie az elmúlt heteket 3. wannabe speki, aki nagyot akart fogni, vagy későn vette észre a lehetőséget és nem úgy jött neki össze, ahogy akarta, mert a spekik ügyesebbek/szerencsésebbek voltak nála 4. kívülállók, akiknek nincs részvényük Akik mostanában panaszkodnak, azok mind a 3-as vagy 4-es kategória. Bár az utóbbiból is leginkább csak azok, akik a 2-esbe akarnak tartozni. Cáfoljatok meg és jelentkezzenek az 1./2. csoportba tartozó elégedetlenkedők.
Az azé rdekes hogy még tőzsdei könyvben is említettek ilyen kategóriát. Ahogy én következtettem a szöveg alapján, nem éppen okosnak voltak leírva.. Ezen röhögtem utána, hogy nem csak az én szóhasználatomban léteznek...
Na egy hétig nem vagyok, és már temetjük a BIF-et? :) Szóval akkor speka rali volt a többség szerint? Én nem osztom ezt a nézetet. Egyrészt a speka ralik nem szoktak ilyen sokáig tartani és ilyen türelmesen zajlani. Már írtam korábban, hogy rést sem hagytak (Balentum erősíts, vagy cáfolj meg), ez nem spekára utal. Másrészt az utóbbi napok így visszanézve nekem inkább kicsik eladásainak tűnnek, akik 300 alatt vagy kicsivel felette vették, és megelégedtek ennyi haszonnal (jogosan, grat nekik szép kör volt). Jómagam egy darabot sem adtam el. Lehet, hogy nektek van igazatok, akkor várok majd türelmesen, amíg újra rali lesz a BIF-ben. De évek óta nem volt ilyen érdeklődés körülötte, már ez megérte eddig.
Egy részvényre 196 Ft STK jut (2023.06.30.). Osztalék jó, ha lesz 20 Ft. Tavaly kifizetett 8,8mrd osztalékot (35Ft/részvény). Most volt 540 Mft cash, meg még amit megtermel (max 4 mrd).
Dehogy indult meg lefelé. Ez még nem az. Néhány ezres meg néhány százas pakkokat dobálgatnak. Üres a könyv ezért ekkora mennyiség is jelentős árfolyammozgást eredményez. Múlt héten megvett valaki 500 ezer (!) darabot. Ha ő megpróbálna kiszállni akkor indulna meg lefelé.
Bezzeg, ha nagy forgalommal gyorsan esne az milyen jó lenne, nem? 40%-ot emelkedett 1 hét alatt, a fél évvel ezelőttihez képest pedig több mint a dupláján áll. Mégis mit vártatok?
https://invst.ly/11k3qt Olcsó poén lenne, hogy én megmondtam.:(( Most már lassan azon kell gondolkodnom, hogy hova tegyem a STOP-ot, mert ez nem nagyon okés. Gyenge forgalom és lassú ereszkedés.......
Elfogyott a lendulet??? Picit aggaszt, hogy, a "leveses" mama is itt fillerezik es teganapi szep bevetele innen volt. Ez szamomra figyelmezteto jel es sajnos a mai nap mar ezt igazolta is. Nem art resen lenni.:))
Én a speka vonalat már elengedtem. Erről viszont kevés szó volt itt eddig: "A Társaság Közgyűlése a 2023. április 28. napján hozott határozatával felhatalmazta az Igazgatótanácsot saját részvény vásárlására. A felhatalmazás értelmében az Igazgatótanács határozhat a Társaság által kibocsátott törzsrészvény megvásárlásáról a Társaság által. Az egy saját részvényért kifizethető ellenérték legalacsonyabb összege 1 forint, a legmagasabb összege pedig legfeljebb az ügyletkötés időpontját megelőző 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárának 150%-a lehet. A felhatalmazás a közgyűlés napjától 2024. október 28. napjáig terjedő határozott időtartamra szól. A felhatalmazás alapján a Társaság által megszerzett saját részvények maximális értéke az alaptőke 25%-áig terjedhet." Mit gondoltok róla? Honnan vesznek részvényeket? A tulajdonosi struktúra nem túl bonyolult: PIÓ-21 Kft. - 67,73% Saját részvény - 12,31% MBH Bank Nyrt. - 9,99% Közkézhányad: - 9,97% A Pió részesedése folyamatosan emelkedett az elmúlt években, ezzel szemben a közkéz jelentősen csökkent. Közkézhányad: 2018.12.31 - 25,10% 2019.12.31 - 25,10% 2020.12.31 - 23,29% 2021.12.31 - 13,29% 2022.12.31 - 11,08% 2023.08.31 - 9,97%
A pozícióm befolyásolhatja a látásmódomat, de nekem úgy tűnik, hogy nem hagynak rést egyik nap sem. Ez ellentmondana annak, hogy speka rali van (amit más topikokban hangoztatnak), mert ott általában réseket hagynak, ahová visszatér az árfolyam. De lehet, hogy tévedek mindenben.
