Ilyen fórum , úgy látom még nincs,engem érdekelne mások véleménye is ezügyben.Én közepesen kockáztatok (elvileg és jelenleg),pénzpiaci kizárt,ingatlan még kérdéses,tiszta részvényalapot már inkább nem,kötvényalap eladva kb 1 hónapja ,abszolút hozamút,és vegyes alapot tartok.
Szerintem elébb el kellene tudni dönteni,hogy diverzikálni szertnél e, vagy az elkövetkezendő egy év top5 abszolúthozamú alapját szeretnêd a portfoliódban tudni.Merthogy a két dolog nem ugyanaz.
Én nyakig vagyok Citadellával, van tavalyi (bármikor eladható nincs büntetőjutalék (3% büntetőjutalék,legalábbis Unicreditnél van,az idén vásároltakra),meg idén vásárolt ,s ha esne olyan szinten ami számomra nem tetszetős akkor realizálnék FIFo elven.Nálam ez a diverzifikáció most.Idén volt Suprám,Concorde ktv,Pioneer Horizont 2025,Aegon Alfa ,mind eladva.Brókerekkel nem foglalkozok.Meg hazai Bef. alapokat keresek.
46 % nem rossz 5 év alatt,közel 10% évente,jaj mikor még banki kamatra adtak ennyit 10 éve,most meg vadászni kell az ilyen lehetőségeket. :)
Ilyen árakat akkor szoktak beírni a forgalmazók, ha a terméket pl. a Privát Banki ügyfeleiknek szánják, akiknek külön díjtáblázata van.
Ilyenkor nem kell a kezelési szabályzatban bekorlátozni a forgalmazási lehetőségeket az alapkezelőnek, de nem is fér hozzá akit nem akarnak beengedni a forgalmazók.
Nálam főleg Citadella és Plotinus van, nomeg némi Columbus, az első kettővel nagyon , a harmadikkal simán elégedett vagyok. Nem így a Suprával és a Platina PI-vel azokat már rég eldobtam. Szeretnék diverzifikálni, a Rubicon tetszene, de így nem.
Esetleg más alternatíva, nem nagyon találok olyat ami megfelel.
Illetve ezt néztem még, ami EURO-s és tetszik is, de itthon nem találtam normális brokit hozzá. link
Kiemelten fontos különbség az említett „húzónevek” és a Rubicon között, hogy utóbbi esetében nem terhel sikerdíjat az alap kezelője.
azaz nincs szerintük sikerdíj.
itt találtam a 10-10%-ot, van egyáltalán aki így is megveszi? link
Vennék az alapból de 10%-ot nem adok a vételnél és az eladásnál is, viszont ez annyira soknak tűník, hogy nem is értem.
Van itt vki, aki a Concorde-nál vezeti az ép. számláját?
Az adók fele elmegy a díjakra, tavalyi veszteség megvan hozzá. Ami probléma, az a fedezet biztosítása átmenetileg a vételi lábhoz. A másik, hogy a brókercégem nem vállalta az átkötést, nem értem miért.
BEFEKTETÉSI ALAPOK