nahát ! :) hogy tudtad előbogarászni ezt 2017-ről? újraéledtek az emlékek nálam, 200 körül a konzum :) és emlékszem, hathor mennyit szólogatott be, hogy mindenki pórul jár, aki ennyin veszi :) nagyon nagy póruljárás volt 3600-ig :)
Csak az eddigi tapasztalatimból tudok kiindulni (más papíroknál hasonló esetben). Leírtam a félelmem. Nem a jövőt, csak ami nem hagy nyugodni a múltbeli tapasztalatom alapján. A sejtetésen kívül Te nem írnád le mi a gondolatod? Vagy a gondolat menetedet, nem célárra gondoltam. Mi az az kimenetel amit vársz? Felvásárolja az App- ot, vagy a GSP-t:))) Mi szólhat ekkorát??? Vagyon érték és hozam alapján sem ér 400- at (illikviditást figyelembe véve).
Ahogy már írtam, a nagytulaj kulcskérdés. Miért ment el a falig és mégsem tett ajánlatot? Nekem másik válaszom van a tiédhez képest, de lehet, neked lesz igazad.
Nagyon megtisztelő, de kérlek, alakíts ki saját elképzelést, ne fórum alapján kereskedj! Én nem vagyok "gyuripapa", stb. akik a bölcsek kövét őrizték vagy legalábbis úgy tűnt. Elképzelésem van, de simán tévedhetek. Lábjegyzet: ma sem adtam el egy darabot sem, ha kiszállok, tartozom annyival a fórumnak, hogy jelzem majd.
Először is grat a nyerőhöz, és sok sikert másban! A két kérdésedre ezt válaszolnám (szvsz): 1. Nem valószínű, hogy a vételi erő belevesz egy illikvid midcap-be, aztán elfogy hirtelen és abbahagyja. Ez öngyilkos stratégia lenne. Kire teríti, hogy száll majd ki? Ezt előre el kell tervezni, különben nagyon ráfarag a cég. 2. Vizsgálat volt az opus/konzum/4ig és egyéb tűzközeli cégek ralija esetében? Tisztelek minden vizsgálati eszközt, de úgy emlékszem, ezeknél nem volt semmilyen vizsgálat (nem tudom, kellett volna-e vagy sem).
Én szeretem a történelmet, sőt, mivel a konzumban benne is voltam jócskán, átélni is jó volt (durva, hogy ez már történelem, repül az idő). Viszont ez is realitás, csak azt hiszem, másfajta.
Z478 ATH500 Aki szereti a történelmet annak ajánlanék hétvégére egy kis olvasnivalót ebből az időszakból: Konzum 2017.05. - 200Ft körül. ~10x után, de még onnan egy ~20x előtt. https://forum.portfolio.hu/prev/4812/4871505 https://forum.portfolio.hu/prev/4812/4887221 Általában semmilyen kispapírnál nincsenek a jelentős elmozdulások vagy akár többszörözések előtt számokkal alátámasztott jóslatok, pedig rengeteg példát lehetne hozni az emelkedésekre. Kétkedő hangok ezzel szemben sokszor vannak. És igen, vannak olyanok esetek is szép számmal, ahol egy meghúzás után csúnya esés lett a vége. Véletlenül sem szeretnék párhuzamot állítani semmilyen más papírral vagy megtörtént eseménnyel, mert tényleg bárhol lehet az árfolyam a jövőben, de nem biztos hogy a végén az jár jól, aki a realitáshoz igazodik. Ami bizonyos szempontból szomorú, de ez van.
Köszi. Azon az áron ahol vettem nagyobb volt a tér felfele. Most már nem látom. Van egy vételi erő de semmit nem tudunk róla. Mi van ha abbahagyja? Ha piac befolyásoló infó lesz akkor kicsit gyanús és eljárás is indulhat.
Aki az elmúlt 5 napban soha nem látott magasságokban napi átlag 100k darabos forgalom mellett szisztematikusan vásárol, az nem hisz, hanem tud. Egy biztos, aki benne van az örül, aki meg nem az bosszankodik. Ha leöntik esetleg, akkor majd fordul a kocka.
A 2022- es eredmény után 8.8 mrd- ot fizetett ki osztalékként. 2023.06.30.- án ,5 mrd cash volt a cégben. 2022 második félévben csinált 5 mrd eredményt (ingatlan átértékelés nélkül), amiben volt még 3 mrd ingatlan értékesítés eredménye. 2023 második félév mennyi lesz. A jelenleg rendelkezésre álló infok alapján honnan lesz 8 mrd jövő júniusban osztalékra? Ezen gondolkoztam.
Felhúzzák a 180 napos átlagot. Lesz egy tőke emelés 360-400 között. Utána meg irány STK? Csak azt nem értem miért ment el a PIO a falig a részesedésben. Ott nem jött az ajánlata. Osztalék sem lesz, mert nincs cash a cégben, főleg ha tényleg bevásárolnak valamit. Lehet csak etetés volt az idei 35 Ft. Főleg, ha hitel szűke lesz, akkor azonnal meglesz az indok. Valami tényleg a tőke emelés felé mutat, utána kegyetlenül beverik. Öveket becsatolni. De majd az idő megoldja, s megint tanulok valamit.
A kicsi közkéz csak egy lehetőség, az még nem garancia, hogy jó is lesz a rv. Az Őrmestert nem követem, mert csak olyan cégbe fektetek, aminek jól ismerem a szektorát és jó véleményem van a menedzsmentjéről. De ez csak az én meglátásom.
Meg annyi, hogy az ormesterrol mi a véleményetek? Ott a kozkez még kisebb.. Azt aztán meg lehet rántani, ha valaki akarja.. Bocsi, h ha zavar h itt kérdezem.. Ui csak bifem van a kettő közül 🙂
Én arra lennék kíváncsi, h a kozkez is hány ember kezen van. Mert lehet vannak itt is olyanok, akik épp a bejelentés határa alatt tartják a készleteket..
BIF azért lett volna jobb választás mert itt nincs szívatás. Appban csak az élteti a nagytulajokat, hogy keveset érjen a papírjuk. Itt van osztalék, normális kommunikáció, jó cég. Bárcsak ezt vettem volna.
A kapitalizáció csak hosszú távon határoz meg valós értéket, néha előreszalad, néha azután kullog. Emlékszem, pl. opus rali idején számolgatták, hogy majdnem annyit ér, mint a telekom, miközben alig volt még benne valami. De számtalan egyéb esetet láttál, ha elég régóta tőzsdézel. Nem akarom az app-hoz hasonlítani, de sok különbség van, az nem SZIT, az eszközértékelése is érdekes, ahogy korábban egy fórumtárs írta, teli van beragadt kisbüfivel, stb. Ennek ellenére szerintem az is alulértékelt, de így is BIF-et vennék, és nem app-ot, ha lenne szabad tőkém (sajnos már nincs). Itt még csak most indul a buli. Persze, poziból beszélek, és tévedhetek is, nincs semmilyen belsős infóm.
Ez nem teljesen igaz, de a tegnapi valóban egy szép nap volt. :) Ráadásul a mai is elég jónak néz ki. (470) Arra lennék csak kíváncsi, hogy a minek köszönhető a forgalom emelkedése. Hirtelen mindenki rájött hogy ezt érdemes venni vagy beszálltak a spekák vagy csak a titkozatos vevőnek lett sürgősebb? A tegnapi az osztalékfizetés utáni idő második legmagasabb forgalmú napja lett. Ma pedig a a teljes BÉT-en a 6-odikak vagyunk, ami a szokásoshoz képest jelentős változás.
Jóval magasabb a mostani árfolyamnál. De hogy kicsit konkrétabb is legyek. A következő dolgokat figyelem: napi forgalom/piaci kapitalizáció, emelkedés kezdete óta összforgalom/piaci kapitalizáció, tulajdonosi részesedésváltozás (vagy annak hiánya!), napon belüli forgalmi dinamika. Amíg ezek egy irányba mutatnak, nem változik a hozzáállásom a papírhoz.
ahogy én látom holnapspeka nap lehet. probljk majd 415-420 köré visszahúzni de az eladók is észbe kaphatnak és mehetünk 470 ig is...:_)) érdekes nap lesz ..
Elnézve az árfolyamot, gondolom Spéder imába foglalja Mária és családja nevét . Hiába, ez a fiúk sorsa, először az OTP-ből utána a BIF-ből golyózták ki, pedig semmivel nem nagyobb gazember mint az említettek.
Szia! Természetesen nem a jelentésre megy, ezt írtam is korábban. Annyit tudok közölni (ha ez érdekel valakit), hogy ma sem adtam el egy darabot sem a BIF készletemből.
Van egy elég határozott elképzelésem az utóbbi hetek-hónapok, plusz a kgy, amin voltam alapján. Plusz, ha figyeltétek, elmonologizáltam, esetleg BPalival dialogizáltam az utóbbi időben a kereskedés jellegzetességeiről.
Sziasztok! Közel egy éve követem lelkes amatőr szinten a BIF papírt. Még 218-as beszállóval jöttem, osztalékfizetés előtt. Valaki tud segíteni, hogy az elmúlt napok emelkedéséhez van-e valami kapcsolható fontos hír, vagy minek tudható be? (én a féléves jelentésben olyan rengetek okot nem találtam a hirtelen árfolyam emelkedésre, de mint említettem nem vagyok szakértő...)
BIF tulajdonosok topikja